måndag 28 juni 2021

Sämre dagar finns ju.

 


Idag klev jag faktiskt upp tidigt och satt mig och experimenterade fram en liten spetsblomma! Jag vet inte om jag kanske ska ta och lägga till lite mer detaljer eller låta den vara såhär, det är trots allt bara en prototyp för att känna in tekniken. Enkel spetsvirkning, 4 luftmaskor som viks in med smygmaskor och det momentet upprepas typ hela tiden tills man får fyra småblommor som man sätter ihop och virkar runt med samma teknik. Kanske inte jättesnygg just nu, men jag hade roligt i alla fall. Och ja, lampskärmen är dammig, ni får nysa lite åt mig!
Sjalen där är också ganska rolig med ett halvt hemmasnickrat mönster på och så ska det bli 300 maskor på slutet, vet inte om jag tycker synd om det eller inte, det känns inte som att jag får plats med fler än runt 270, men vi får se, kanske får jag plats med fler, det vet man aldrig.




Så kom också årets första ranson med jordgubbar och grädde. Just detta är alltså köpta gubbar från Finnerödja, men det finns en och annan i vårt land också. Det som är bra med egna gubbar är att man dels inte behöver köpa hela tiden och dels kan man ju jämföra dem med de köpta, de i landet smakar i regel bättre. 

I övrigt är skorstenen nästan färdig och sommaren står i full blom. Snart kanske vi till och med får tid att åka lite båt, som är en av sommarens största höjdpunkter, speciellt de gånger vi åker till Ön, jag menar, vem nobbar det här: 
Få jag känner! Det här bordet ska dock bytas ut efter sina nära 30 år i skogen, sedan ska vi även se om vi kan hugga upp en liten glänta någonstans att sätta vårt nya bord på. Man måste få ha en egen liten plats på jorden också och för mig, som stressat lite väl mycket under den gångna veckan, är det värt massor att ha någonstans dit man kan gå och bara pusta ut. Hoppas du också tar dig tid att hitta en plats där du kan andas, vara dig själv och bara strunta i allt som inte betyder något för dig. Namaste🙏, glöm inte att ta hand om dig, så ses vi i morgon, då ska jag städa bilen och kanske välta i en av båtarna, vi får se 💖



lördag 26 juni 2021

Bofinkens anime är tillbaka med nya recensioner!

 

Jamen visst, och dessutom på den gamla domänen tills vidare! 

Jag har bestämt mig för att inte köra Bofinken via Blogger förrän jag kommit på hur det här med flera bloggar på samma domän fungerar här, därför väljer jag i stället att ha kvar den gamla domänen, och japp, det finns faktiskt fortfarande en del Super sentai, anime, spel och manga att recensera, så jag kommer att göra det. Notera att jag inte enbart recenserar det allra nyaste utan snarare saker jag nyligen sprungit in i. En anime jag nyss börjat se är Hajimete no gal som faktiskt har en hel del så kallad "Hentai" att komma med, så se fram emot en recension när jag väl sett den klart! Idag blir det nog bara ett första intryck då jag inte känner för animemarathon just nu. 

En annan sak som känns lite trist är att Jatoku tycks syssla med någon sorts renovering av sidan, vilket innebär att majoriteten av mina favoritsentaiserier är låsta och inte går att titta på än. Lite av en bummer om man bestämt sig för att se alla serier innan pandemicirkusen är slut och man inte längre har tid med det, men det finns väl saker som är värre antar jag och jag har ju alltid något att titta på när verkligheten är för tråkig för att lägga allt fokus på. 

