fredag 4 januari 2019

Äntligen börjar det dra ihop sig med Svenskakursen!

Idag har jag fått alla uppgifter rättade i Svenskan och kan därmed alltså börja skissa lite på en checklista över saker som skall göras!

Något jag vet om är att min novell är för lång och bör kortas ner på ett snyggt vis, till 1200 ord. Vad han säger är väl att det är en del "onödigt" som skulle kunna tas hand om. Det får jag titta på under veckan tillsammans med en hel del annat. Novellen är viktig då den varit mitt triumfkort hela tiden, så jag får fila in lite vassa hörn helt enkelt, så att kulan blir rund och len att arbeta med.

En annan sak jag behöver lära mig är att skriva kortare referat. De jag skrivit hittills har varit lite för detaljerade, sedan har jag varit lite slarvig med min älskade källkritik, det är faktiskt lite småskämmigt, så det där måste jag inte bara ta tag i för betygen utan också för min egen skull. Fatta mig kort, komma till saken och veta vad jag snackar om, det är tre viktiga ting! Här är det kanske bra att ha användning för de där retorikkurserna jag tog som politiskt aktiv. Talteknik och retorik! Och så ska jag installera Powerpoint och komma ihåg att jag inte får prata i mer än fem minuter! Det här kommer bli kul och den här gången ska de inte kunna säga "nä, jag kan inte godkänna det här!" som den usla vikarien jag hade sist gjorde.


Men som sagt! Hur lite folk än gillar att man poängterar det här, är det av yttersta vikt att komma ihåg att källkritiken är din bästa vän när du delar en artikel, oavsett var du delar den. Ingen gillar Donald Trump förutom kanske han själv, så se till att vara hans värsta fiende och använd korrekta källor!

Det här är Jäkla viktigt att minnas! Att vara riktigt jävla PK, som fascisterna skulle säga, det är som sagt ingen utom fascister och idioter som gillar en fascist.

Annars ska jag göra ett stolpschema till Egyptenarbetet och ni ska få en farao!
För er som inte läst Yu-gi-oh! Ja, han är farao, mer spoilar jag inte om det. Hajk!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...