tisdag 20 december 2022

En bildbomb såhär dagarna före jul!


Idag har jag mest pluggat och bakat lite eftersom jag kände mig lite glad i kroppen. Får alltid lust att laga mat eller göra något annat romantiskt då. Dessutom pekar allt på att vi kommer att ha egna tomater hela vintern tack vare att vi vintrat in dem. Små hjärtformade  tomater som räcker åtminstone till i Januari! Fantastiskt kul experiment det här!




Sedan har det som sagt blivit en del matlagning. I förra helgen gjorde jag en variant på min egen saffransfisk som folk verkar tycka bra om. Den här gången på rödspätta men torsk är att föredra annars.
Måndagen bjöd på hamburgare med hemmagjord kryddketchup. Är rätt glad över att jag inte längre har några långvariga downperioder, det underlättar för kreativiteten känner jag.




Jag känner en person med narcissistiska drag, det tror jag att de flesta av oss gör på något plan. Den här människan roar sig med att utnyttja och nedvärdera folk hon vet går på det. Ett tag provade hon med mig, bland annat frågade hon om jag kunde baka. Jag kan baka, men att erbjuda en tjänst till en person som på riktigt njuter av att nedvärdera andra människor är ingen syssla jag håller på med.
Den här äppelkakan med kristyrblommor kommer jag att vidareutveckla, rosorna blev bara bra på några av dem och kakan i sig kunde ha varit lite fluffigare, men då vet jag det till nästa omgång bak!




Jaa, och i lördags kom grannen över med de här fem gigantiska garnrullarna! Jag har redan provat att virka med dem. En liten glassbil och två glasunderlägg har det hittills blivit. En utmaning att virka i industrigarn, men det var intressant att testa, blir säkert fler verk med tiden, när jag kommer på något jag vill göra i just lin då. Något trevligt band eller någon liten smurf kanske? Vi får se. I morgon tänker jag i alla fall börja göra lite jul! 

Och CSN hörde av sig idag, de sa att jag varit så duktig med pluggandet att de vill att jag går upp i fart till 100%! Med de kurser jag valt i nuläget känns det jättebra. Jag har inte pluggat mer än 25/50% sedan 2015, så det känns som att det börjar gå framåt någonstans. Studierna i sig går också bra, men just nu hade jag tänkt ta ett litet jullov ärligt talat. Känner att det finns ett starkt behov av att göra det nu. 
Så i morgon blir det julstök för hela slanten! Baka lite julkakor, städa, skura, pynta och köpa lite fler julklappar blir prioriteringen här. Det blir fint! Sköt om er nu, det kan vara stressigt såhär dagarna före jul. Det är också under perioder med stress som energitjuvar tenderar att vara på jakt, så håll er på er vakt, sköt om er och vet var era gränser går. 

❀~💮~❀~💮❀~💮~❀~Namaste~❀~💮~❀~💮~❀~💮~
🙏







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...