I morgon tänkte jag städa nere vid älven och se om jag kanske kan bekämpa de där pissmyrorna en gång för alla. Ska bara ta reda på var kräken bor först! Och på måndag ska jag ringa och fråga om det kan vara så att det äntligen är dags att vaccinera sig också, det börjar ju dra ihop sig även för oss under 40 nu. Nu vet jag i alla fall vad jag ska göra, jag ska leta reda på en bra kudde att höja upp kuddarna jag redan har i sängen med och se om jag kanske kan sova bättre sedan. Namaste 🙏, ta hand om er tills vi ses igen 💖

fredag 25 juni 2021

Glad midsommar

 



Glad midsommar, hell Freyr och allt vad man säger. Idag har det visserligen regnat, men vi har ändå fått till ett mindre gille tillsammans med grannarna som jag faktiskt tror uppskattade det här mycket nu efter ett års restriktioner och skit. 
Efter midsommarfirande med gille och musik och allt vad det innebär tog jag och systern en nattlig promenad ut i skogen för att plocka den traditionella midsommarbuketten, för lite skrönor får man faktiskt hålla på med. Nå, blev det 7 eller 9 sorter? Vi körde på med 9, eftersom vi ville vara ute och njuta av nattljuden också. Utöver det såg jag att mitt Linnéaställe var fullt av små rosa Linnéor så jag plockade en bukett med dem, då det råkar vara en av mina favoritblommor, mest för den härliga doftens skull, Linnéa, hon doftar blygsamt men intensivt, där hon klättrar fram över mossorna på sina små blomrankor. 



Och till lunch, för sånt måste man äta även under högtider, körde vi faktiskt parisare med bröd. Jag är egentligen inte så värst förtjust i korv, men det här gick att äta, till det dracks äppeldricka med is. En hel dags förberedelser senare var växthuset klart för myskväll! 

Men trots att vi kanske kan släppa efter om vi vet att vi fått våra sprutor och allt det där, vet vi inte hur läget ser ut i Juli och framåt. Därför tänker jag inte trängas med mer folk än vad som är absolut nödvändigt just nu. Så fort det blir ordning med sprutor och allt det där, så att man kan röra sig någorlunda säkert vet jag i alla fall några saker jag absolut ska göra:
  • Åka till Östersund 
    Lär vara Prio#1 eftersom jag har majoriteten av mina kontakter där och det inte verkar bättre än att de saknar mig!
  • Åka till Junsele djurpark!
    Nu får ni säga vad ni vill om djurparker, jag tycker faktiskt inte heller om hur vissa djurparker hanterar sina djur. Junsele Djurpark är ändå ett ganska självklart resmål. Trevligt folk och söta djur kan man behöva se nu. Ja, mer än hemma då. 
  • Åka till Trondheim
    Jamen vad tror ni? Om det är någonstans jag verkligen längtar nu, är det dit! Mest för att restriktioner och pengar gjort att jag inte kunnat ta mig dit på ett tag, men det lär väl bli också det.
Men då ska man också ha tålamod och inte bete sig som om man vore helt ensam på planeten. Ibland måste man åsidosätta sitt ego och tänka på andra också. Nu ska jag njuta av helgen så får vi se när vi ses nästa gång. Namaste 🙏

torsdag 24 juni 2021

Veckans urval, handarbete och anime!


Förutom att vi inventerat lite i förråden och hittat mer garn än det som finns på bilden, har jag nu råkat ut för en hormonsmäll som tagit på krafterna både mentalt och fysiskt. Detta till trots hann jag i alla fall bli klar med ett av mina stora virkprojekt, nämligen min norrskenssjal, som blev en snodd halsduk med "snäckvirkning". Jag har nu tappat namnet på den här virktekniken, men det blir snäckformat. 
Lite anime har jag också hunnit med, den här är en favorit jag brukar titta på då och då. Kaleido Star heter den.

Men eftersom det  blev lite norrskensgarn kvar, tänkte jag göra en sjal till och jobba lite med stolpar den här gången. Det är alltså min variant av Anna Virklunds sjal Donna som ni kan se beskrivning på nedan: 

Nu har jag inte gjort exakt som hon gjorde, men nästan. Garnet jag använder är Cotton kings Twirls med "norrskenseffekt" då.  Och på tal om det garnet köpte jag en annan variant av det till en "solskenssjal" som jag då tänkte att jag skulle sticka. En simpel trekant på ungefär 600 maskor, där man kan göra omslagen lite hur man vill så länge de lämnar diagonala ränder efter sig + då att det ska vara hål i kanterna också, så att man senare kan ha fransar i om man skulle vilja ha det. 

