måndag 5 juli 2021

Lite får man ju fira!

Det tycker jag faktiskt, lite exotisk dricka med jordgubbar och is gjorde susen till det ändamålet! I morgon har jag nämligen fått en tid för vaccination mot COVID-19, vilket underlättar i alla fall en liten del av detta. Nu kommer jag fortfarande vara försiktig eftersom du, även om du inte själv drabbas (speciellt hårt) av det, fortfarande kan bära smittan med dig och smitta ner andra som inte är stuckna, och det vill vi inte ha! Så jag kommer fortsätta att hålla mig från folk jag inte känner och vet är vaccinerade, men det känns ändå som ett stort steg i rätt riktning att nu äntligen bli vaccinerad, i alla fall med den första sprutan. Känns precis som att de där mysiga dagarna i Östersund och Trondheim kryper lite närmre för var dag, snart kanske man kan åka lite mer som man vill och inte bara sitta hemma och häcka som man gjort nu i snart två års tid. Jag ger detta i alla fall till nästa sommar, men sedan torde det väl vara grönt med det där. 


 Men vårens frösådd har i alla fall gett rikligt med resultat. Här ser vi lite Lollo rosso, basilika, grönkål, savojkål, babyspenat, fyra salladstomater, en liten grön paprika, lite plocksallad och så lite fransk dragon. Allt det här gick ner i en stor sallad tillsammans med lite apelsiner och rödlök. Salladen åt vi upp tillsammans med lite fiskpinnar och en god dressing! Det går att ha det sämre, verkligen!

Men så vaccin i morgon, lite nervös är jag naturligtvis, men en större del av mig tänker att det kommer att gå bra + att jag slipper vara fullt så jävla orolig för COVID-19 om jag har ett skydd av något slag. Detta betyder självklart inte att jag inte behöver vara försiktig, bara mindre orolig, det är två skilda begrepp! Sedan kan jag väl fundera på om det bästa alternativet är att åka till Östersund, 10 mil bort, eller att bara åka till Hammarstrand, men då kan jag säga direkt varför Hammarstrand går bort -Mobilt Bank-ID. Något sådant kan jag inte skaffa förrän jag är vaccinerad och i Hammarstrand kräver man mobilt bank-ID för att få vaccinera sig (I alla fall i nuläget) så därför är väl Östersund bättre än att åka ännu längre bort, typ till Härjedalen. Det där återstår väl att se kanske.

Sedan kan jag säga en sak till, just gällande det här med Neuro-ACT, KBT och Arbetsterapeuten. Jag är otroligt tacksam över vad jag fått i och med att jag godtog det här med NA och KBT, sedan kvarstår min skepsis gällande det där med arbetsterapeut. Nedan följer en liten rant:

Jo, jag gav alltså det där med arbetsterapeut en chans, det var en trevlig och lättpratad kvinna, som jag kom bra överens med, så allt det där fungerar bra, men ibland måste jag ändå fundera på om hon känner mig på pulsen eller rent av driver med mig. Många av hennes idéer kunde jag ha kommit på själv, även om en del faktiskt gav mig lite bättre verktyg som jag är tacksam över! En sak jag reagerade på nu sist vi pratades vid var att hon undrade om jag behövde en Memo-timer...För er som inte vet vad det här är, är det en manick som hjälper dig hålla koll på tidsbarriärer genom att man ställer in tiden med de olika knapparna och sedan slocknar lampor allteftersom tiden går, sedan går ett alarm. 

En jäkla bra uppfinning -för den som behöver det! Jag tror inte själv att jag är såpass handikappad att jag behöver sådana hjälpmedel som människor med grava funktionshinder har, men det är underbart att det finns resurser för den som behöver dem. Men att ge mig en är som att ge en rullator till en som bara har nageltrång. Det är lite overkill. Nej, i mitt fall behöver jag odla min självdisciplin och framförallt min självkänsla, för den har varit skabbig länge nog nu. 

Men en sak i sänder, i morgon tar vi itu med första vaccindosen, sen tar vi tag i andra problem allteftersom de kommer, varför skapa större helveten än de som redan finns menar jag? Och för dig som inte tänker vaccinera dig för att du har olika fördomar står det dig fritt att låta bli. Jag tänker dock inte låta bli, jag är trött på det här viruset nu! Namaste 🙏, ta hand om er där ute 💖 Vi ses vid ett senare tillfälle. Kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...