torsdag 22 december 2022

Klappjakt och en viss känsla av lättnad


Jag hade visserligen på känn att det skulle komma pengar vilken dag som helst, men det har varit en ganska krånglig väg dit måste jag ändå säga. Idag blev det i alla fall julhandel och jag är glad att jag lagt upp en budget för det under pandemin ärligt talat. Nu kan jag planera lite bättre inför diverse saker. Studierna ser ut att gå ganska bra nu, så allt verkar dessutom gå enligt planerna den här gången. 



Så julhandeln med familjen gick bra? Ja det gjorde den faktiskt, jag handlade för en human summa för att vara julhandel och jag tror faktiskt att alla kommer att bli nöjda med sina julklappar. En köpte jag på postorder så den blir försenad, men då blir det en födelsedagspresent i stället. 

Vi började med att äta lite mat på Körfältet och frångick faktiskt våra principer och åt lite julbord innan jul. Det var trevligt! Därefter for vi till Erikshjälpen och Röda Korset för att se vad vi kunde hitta där. En del julklappar och inredningsdetaljer hittade vi i alla fall, men den roligaste grejen var nog när vi skulle åka och köpa julgodis och hittade det här:



Ramune i en fysisk butik! Man behöver alltså inte ha med Klarna att göra för att få tag i dem, vad roligt. Två nya smaker att testa, så det gör vi ju. Köpte bara två av varje eftersom vi inte vet vad de smakar och Ramune är känt för att ha många smaker, till och med bläckfisk! Nå, ingen av de vi köpte smakar det som tur är, men ändå!

Som jag längtat efter att få åka in till Östersund med hela familjen, och dagen blev dessutom riktigt bra om än jag blev trött som en gris. I morgon, eller idag, är det Skjulsmässodagen, vilket innebär traditionell julstädning! Allt som inte hanns med förr ska nu hinnas med, mat ska lagas och golv skuras, sedan ska även resten av julpyntet upp, så det finns att göra. Skolan har fått vila, om än jag känner ett ganska stort ansvar för dem, jag måste ta mig tid att göra saker ordentligt så att det inte blir fel sa hon perfektionisten. Kanske skulle jag vara nöjd med att vara bra och bara finna det så, men det är verkligen svårt att ändra vanorna ibland även om det skulle behövas!

Sköt om er nu i julstressen. Tänk på varandra och må gott! Jag vet att inte alla familjer har det så bra under högtider, i många fall på grund av alkohol och annat tråkigt som kommer fram just då, men då får vi försöka hitta ett bra sätt att på sikt stötta den som inte har det så bra, samtidigt som man vet sina egna gränser.


Namaste, och god jul 🙏🎅





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...