De här twirlgarnerna är nu 100% bomull och består av fyra tunna trådar som går ihop till en tråd, så det är väl egentligen inget för folk utan tålamod om man säger så. Trådarna vill gärna fastna och trassla ihop sig om man inte gör rätt.  Det, sedan har jag och syrran inventerat allt gammalt garn som ligger och skräpar överallt och då hittade vi det här nystanet som vi båda kände skulle vara kul att ha fler av. 

Det verkar vara någon sorts ullgarn och färgblandningen är korall och vit då, det blir ganska snyggt om man stickar av det. Lite småkrulligt är det också, men det vore kul att veta namnet alltså, för vi vet faktiskt inte alls. 


 Sedan, i söndags, samma dag som vi inventerade bodarna, tog vi också en liten sväng ner på byn och käkade ute för första gången på kanske 9 månader eller så, pandemin har ju gjort att man helst håller sig från folk... Ja, mer än jag gör i vanliga fall, det är så att någon som är så asocial som jag börjar längta efter umgänge! 


Och det stora Juice-äventyret fortsätter så klart! I veckan som var modifierade vi upp vår gamla Moulinexmaskin och gjorde lite äppel/mangojuice. Mycket smaskiga grejer, men det godaste tror jag ändå är nypressade apelsiner, därför körde vi även igång juicepressen och plattade till det sista av våra apelsiner, så slapp de mögla sönder! 
Fast ett hett tips är att inte tappa halvfulla glasflaskor på foten, man blir bara ful och dessutom gör det ont. 


Ett annat äventyr som går framåt är murandet. Nu har själva skorstenen kommit upp så nu fattas det bara en slang ner till spisen och en skorstenskrona, sedan ska det på en plåt och ett kajgaller, så är det klart för att köra vedspisen igen! Tycker dock lite synd om vildbina som bodde i vår skorsten tillsammans med de där kajorna, nu är de alla hemlösa och bina lär väl dö i värsta fall då. 

 Trots regnet har det faktiskt funnits dagar då det varit glassväder också. Det tackar vi för. 



 Däremot blev jag fundersam i veckan när jag hittade ett gäng myror i en av syrenbuskarna. Jag visste först inte vad det var för myror, men nu vet vi att det är svarta slavmyror som slagit sig ner här. Väldigt näpna och förhoppningsvis inte lika ettriga som pissmyrorna nere vid älven. 


I morgon är det då midsommar, så vi tänkte att vi skulle snygga till växthuset lite. Jag har planterat solrosor, Dahlior och lite annat i några krukor och satt utanför. De här solrosorna var så söta i och med att de var så små, så dem köpte jag bara för sakens skull, sedan går färgen bra ihop med de lila Dahliorna också. 

Men lite får man faktiskt tjuvstarta midsommaren, eftersom den egentliga midsommaren var i måndags menar jag, så vi satt oss i växthuset och fikade lite. Jag tycker att svartvinbärssaft och Årechoklad är bra saker att fira med, fylla tror jag att man har nog av ändå. 

I morgon tänker vi i alla fall bjuda hem en granne på lite midsommarmys och då tänkte jag och systern laga maten. Vi hade i alla fall tänkt ha matjessill med alla tillbehör, för oss är det rödbetor, ägg, rödök och skirat smör, sedan kan man ju snofsa in en dillvippa om man vill det, men i år körde vi bara farmors recept rakt av. Sedan tänkte jag försöka mig på farmors fyllda avokados också, jag tror inte det blir så svårt, vad jag minns hade hon i alla fall i räkor och majonnäs, sedan får vi väl se vad det blir av det. Grilla ska vi också göra. Nån fläskfilé vad jag förstått, så det blir trevligt. Nu ska jag kolla klart på min film och lägga mig och sova ett tag. Namaste 🙏






































 

lördag 19 juni 2021

Jag tror ändå att livet börjar komma till mig...

 

Nu har jag experimenterat med mindfulness och kosttillskott i ett gäng månader och känner faktiskt att det börjar hända något nu, att min hjärna sakta men säkert börjar fungera igen, det har den inte gjort på säkert 28 år eftersom jag levt mitt liv med mantrat "du kan inte" inpräntat på insidan pannbenet. Så hårt inpräntat att jag till och med själv trodde att det var något fel på mig. Nu när jag lärt mig så smått att strunta i andras tankar och åsikter kring vad jag gör känner jag dock att jag nog inte var mer idiot än någon annan i klassen, jag kanske rent av var lite mindre idiot, bara det att jag hela tiden fick höra att jag var "idioten i rummet" på ett eller annat sätt. 

