måndag 23 januari 2023

Nu är slumpstrumporna klara!


Lite skeva blev de, men jag är faktiskt nöjd ändå, de duger till mig. Garnet var roligt att arbeta med, liksom tekniken som egentligen bara bestod i att använda en slumpgenerator på ena sockan för att få till ett najs mönster. Nu är det ett annat projekt på G i stickningen, ett par rainbowsockar som ska matcha halsduken jag gjorde förra året. Kanalstickning med lite överlappningar blir det den här gången.

I övrigt är psykologiuppgiften för den här veckan nu rättade och klara, han var nöjd men sa att mer kunde göras på vissa saker. Mer kan alltid göras! Jag är i alla fall själv väldigt nöjd! 
Engelskan ska jag titta mer på i morgon, det finns alltid gott om tid för det menar jag.

Idag har jag legat däckad med magont, så det har mest blivit stickning, musik, VR och TV denna måndag. Jag måste i alla fall göra klar engelskan nu så att jag har den ur vägen, det kommer kanske något roligare framöver menar jag. Därmed får jag hoppas på en bättre måndag där jag kan arbeta från förmiddagen med den, så att jag får något gjort. Nu tänker jag i alla fall se på lite anime och sticka innan sängen kallar. Sköt om er, njut av livet, det tänker jag göra! 






 

måndag 16 januari 2023

Dagens krumsprång!


Idag har det varit en bra dag som mestadels spenderats med att fylla källaren med pannved och städa av verandan allt skräp från i julas. Jag har känt mig väldigt uppåt idag, lite som att kroppen vet att det är på väg att vända i vädret nu, även om vi inte passerat februari än.
När jag kokade teet idag hittade jag lite peppiga meningar i tepåsarna, jag har aldrig tänkt på att det fanns citat på Yogipåsarna men uppenbarligen. Jag tror att jag ska ta fasta på vad mina tepåsar säger. Ego begränsar, släpp problemen och gå vidare. Ja, kanske är det så.



Sedan har jag anslutit mig till gänget med små svampar i öronen också! Jag har alltså skaffat mig ett par happyplugs! Jag tänkte först kolla hur det var med airpods, men jag tyckte faktiskt att de flesta av dem var ganska fula så jag valde dessa den här gången. Vi får se om jag kanske byter upp mig framöver, det får vi se. Dessa ska jag nu hämta på Ica och se vad de går för! Sedan kan jag äntligen lyssna på lite böcker igen!

I övrigt har det mest varit kvalitetstid med katten som gällt. Det är något visst med katter, eller egentligen är det något visst med djur över huvud taget. Att kunna ligga helt avslappnat och titta på bilarna som susar förbi längs riksvägen och dessutom se ut som en seg råtta, det är ju kvalitet det också!

Idag är jag ändå tacksam över att ha en så bra livskvalitet som jag har. Det fanns en tid då jag trodde att mitt liv inte var värt god kvalitet, men dagar som den här förstår jag ändå hur fel jag haft. Eller snarare hur fel de som trott att mitt liv inte var värt lika god kvalitet som någon annans hade. Samtidigt får jag väl lägga till att det är så med alla! Den som menar att vissa är värda sämre livskvalitet än andra har fel, lika fel som den som menar att man inte kan ändra den livssituation man befinner sig i. Det går, om än det kan vara kämpigt i början. 


Lev nu, dö sen!




 

söndag 15 januari 2023

Första slumpsockan klar!


 Okej, så i torsdags var jag iväg till Rusta och köpte lite slumpmässigt utvalda garnfärger som jag tänkte sticka någonting av, valet stannade vid ett par långstrumpor som jag låtit en slumpgenerator bestämma färgordningen på, jag älskar färgkombinationen! Det var faktiskt ett tag sedan jag arbetade med rosa också, jag vet inte varför, det är en ganska behaglig färg!

I övrigt har nu julen städats bort på Sann och i morgon ska lite annat upp i stället. Lite ny belysning, gardiner, tavlor och så vidare. Det kan bara bli fint! Projektet efter det blir nog mössan "Søren" Som jag känt till i över 20 år men inte fått mig för med att sticka än! Det är helt enkelt en randig mössa i färgerna Gul, orange, grön, blå och röd som sedan repeteras tills mössan är färdig. Nu måste jag kolla närmre på hur den mössan verkligen såg ut så att jag verkligen gör mössan Søren! Namnet kommer ifrån tillverkaren av originalet, en barndomskompis som kallades Søren på den tiden, tänkte göra en sådan mössa som ett litet minne av henne, men det får alltså bli efter att jag gjort klart mina slumpsockar, det lär inte ta särskilt lång tid. 

