lördag 3 juli 2021

Sommar är när man kan välta i båtarna och bara njuta!


Visst låter det nästan som något bara Ernst Kirchsteiger skulle kunna säga? I så fall är det ändå en sanningens mening, för sommar är för mig förenat med njutning i kombination med arbete, speciellt i år när det varit så varmt att veden fått vänta ett bra tag med att bli klar. 

Idag välte vi båtarna rätt och i dem hittade jag minst 20 stycken sånahär små snäckor och vad det verkar lever alla för skalen innehöll då djur i alla fall! Så jag tog upp dem ur båtarna och la dem någon annanstans än där, de lär väl trivas i skogen om inte annat. Tror att det kan vara fläckig lundsnäcka vi har här, de brukar finnas lite här och där, dock aldrig i planteringarna vilket vi alla är tacksamma över. 

Idag fanns också tid för växthusmys inpå småtimmarna. Sommaren är för mysig, och snart kanske vi till och med kan ta båtarna ut på en liten tur, det är inte omöjligt! Har dessutom en känsla av att Ön väntar i solen på att vi ska komma och njuta! Vi får hoppas att det är någorlunda getingfritt där också den här sommaren. Myggfritt har det i alla fall inte varit och nu när det börjar bli sensommar kommer naturligtvis också bromsarna, de hemska djuren!

Men varför låta ohyra förstöra njutningen av årets bästa tid? Det är väl onödigt att göra det, då är det bättre att passa på att njuta så gott det går av den. I morgon ska jag kosta på mig en simtur i alla fall. I alla fall ett simborgarmärke om året har jag lagt in som tradition nu, kanske skulle ta och ta lite fler märken, bara för att folk ska ha något att kalla mig märkvärdig över? En sak är säker, i sommar ska jag njuta av årstidens alla faser, det hoppas jag att du som läser också kommer göra! Namaste 🙏


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...