Det här ledde mig fram till funderingen om det är värt att lägga vikt på folks åsikter och tyckerier, och jag kom fram till att det visst är värt att lyssna på dem, men man behöver inte lägga allt man hör på minnet. När jag var liten slängde sig många med det otroligt dumma uttrycket "blunda med öronen" och jag hatade det redan första gången jag hörde det eftersom det inte går att blunda med öronen. Uttrycket känns därför bara tramsigt och fungerar inte för mig i alla fall, däremot fungerar det att tänka såhär:

Hjärnan kan behandla en viss mängd information åt gången, du hör inte allt som finns omkring dig för hjärnan lägger bara fokus på det du väljer att fokusera på, så där har vi svaret. Man behöver inte lägga fokus och vikt på andras tyckande och åsikter, men det är klart, boostar det deras ego kan man alltid låtsas! 

Mitt liv känns vara på gång i alla fall och det enda jag har någon sorts oro för nu är att dammsugaren som ligger kvarglömd i växthuset ska bli blöt i regnet, så det får vi kolla i morgon när vi ändå ska använda den. Namaste, och glöm inte att prioritera och fokusera rätt i livet. Ta hand om er🙏💖💪


tisdag 15 juni 2021

Konsten att vara sitt sanna jag.

 

Jag är ibland väldigt dålig på att acceptera mig själv såsom jag är. Jag låter andra döma och kritisera mig och väldigt ofta lyssnar jag också på dem, vilket så klart tenderar att begränsa mitt sanna jag så att jag inte riktigt kan utnyttja mitt fulla potential. Det här beror på att jag, likt många andra i världen, låtit falska profeter sitta på min axel och viska osanningar i mitt öra. "Du ska inte studera matematik, det är för svårt för dig." Eller "Du är ju som du är du!"

Det där med att man alltid ska lyssna på andra, det är nog ändå en sanning med modifikation, för visst kan du lyssna, konsten är bara att inte ta åt sig av allt som sägs.Vi börjar med att skilja fakta och åsikter åt. Om Nils säger att vattnet i Storsjön inte är lika varmt som i Indalsälven beror det troligen på att det faktiskt stämmer, fjällvatten brukar vara kallare än älvvatten. Men om någon säger till dig att du inte ska göra något eftersom "du suger" eller för att "jag gör det bättre än du (underförstått eller ej)" är det förmodligen bara en åsikt.  Andras åsikter spelar med andra ord en mindre roll än andras faktiska kunskap om saker och ting. Det här kanske inte alla håller med om, allra minst de som har många åsikter och känner sig ständigt tycknödiga. Men då är det värt att komma ihåg att du visst kan lyssna, men i slutändan är det du och ingen annan som tycker åt dig själv. Om man inte tänker så kommer man till slut att förlora sitt sanna jag och då står man där och undrar vem man blivit. 

Men har jag hittat mitt sanna jag? Inte riktigt ännu, men jag har i alla fall tagit ett par rejäla steg i rätt riktning. Jag har aldrig gillat att slicka röv, vilket ibland irriterar folk, i synnerhet i hemkommunen där många tror att de känner mig, men egentligen bara sett mig under press från diverse tyckare. Jag har börjat hitta tillbaka "hem" nu, och jag tror inte att jag har ord för hur glad jag är över det. Jag har undan för undan fått lära mig att acceptera mig själv såsom jag är, varken mer eller mindre, att se det vackra i detaljerna i mitt liv är faktiskt något jag lärt mig under pandemins värsta dagar och jag måste säga att det har varit oerhört värdefullt för mig. 