En annan sak jag ska göra nu under kommande vecka är att göra klar min lite försenade psykologiuppgift. Först ska jag alltså beskriva mig själv utifrån två olika personlighetsteorier och jag tycker inte alls om att skriva om mig själv! Personlighetspsykologi bygger dock bland annat på att man ska kunna studera sin egen personlighet liksom andras. Det är med andra ord sjukt intressant.

Så det jag egentligen ska göra är att beskriva mig själv och andra utifrån personlighetspsykologiska perspektiv. Det kan låta trist för den som inte intresserar sig för det, men det gör ju jag så det här tror jag kan bli roligt.

Summering:

  • Slumpsock-projektet är mer än halvvägs nu, strumpa nummer 2 är redan påbörjad.
  • Nästa projekt blir eventuellt Mössan "Søren"
  • Personlighetspsykologi blir nästa steg inom psykologin, inlämningen blir lite försenat, men det kommer ordnas till i morgon. 
Där har vi dagen i ett nötskal! Lite VR blev det idag också, hittade en liten skogspromenad med relativt lugnande effekt på mig.
I morgon tänker jag baka lite, fortsätta med strumpa nummer 2 och lämna in psykologin. Med lite tur hinner vi kanske med en liten promenad också! Det blir väl en bra dag? 
Hur som haver ses vi i morgon, ha det så bra tills vidare!

❀~❃~✾~Namaste ~ ❀~~✾    
              ☮  🙏 ☮   





fredag 13 januari 2023

Fredagsmyset är som vanligt på topp!

Jag har ju fått ett sådant sug efter att laga mat nu på sistone, så idag lagade jag ihop en terriyakiinspirerad pepparbiff med hemlagad kryddbearnaise, svartvinbärsgelé och hasselbackspotatis. Det verkar som om folk tyckte att det var gott för det blev ingenting kvar av det! Efterrätten bestod av coopglass med maränger och sånt, komplett med snacks. Magen står åt alla håll efter det här och jag måste säga att det känns bra att laga mat när folk uppskattar det! 

I morgon vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, jag ska väl börja med att göra klar psykologiuppgiften och lämna in den. Nu känner jag mig trygg med den kursen eftersom psykologi är ett av mina starka ämnen, men min inre perfektionist vill ju ändå göra ett bra jobb!
Nu brukar jag vara ganska liberal med vad jag gör på lördagar eftersom jag brukar vilja ta det lugnt och bara göra vad som faller mig in då. VR, handarbete, kanske gå ut och känna in lite intryck, vad vet man?

Idag träder dessutom min nya regel om sociala medier i kraft, så från och med nu ska jag bara använda dem en gång i månaden så har vi en toxisk miljö mindre.

En sak vet jag säkert, jag ska ta med mig VR-setet upp nu och lägga mig en stund och titta på något trevligt. Idag har det varit en bra dag. Ta väl hand om dig därute!

❀~❃~✾~Namaste ~ ❀~~✾    
              ☮  🙏 ☮   



 

torsdag 12 januari 2023

Efter gårdagens tur till Östersund

Igår blev det en heldag i Östersund. Mötet med handledaren gick fort och bra, efter en stunds förklarande om hur det blivit bestämde vi oss för att förlänga kursen och minska studietakten eftersom jag har en annan kurs parallellt. Det här är ingenting som verkar beröra CSN, så dem behöver jag inte oroa mig för. 

Innan mötet fanns gott om dötid till att hänga på stan, så vi åkte först ner till kajen och köpte olja, lånade lite toaletter och sådant man gör efter en längre biltur. Att ha med sig ett täcke eller en filt när man åker långt i fult väder rekommenderas skarpt, jag fick till och med en stund över för att sova igen lite förlorad nattsömn.
Sedan åkte vi till GIII och käkade lite frukost i form av mackor med brie och salami, en sort min syster länge tipsat mig om men som jag inte hunnit med att testa. Det är en god kombination!

