onsdag 11 september 2019

Framtiden för japanskalektionerna.


Igår var jag i Östersund för att bland annat gå till banken och biblioteket. På bibblan satt jag och pluggade in det sista av Svenskan (som ska examineras i morgon), kände mig nervös och tvärsomnade. Vaknade till när jag hörde en brandvarnare tjuta och trodde larmet gick. Efter ett tag ser jag en förvirrad tant som säger att ljudet förföljt henne även utanför biblioteket och efter ett tags funderande fick vi veta varför -hon hade en brandvarnare i väskan och den var på. Den stackars tanten råkade ju dra igång världens cirkus innan vi förstod att det inte var någon fara.

Efter detta gick jag till universitetet och pluggade lite japanska innan jag gick vidare till Funiversitetet som ligger i ett annat hus. Därinne möts jag av den här fula tavlan som ska föreställa äpplen eller kanske blåbär?


Personligen tycker jag att det ser ut som en massa tuttar som någon tagit loss och limmat ihop. 
I övrigt blir det en termin till med "lektioner" sedan är det avslutning på riktigt. 

Några fler Kanji blir det inte, det är det här pappret och repetition av de äldre tecknen vi ska lägga fokus på, sedan är det lite allmän repetition innan i alla fall jag ser till att komma ut och ta ett JLPT! Troligen kommer det att ske i Stockholm, om jag inte kommer på att jag vill åka utomlands, kanske till Schweiz eller Danmark för att göra det. Det får jag se när den dagen kommer. I år ligger fokus främst på min grundläggande behörighet och som extragrej tar jag japanskan.

Lektionerna då? Det kommer att bli en ganska sporadisk lektionsaktivitet vilket känns jättebra nu när jag har så mycket annat att stå i, plus att jag kan göra andra saker i Östersund än plugga. Det känns som sagt stabilt.

I övrigt tror jag att jag kommer att använda mig mer av... Gissa vem?
Jaa, Biji-san! Han är faktiskt bra att ha när man ska göra övningar. I veckan ska jag jobba med klockslag och vad som sker då.

Men i morgon är det examination i Svenska 2. Då är det bäst att vi slänger in essän! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...