En annan sak jag började med redan kanske 2015 eller så, var att fasa ut alla energitjuvar ur mitt liv. Ni vet, de där människorna eller händelserna som bara dränerar en på positiv energi genom sin blotta existens? Jag har fått lära mig att akta mig som ögat för energitjuvar och negativ energi, mycket för att klara sitt eget vett och sans! Livet är trots allt för kort för att slösa på fel umgänge och leverne. Då är det faktiskt bättre att leva lite i stället för att bara existera. En bra början kan vara att helt enkelt bara ta en skogspromenad och umgås med moder natur lite. En kväll som den på bilden är man ju inte bortskämd med under de långmörka Nordiska vintrarna. Nu ska jag skriva ihop Onsdagens detaljschema, sedan blir det nog till att krypa ner i bingen, förmodligen med katten som sängkamrat 💖Namaste 🙏 Ta väl hand om dig och glöm aldrig bort ditt sanna jag och ditt personliga värde. Låt ingen jävel förstöra ditt liv, kräv det tillbaka i stället! 🌸



måndag 14 juni 2021

Regn, nya garner och handarbete

 

Idag kom så paketet med nya garner, lite effektgarner (bland annat mer norrsken), lite mörkgrönt till ett kommande stickprojekt, och så två bomullsnystan som jag ska virka något av. Jag känner att jag prioriterade köpen bra den här gången, dessutom hann mitt gamla virkprojekt bli klart, om än lite skevt.




Ett stycke mandala, jag är rätt ok med den om än den behöver blockas lite för att bli snyggare än den här skeva.


Ja, om vi jämför med en av tanternas mandalas är den inte helt rund än, men jag tror att det löser sig. Nu ska jag sticka en solskenssjal av det gula effektgarnet, göra klart ett gammalt virk-UFO jag har liggande, samt hitta ett mönster till det kommande projektet som jag kommer att berätta mer om när det träder i kraft. I morgon kommer nog muraren igen, så då blir det väl inte så mycket mer än att jaga getingj...Getingar, i växthuset, bekämpa pissmyrj... Pissmyror nere vid älven och försöka trolla fram golvet i Boa kanske... Vi får se. See yeh tuesday! Namaste!🙏



söndag 13 juni 2021

Så, fungerar saftcentrifugen?

 


Som jag sa tidigare hittade jag en råsaftcentrifug på vinden, men eftersom det saknades en del fick jag tillverka en. Nå, det blev ju lite morotsjuice, men maskinen måste nog fixas lite bättre, jag misstänker att plasten i korken till kolsyrepatroner är lite för mjuk för att funka som en bra mutter, så vi får nog hitta på en bättre lösning framöver, det gäller bara att titta efter vad det är för gängor som ska till så kan vi svarva ihop något lite bättre. Saften blev bra, gjord på två glas råsaft, ungefär en liter vatten och så lite blandsaft med apelsinsmak och lika mycket med lime. Mycket gott och jag misstycker absolut inte. 

Vad mer har hänt idag? Då vädret varit tristare än en föreläsning med Svenny Kopp, har jag mest spenderat tid med att sortera allt skit jag har i mina väskor, samt kollat igenom lite gamla handarbetsufon och konstaterat att vissa projekt inte lär komma längre än till BETA om ens dit. 
På tal om det har jag också skrivit formulär till rollspelskaraktärer där en befinner sig i BETA-stadiet och en annan troligen är klar. Mer sånt kommer troligen framöver, i morgon ska i alla fall uthusen städas, vi ses då och då kanske vi kan se om inte centrifugen blir lagad också. Namaste 🙏

lördag 12 juni 2021

10 dagars uppehåll, och vad har hänt?

 -En hel del, men bara en viss del som jag fått med på bild. 


Mest har vi varit i växthuset och grejat med våra växter sam så klart låtit själen växa lite också. Ja, växthus är ju ett ställe för saker att växa. Ja, jag vet, taket ska målas och putsas, det ska bli dammsugning i morgon i alla fall.



En annan som hållit sig i närheten är min kompis den svanslösa skatan. Hon var inte svanslös när hon kom hit, men efter ett bråk med ett par kråkor blev hon av med den och en hel del bröstfjädrar. Efter att vi tagit hand om stackaren ett tag har hon dock nästan återställts, sånär som på svansen som inte verkar växa tillbaka. Som tack brukar hon förgylla middagarna med att vara allmänt fåglig och rolig. Komma och nicka utanför fönstret eller bråka i någon buske när hon inte fått mat samtidigt som katten. Ja, har man skaffat sig skator ska man väl sköta om dem, sen får folk gräla på dem bäst de vill, jag blir ändå inte hälften så trött när jag ser mina kråkfåglar som när jag ser vissa människor.