Mötet gick snabbt när det väl blev av, lite kort prat om vad som skulle göras, sedan var det klart. Lite mys på Lillänge blev det också, eftersom jag hade ett ärende till Lillänge för att köpa något att ha fågelfrön i. Kom hem med det... Och garn! Eftersom jag hittade några härliga färger på Ylva-garn fick det bli ett sidoprojekt i form av strumpor. Jag kallar det här projektet "slumpstrumpora" då jag slumpar fram ordningen på färgerna med en slumpgenerator. Ganska intressant teknik!


Just nu måste jag ändå säga att jag är riktigt nöjd med idén och den första slumpstrumpan bara växer! Nästa gång kanske jag gör ett par baserade på Super Sentais färgschema? Tanken slog mig att det kan komma att bli fint! 

Låt oss återgå till när vi åt frukost på GIII. Jag tror att jag sett åtminstone tre nya uteliggare där sedan pandemin, med mannen jag råkade ut för i september 2022 blir det väl fyra. Källor sa redan då att antalet missbrukare, bara i Östersund, ökat sedan pandemin började. Mycket obehagligt, ingen ska behöva lida i ett av världens rikaste länder, ändå finns det här lidandet överallt, i alla länder. Jag vet inte vem du som läser min blogg är, men jag vet vem jag är och det gör ont i mig att se levande varelser lida. 

Kort summering blir, nya garner inhandlade, både för vävning och stickning, i morgon ska huset städas ordentligt och jag är faktiskt ganska nöjd med den här dagen. Förutom städning ska även psykologin få sig en duvning. Snackas då, Namaste ☮

tisdag 10 januari 2023

Då var hon igång med virknålen igen!


Vad är det här för en plätt då? Det här är början till en väska, ungefär samma teknik som när jag virkar mandaladukar. Mönstren till dessa är lite olika men virkhönas Blogg har ett ganska bra mönster som man bara kan utöka lite och ta in när man uppnått önskad storlek på sin kasse. Materialet är grå björnmattvarp som jag fick hem strax innan jul och ville se vad man kunde göra av. Det verkar i alla fall starkt nog för en nätkasse, så en sådan får det bli. 

I morgon blir det en sväng in till Östersund för handledningsmöte till engelskan, vilket betyder att kursen snart är klar! Jag tror inte att jag är ensam om att slappna av extremt mycket när kursen börjar bli klar, det gör nog de flesta som tar sina studier seriöst. Det känns bra med Hermods att faktiskt kunna välja när du vill prata med din lärare och inte, något jag upplever som något som inte är lika lätt annars.


Ja, sedan har jag infört en ny regel gällande mitt användande av sociala medier eftersom de tar mer energi än de ger till mig.


  • Sociala medier såsom Facebook och liknande får en dag i månaden. 
  • Bilder och annat gällande mitt liv kommer i huvudsak att postas här i bloggen.
  • Antisocialt beteende kommer inte att bemötas.
  • Kommentarsfält kommer i stort sett inte att läsas mer än kanske någon enstaka gång.
Allt det här kommer med anledning av att jag dels studerar, dels vill befinna mig i nuet så mycket som möjligt.

I morgon blir det i alla fall Östersund! Vi skrivs!
Ta hand om er, kom ihåg att unna er ett liv värt att njuta av och kasta inte bort det på en massa oegentligheter.

                   ❀~❃~✾~Namaste ~ ❀~~✾    
              ☮  🙏 ☮                     





torsdag 5 januari 2023

dagens göromål


Igår kom det hem lite mer garn, I huvudsak ska dessa två gå till att väva ett ex till av bandet "fire and ice" som jag fått en beställning på veckan innan jul. Det blir spännande att påbörja ett projekt till någon annan än mig själv och min familj faktiskt!


När det gäller engelskan har jag nu planerat in ett möte den 11, tagit lite anteckningar och tänkt igenom det lite. Jag tror att det går bra även om perfektionisten i mig hellre är bäst än bra. 
Utöver detta har jag återupplivat mina små lappar som jag började med för ett gäng år sedan! De här lapparna har jag alltså skrivit ner olika projekt jag ska ha till Deviantart framöver, så att jag inte hamnar i samma enformiga mönster igen, det blir så tråkigt med tiden. Jag hade kvar lapparna och rensade dem lite samtidigt som jag la till lite nytt för att få variation på mina saker, det har jag saknat tidigare.

