måndag 14 januari 2019

Svenska 1 avklarat, mot nästa uppdrag!

Så var äntligen Svenskakursen tillända och jag kan fokusera på -Nästa svenskakurs!
Hur gick det nu då? Ja den blev i alla fall godkänd och det är jag okej med, jag skulle kunna bli bättre, men det kräver att jag har bättre fokus också! Nästa kurs blir Svenska 2 och jag ser redan positivt på den!




Svenska 2, let's talk about that!

Den här och två till ska jag införskaffa innan jag fullt ut kan njuta av den här kursen men ja har bett om att få flytta fram början på kursen tills dess jag har fått klart för mig om jag får något att köpa böcker för! Vad kommer tas upp i korta drag? 


I den första sektionen kommer det här att tas upp. Notera nu bara att "människans texter" också är titeln på bokserien jag ska läsa. Jag måste erkänna att rubrikerna ser riktigt lockande ut. 
Mer referat också ser jag (Fy fan!).  Men det är bara bra, min lärare säger att jag behöver öva på referat, så det ska jag också. Mina referat blir alltid för långa. Svensken gillar ordet lagom, men ordet är lätt att skriva, desto svårare att efterleva.

Referat är något jag behöver öva på, därför har jag börjat med något som jag själv kallar "mockreferat" som går ut på att skriva referat över filmer och böcker jag stiftat bekantskap med. Först på tur står faktiskt Final fantasy 7 Advent Children, mest för att jag gjorde ett uppdrag baserat på det spelet för flera år sedan, som inte blev godkänt! Nu ska jag se till att det blir fint! Efter detta får vi se vad jag leker ihop!

Vidare!

Ja det där jäkla projektet ja!


Ni kanske minns att jag sa att jag tänkt plugga mig till JLPT nivå 3 eller högre va? Jag hoppas på nivå 3, men en god vän till mig sa en gång att det är bättre att vara bra än att vara bäst, på så vis brinner man inte upp lika fort. Japanskan får komma i andra hand, men jag har anmält mig till B1 del 5 (hej, när byter ni namn till B2 egentligen, morrhoppor!) Nu ska jag fortsätta på mitt bildprojekt, sedan sova och i morgon ska jag njuta helt av att kunna plugga utan energitjuvar som stör min vardag! 

Nu har jag nämligen exkluderat de två värsta ur mitt liv en gång för alla och röjarverkstaden är i full gång. Ut med det gamla och slitna och in med det nya och fina! 

Mot livet, härligheten och kärleken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...