Odlingen går fantastiskt bra och sköter vi den får vi massor med kål och sallad till sensommaren och hösten. Jordgubbar ser det också ut att bli om inget händer med plantorna. 


Och så har man varit på årets första loppis och hittat lite söta saker. Skeden här är ett fynd jag gjorde när vi var och letade datorgrejor i en av grannbyarna. Jämtlandspatriot som jag är köpte jag med mig den för en tjuga. Koppen har jag fått av min farmor för säkert över 20 år sedan, men jag tyckte att den gjorde sig bra tillsammans med skeden. Lite senare putsade jag av den med tandkräm så nu är den inte längre svart. 


I veckan som var köpte vi också lite mer tomater. Egentligen var jag på jakt efter en Toscanajordgubbe till, men man kan inte åka till en handelsträdgård och bara få med sig en sak, det är helt omöjligt. Lite tomater, jordgubbarna och så lite fina blommor kom hem då. Nu säger jag inte att jag bara köpt jordgubbarna för frukten, Toscana har ju som bekant fantastiska blommor när de sätter igång. Samma rosanyans som vildrosor och så ser själva jordgubbsblommorna (på alla sorter) ut lite som de där blommorna de hade i Smurffilmerna när man var liten. Simpla, men söta eftersom jag associerar dem med smurfarna. 



Lite god mat i form av stekt grillkött (för att det skulle regna precis när vi skulle grilla den dagen), hemmagjord potatissallad med väldigt mycket ramslök och kapris
och så lite gravad lax med ris och worcestershiresås eftersom jag var dum nog att glömma att köpa både klibbris och soya. Nu blev det ändå sushi eftersom det är RISET som är sushin, inte fisken. Sushi betyder ju syrat ris och ja, det är ju vinäger i riset som det ska vara för att få kallas sushiris. Gott var det hur som helst, men att äta riset med pinnar när det inte är fast nog, det går, men det kan ta ett par timmar, så en sked till det blir bra.
 





Skogsbad på det? Ja gärna! Vi gick ut i skogen och beundrade naturlivet och avslutade med en tripp ner till grannens brygga där jag doppade fötterna i vattnet och konstaterade att fjällfloden ännu inte gått förbi helt, det ska nog få gå ett par veckor till innan man kan simma! På vägen hem ramlade jag i en grop och fick ett blått knä. Så går det när man är en klant antar jag. Det gick bra, men min stolthet fick en mindre törn... Tur att man är professionell gropramlare och knämosare nu när man är vuxen, det var värre när man var liten och tyckte att sådant gjorde fruktansvärt ont. 





Sedan har jag faktiskt gått och funderat i många år på om det var värt att köpa en råsaftcentrifug, men sen har jag inte gått längre än till att tänka där. I veckan gick vi upp på farmors gamla vind och letade efter en pedestal till växterna samt en annan hushållsmaskin hon hade stoppat undan. Då såg jag den här saken som jag tog ner i tron om att det var någon sorts matberedare. Sedan fick jag veta att det där var en råstaftare från 70-talet eller något sådant. Dock saknas en del som jag inte vet var den är, men jag får väl leta... Eller köpa en ny, jag vet inte än. 

I morgon ska vi i alla fall dammsuga växthuset och stapla ved. Det blir säkert mer saker på agendan men det återkommer jag med senare. Sen lovar jag att komma igen lite oftare om tid finns, sommaren är en upptagen tid trots allt. Namaste 🙏







onsdag 2 juni 2021

Att vara på väg mot något nytt och fantastiskt!