Utöver det här har jag städat idag men har inte hunnit bli klar än, så jag får helt enkelt fortsätta med det projektet i morgon. Det som ska göras är att skura och inreda egentligen, resten är väl i stort sett gjort sånär som på några småsaker, men det är inte mer än småsaker heller så det kommer att gå fort och smärtfritt.
Vi ses i morgon, sköt om er och glöm inte att vara snälla mot er själva.

❀~❃~✾~Namaste ~ ❀~~✾
🙏

 

tisdag 3 januari 2023

Snart är första kursen avklarad och stressen är ständigt närvarande.


Årets tomtebloss kom väl till pass då tomtebloss är att föredra framför fyrverkerier när det finns djur i närheten. Nu anses det som fult att klaga på fyrverkerier, det är trots allt väldigt vackert. -När det är på ställen där ingen riskerar att ta skada får tilläggas!

Med åren har det blivit mer att man avlagt nyårsmål än nyårslöften så det har även jag gjort. Det finns redan en bucketlist i mitt föregående inlägg för den med intresse, men där har inte mina två huvudmål nämnts speciellt väl, så här kommer en komplettering! 

  1. Bli snällare mot mig själv och andra så att jag kan vara den bästa versionen av mig själv som det bara går.
  2. Ta körkortet! Den här gången ska det dessutom gå!
För skolans del är det nu bara en modul från munta när det kommer till Engelska 7. Det vore att ljuga för mig själv att säga att jag inte är nervös. Just under den här kursen har det inte gått helt friktionsfritt med saker och ting, varför prestationerna varit under förväntan och känslan av att kunna bättre än såhär är ganska påtaglig! Mitt första betygsmål var C, men eftersom det inte funnits möjlighet till så tungt arbete så nära inpå julen sänker jag ribban till E, men jobbar fortfarande för samma mål. Det är bättre att skjuta under målet än över det! 

I enighet med att jag snart har munta har även en liten träff med en fysisk lärare inne i Östersund bokats in, så tillåter vädret blir det en liten tur till min lilla stad nu på torsdag för att komplettera lite inför avslutandet av kursen. Det här tror jag på, superegot får väl säga vad det vill om det här. Blir det godkänt är jag helt nöjd med det! 
Sedan har jag nu satt i alla fall ett mål med hela kursen och det är att bli bättre på att skriva akademiska texter och essäer, något som inte varit så enkelt för mig genom åren.

Det vore kanske fel att säga att min bakgrund inte sått några tvivel i mig, det är klart att jag har en del tvivel på min egen förmåga, om än såväl lärare som vänner, familj och handläggare hävdat att jag presterar väldigt bra. Det där med PTSD är inte så lätt, men jag har i alla fall bestämt mig för att inte låta sådant styra mitt liv längre. Nejdu lilla mara, rid någon annan, jag hade tänkt kasta av dig här och nu!

Har du maror som rider dig? Spöken från en svunnen tid kanske? Tänk då på att en svunnen tid inte längre är ditt nu. Anledningen till att du minns dina gamla maror är för att du ska komma ihåg hur de ser ut, så att du ska kunna undvika liknande saker i din framtid. Det är med andra ord någonting som kan vara bra, även om det är obehagligt med traumatiska minnen.
Sköt om dig därute, var snäll mot dig själv och vet att du har precis samma värde som alla andra som vandrar på den här jorden, varken mer eller mindre!

Idag är jag tacksam över det här

  1. Att ha vaknat på gott humör
  2. Att veta att jag inte behöver stressa om jag prioriterar rätt
  3. Att jag är bra på att laga mat
  4. Att ha mitt solsken till katt hos mig varje dag
Fyra saker utöver det jag alltid är tacksam över, det är väl ändå inte illa. Livet har sina ljusa stunder det med, det kanske är värt att minnas!
❀~❃~✾~Namaste ~ ❀~~✾
💪Stay strong🙏





 

söndag 1 januari 2023

Årets bucket-list samt saker jag är tacksam över


 Idag är det två dagar in på 2023 och jag har redan kommit på en sak jag ska återuppliva och en jag faktiskt ska avliva med en gång.

