onsdag 21 juni 2023

Världshistoriens lataste vecka!

 

Den här veckan har varit så varm att vi inte orkat laga någon ordentlig mat. Helgen som var bestod av grillat, Pizza och kycklingspett, i övrigt mest lätt mat.
Värmen har sökt oss hela veckan, men det har inte stoppat oss från att ta hand om gården.



Ändå vill jag påstå att sommaren börjat bra, kurserna har ställts om till sommarläge, vedhögen krymper och trädgården frodas mer och mer. Snart drar vi och köper mer plant till den så att vi får lite färg att njuta av i Juli och augusti också! Att kunna sitta ute med en kopp te och läsa är helt fantastiskt!




När jag satt där med mig tekopp såg jag ett litet glatt ansikte i den, lite kul notering! En annan kul grej jag gjort den här helgen är att jag faktiskt köpte ett paket gurkglass när glassbilen kom. Jag har tidigare sagt att jag är ekeptisk till det där med gurkglass men jag tar tillbaka det, den var faktiskt god, lite sötare än gurkvatten bara.

Lite olika sorters ranunkel hittade jag i trädgården också tre olika smörblommor och någon enstaka Trollius blev det. Jag funderar fortfarande allvarligt på att plantera fler trolliusbuskar, de har liksom hört till gården så länge jag kan minnas. Jag planerar även att plantera fler ranunkelväxter för att utöka trädgården lite, just nu har vi mest smörbollar, ett par sippor och aklejor, men jag har sagt att jag ska hålla ögonen öppna efter mer roligt på den fronten. Smörblomma och kabbeleka växer så klart vilt lite överallt, mest gillar jag nog ändå sipporna, har fått en stor tuva gulsippor bakom knuten på huset och till min förtjusning ser jag att de börjar sprida sig, så snart kanske det blir en större tuva av den, vad vet man?


Igår, tisdag blev det i alla fall en sväng in till min lilla stad för möte med skolan. Ett möte som som vanligt gick bra, jag är inte sådär enormt bortskämd med möten som går bra, så jag blir lika positivt överraskad varje gång. 



Det blev buffé på Sammurai till lunch, något man blir mätt på länge, så man slipper dryga ut det med att småäta resten av dagen. Det jag tror att jag lagt ut mest pengar på den här gången har nog varit läsk ändå, det har varit så varmt att jag säkert druckit fem burkar Qdol den här gången, hittade den här läsksorten under en stadspromenad och tänkte why not? Dessutom hade de en karaktär som hette Athena! Eftersom jag ibland kallas Athena tyckte jag att det var kul. Vilken var godast?



Av de fyra jag testat tycker jag bäst om Yagamis läsk, den lila, som smakar Lychee. Jag är kanske lite av en lychee-tjej sedan tidigare, men den var så god att jag faktiskt gick dit och köpte en till efter att ha druckit upp alla de här fyra.

Men om jag skulle ratea dem blir det nog:

  1. Iori Yagamis Lychee-läsk (lila)
  2. Soiree Meiras Clementinläsk (Gul)
  3. Mai Shiranuis jordgubbsläsk (röd)
  4. Athena Asamiyas persikoläsk (rosa)
Sedan vet jag att det ska finnas två sorter till som inte fanns att köpa just där jag var, men just nu var jag egentligen bara enormt törstig. Utöver detta drack jag den här dagen två stora glas citronvatten till maten, en halv såndär aloe vera-dryck med mangosmak och en kaktusfestis. När jag kom hem kände jag ingen större skillnad kan jag säga, jag var fortfarande överhettad och enormt törstig.



På väg mot bilen såg jag en buske med söta rosa blommor på som jag tänkte fotografera mest för att logga dem, men jag glömde bort att logga dem, så det får bli nästa gång. Ser ut som någon form av stenfrukt -eller bärträd i alla fall.





Efter en sväng på Willys och apoteket var det dags för en road trip innan hemfärd. Vädret var så pass fint att vi tänkte att vi skulle ta en sväng genom en ganska vacker liten by som ändå ligger på hemvägen.





Byn ligger lite inne i skogen så det är en del träd som skymmer de vackra gårdarna och sjöarna, som jag inte fotograferade ändå eftersom det var lättklädda/nakna människor ute i värmen.


Men lite vacker natur, blomängar och söta gårdar på håll kan jag väl bjuda er på!




Huset på bilden till vänster tog jag mest med för att jag gillade den orange färgen som annars är vanlig i Norge vad jag förstått. 
Nöjd efter gårdagens åstakommanden har jag idag mest sovit och jobbat så lite som möjligt eftersom jag inte riktigt hämtat mig från gårdagens överhettning. Nu först, klockan 01:13 i skarven mellan Onsdag och torsdag har jag hämtat mig någorlunda, så nu är det bara att hoppa in i duschen, tvätta bort blodet från myggan jag slog ihjäl på bröstkorgen och hoppa ner i sängen, sval, ren och glad. I morgon är det städning som gäller. Sköt om er! Tjipp!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...