Det värsta jag vet här i livet är att inte ha koll på vad jag gör, att känna att jag tappar kontrollen över något. Ändå gör jag ideligen just detta på ett eller annat sätt, precis som vilken normalfuntad människa som helst... Som jag hatar att vara människa! Jag kanske skulle ta och utbilda mig till gudinna i stället, det verkar vara ett kul jobb! Eller så kanske jag helt enkelt tänker i fel banor? Kanske går det att skaffa bättre koll på vad man håller på med, och därmed få bättre kontroll över sin livssituation? Det är kanske så man får tänka hellre än att tänka att man hela tiden känner sig bortom kontroll. 

Nåja, jag vet i alla fall att det finns två stora frågor i livet, kanske tre om man vill hårdra det och det är väl dessa man ska försöka hitta ett svar på. Vad är nu det för frågor? Det är det vi ska röna ut nu!

  1. Vad vill du göra?
  2. Varför vill du göra det?
  3. Hur gör du för att komma dit du vill?
Man kan också säga "vad vill du göra och vad gör du?" Och sedan jobba utifrån det. Så hur är det med mig i det här fallet?Ja, jag sa ju det att jag inte är någon gudinna som är felfri och exemplarisk jag heller, så självklart har jag gjort svar till mina egna sådana frågor. 

Jag vill bli mer strukturerad, för i nuläget har jag inte mycket struktur vilket ibland kan ställa till det för mig. Min dygnsrytm behöver också fixas till, det blir så lätt skevt med den när man går hemma hela dagarna. Och så vill jag så klart klara av mina studier. Har man två ämnen kvar vore det väl själva den om man inte lyckades klara av dem menar jag. 

Och varför vill jag allt detta? Jo för att jag tror att mitt liv skulle bli bättre med lite mer struktur, en bra dygnsrytm och en behörighet till universitetet, för har jag nu svettats som ett skållat troll för att komma dit jag är idag, från den plats där jag en gång var, då vore det väl konstigt att bara ge sig med det lilla. Nej, jag ska faktiskt inte göra det, jag ska ta mig upp till toppen på min behovstrappa!

Och nyckeln till att ta sig uppför behovstrappan är att ta ett steg i taget och att vara snäll mot sig själv. Självklart ska du inte vara en quitter, men du ska inte vara någon führer mot dig själv heller. Jag tror att jag kommer att ta mig precis dit jag vill och som ni vet siktar jag på Östersund eller Trondheim, mycket för att jag vill ha ett bra mål att sikta på och dit kommer man om man tillåter sig att ta sig dit i den takt man själv orkar. 

Sedan har jag sagt att jag vill fungera bättre socialt. En ensamvarg som jag har ju aldrig riktigt brytt mig om att lära mig de där sociala koderna vilket ibland ställt till det för mig, därför är det kanske bra att börja med att kolla upp vad det är för något man behöver boosta och vad man behöver tona ned, för att det ska bli mer harmoniskt tänker jag. Sedan om någon säger något är det bra att lyssna på vad som sägs, även om man inte håller med. Det är ju bara då man kan komma med bra motargument.

Slutligen vet jag nu vilka saker jag behöver jobba med pluggmässigt och det är kreativa arbeten och matematik. Det första för att jag vill boosta min kreativitet ytterligare och det andra för att jag behöver all matte jag kan få. Man är väl ett arsle om man inte jobbar med det nu när man knäckt koden för det också. 

I morgon ska jag titta mer på känslor och prata med er om det där med välkomna VS ovälkomna känslor, hur man hanterar det där med stil. Ni vet redan att jag håller på med mindfulness och att det bland annat ingår att acceptera sig själv så som man är i det här, men då måste man också ta reda på hur man verkligen är, hur ens sanna jag ser ut. Och som sagt se vad man behöver boosta i sin personlighet och vad man tvärtom ska tona ner. Men det tar vi i morgon, idag tänkte jag mest prata om min väg mot något nytt och fantastiskt. Jag börjar nästan tro att jag är en bit på väg nu äntligen, att jag faktiskt kan komma att hitta mitt ka och mitt livsvärde igen. Som jag har längtat dit! Nu ska jag gå in och koka en varm kopp te, sedan ska jag nog förbereda mig inför morgondagen -Namaste 🙏 Låt inte dina inre demoner förstöra ditt liv, låt hellre ditt liv förstöra dem. Ta hand om er! 💖

 

tisdag 1 juni 2021

Konsten att prioritera in rätt saker

 


Nu har vi fått en väldigt fin början på veckan, så det har blivit mycket utomhussysslor, inte minst i växthuset! Idag har jag suttit och nött lite studieteknik samtidigt som jag hållit på med ännu en mandaladuk. -De är faktiskt lite beroendeframkallande, de där dukarna.