Vi börjar med att återuppliva den där listan med saker man är tacksam över varje dag, för låt oss inse det, alla som lever har någonting att vara tacksam över varje dag om än det där är en definitionsfråga. Nå, vad ska jag dumpa i år, vad ska avlivas?

Toxiskt beteende är något jag inte tänker acceptera längre, varken från mig själv eller andra. 
Vad är nu det om man får fråga? Jo, det är alltså uppförandemönster som i längden varken är bra för den som gör det eller den man gör det mot. Det kan handla om att vara överdrivet negativ i sitt sätt att vara, eller att tvärtom vara överdrivet positiv. Vanligt förekommande i sociala medier eller över huvud taget på ställen där människor kan vara anonyma och uttrycka sina åsikter. 

Men betyder det att "verkligheten" är befriad från toxiskt beteende? Nej, absolut inte, vi tenderar att uppföra oss som vi i bakhuvudet tror att vår "grupp" vill att vi uppför oss, vilket ibland gör att vi inte är sanna mot oss själva eller andra, vilket i sin tur leder till att vi inte mår bra i längden. 
Nyckeln heter alltså sanning, att vara sann mot sig själv och andra är att bygga tillit och att föredra framför att leva i en lögn. Därför tänker jag härmed släppa mitt toxiska beteende och göra mitt bästa för att vara den absolut bästa versionen av mig själv i alla lägen och samtidigt respektera mina och andra människors känslor och barriärer. Det får bli min röda tråd för 2023!

Nu till något helt annat!
Årets Bucket list!

  • Ta fler simmärken! -Jag älskar ju att simma och behöver träna mer, så att ta fler simmärken kanske vore att föredra. 
  • Röra på mig mer i alla lägen. -Jag är i grunden en aktiv människa som tyvärr blivit mer passiv på sistone, det måste ändras på!
  • Greja alla studier jag tagit på mig! -Minst E, allt annat är orimligt!
  • Handarbeta mera -Alla mina UFO:n här hemma måste ju bli klara någon gång, så varför inte plocka upp den där ufokorgen och börja kötta?
  • Sluta sätta så stora skaft i saker! -Borde jag ha gjort för många år sedan, men bättre sent än aldrig.
  • Bli bättre på att teckna, realistiskt så väl som tecknat! -Anatomin behöver få en skjuts framåt så det ska den få!
  • Läsa mer och läsa UT mina böcker nån gång. 
I enighet med det har jag nu en liten läs och hörlista jag ska ta itu med:

  • Husfröjornas nycklar -Aksel Lindström
  • The remains of the day -Kazuo Ishiguro
  • John -Cynthia Lennon
  • Egentligen alla av Johanne Hildebrandts Valhallaböcker! Freja, Idun, Saga, Sigrid och Estrid tror jag de heter om jag inte misstar mig. 
Vi börjar med dem, hinner jag med fler kommer jag att lägga till dem i sinom tid så klart men jag skjuter hellre lite under målet än över det. 

Innan jag lämnar er ska jag även återuppliva dagens tacksamhetslista:

  1. Jag är tacksam över att ha tak över huvudet.
  2. Jag är tacksam över att ha mat på bordet
  3. Jag är tacksam över att bo tryggt.
  4. Jag är tacksam över att ha snälla människor omkring mig som bryr sig om mig.
  5. Jag är tacksam över att i alla fall ha lite pengar att röra mig med.
  6. Jag är tacksam över att ha ett val i livet.
  7. Jag är tacksam över att inte ha fallit offer för missbruk av något slag.
Samtidigt vill jag även passa på att säga att jag är tacksam över att jag bor i ett av världens bästa länder att bo i. Ett land där vi faktiskt har en chans att själva välja vilka vi vill vara. Det är inte alla länder som har det så bra! 
Visst finns det mycket att förbanna i världen, så mycket att vi ibland tror att det inte finns mycket att välsigna, men där tror vi nog fel. Kaos och Harmoni är två jämnstarka energier som inte kan förintas, däremot kan de omvandlas och mästarna av respektive energi kan byta namn i evigheters evighet. Vad vi som enskilda individer kan göra är att välja vilken av dessa energier vi vill göda. Personligen föredrar jag nog harmonin trots allt.
Sköt om er, var sanna mot er själva och vet vilken varg du ska mata.

~❀~Namaste~❀~
🙏

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...