måndag 12 juli 2021

Sommarnöjen!


Nu är högsommaren i full gång och bärsäsongen har bara börjat. Smultron fulla gården (aldrig sett så groteska mängder här förr) och jordgubbarna börjar också mogna, så snart kan vi få fler än fyra var! 



Idag blev det dock korvgrillning och växthusmys, som slutade med att jag, far, syster och katt somnade medan mor satt och såg road ut över allas paltkoma/avslappning. 
Vi har ju fulla gården med folk nu, och det sliter på en, även om det varit lite tomt utan dem ett år.



I veckan som var åkte vi upp till vägen med soptunnorna och där blommar tistlar och rallarrosor för fullt. Jag vet att en del hatar tistlar för att tisteln ibland kan liknas med en kaktusväxt såtillvida att de har en del taggar och annat trevligt att göra illa sig på. blommorna är dock sammetslena små tofsar som uppenbarligen uppskattas av insekter, det satt nämligen en liten grön en i den här.

När jag kom hem hittade jag en stor tuss katthår som jag sparat till tovning och gjorde ett litet pälshjärta av det. Jag tycker faktiskt att det blev ganska sött och eftersom min morsa gillade det så mycket, fick hon det av mig. 
I morgon ska jag ta och bada lite för kanske femte gången i år. Kan behöva ligga i för årets simborgarmärke menar jag. Plus att jag kan behöva röra lite på mig, det är jag väl inte så värst bortskämd med. Nu däremot ska jag sova lite. Namaste  🙏



 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...