Och Skatis är här hon med, hon blev ju änka ett tag i höstas, min gamla dam, men nu har hon i alla fall en hane som far och uppvaktar henne då och då om hon vill det eller ej. Det är bra, för då kanske det blir skatungar! Och för den som säger att skator är bra på att förstöra kan jag säga såhär: Om du är taskig mot en kråkfågel, då är kråkfågeln taskig tillbaka, de minns väldigt bra! Fast är man som jag och är snäll mot sin lilla skata, då har man igen också det, den här rackarn är riktigt charmig, tycker om pölsa gör hon också! 

Sedan har vi ett kärt återseende i vår trädgård i år igen. En toskansk jordgubbe som jag i synnerhet valde för att blommorna är så lika små nyponrosor med en liten "Jordgubbe" i mitten så. Nu får vi se om vi får några gubbar den här gången då, sist blev det inga förrän sent på hösten, men då hade vi heller inget växthus. 
 Passade även på att ge morsan en tidig morsdagspresent i helgen. En begonia blev det. Det lär komma till fler sorter när amplarna blir tillstädes. Något jag tänker att jag gör så fort som möjligt, vi har en hel del krukor sedan tidigare
 -Vilket syns extra väl när trädgårdsboden ska inventeras. Här har vi en diger hög med allt möjligt i krukväg, några är trasiga och måste kasseras, men det mesta ser ut att gå att använda på ett eller annat sätt. 

 Och i slänten och bakom lillstugan är det alldeles fullt med harsyra som är en riktig C-vitaminbomb, men precis som rabarber och liknande är det viktigt att inte äta för mycket av dem, då kan man dels bli dålig i magen, dels få problem med njurarna. Men om du letar efter något att krydda upp salladen eller drinken med någon enstaka gång har du här en vacker liten växt som smakar lite som citron/lingon... Surt är det i alla fall.


En sånhär drink, som består av pepsi och citron, kan man med fördel spica upp med harsyra eller mynta, det blir ju bara snyggt, men som sagt, ät inte för mycket harsyra, det är väl lite samma som med rabarber eller spenat, förnuft är bra. 

 En annan sak som är bra att ha är mat, här har vi lagat ihop en västerbottenspaj med bacon och ramslöksdressing, mycket gott och uppskattat av hela familjen



 -Sen får fru skata finna sig i att vi placerade utemöbeln där hon brukar äta, det fanns ingen skugga någon annanstans. Förlåt inte, fågel 😅




Men mer blå himmel och smält katt i solen så blir vi alla nöjda. Soffan där ska lagas då jag lyckades sitta sönder den för ett tag sedan, jag och min feta röv alltså 😆💪 Tur att saker går att laga.







Slutligen får ni en smörblomma och en bild till på mina toskagubbar. Smörblomman tog jag egentligen bara in för att se om det var blodrot eftersom blommorna var så små och nätta. Det hade dock varit konstigt om det växte blodrot här, de gillar inte riktigt sand och det är tyvärr mest bara sandmark här, varför gården kallas "Sann." 
Nej, så ska jag ha tag i blodrot (vet inte varför jag ska ha tag i såna ännu) får jag leta någon annanstans, men vadå, smörblommor är också söta!
Nu ska jag i alla fall ta och sakra ihop och lägga mig och lyssna på flugsnapparnas nattskvaller, jag tror att de försöker prata politik, men det verkar mest som om de spottar varandra i näbben och grälar för att någon rival försöker sno holken av dem. Vi får väl se vad de kommer fram till för rasant i morgon, då ska ni även få se vad muraren har hittat på för rackartyg i skorstenen. Namaste🙏, njut av sommaren och låt inte andra sätta griller i huvudet på dig. Lev nu, du har all tid i världen till att vara död senare.💖 







Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...