lördag 21 mars 2020

När hela landet för en gångs skull lever som du.

Coronatider, folk håller sig hemma och det finns folk som inte vet vad de ska ta sig till. Själv tror jag att jag hållit mig hemma sedan december då det slogs fast att jag måste skrapa ihop fler poäng innan jag kan få CSN igen. Även om jag snart är där tror jag inte att jag kommer att kunna ta mig till Östersund förrän det här är över och det är väl det bästa man kan göra nu när det ändå inte händer så värst mycket i stan. Det enda jag är besviken över nu är att jag åter igen missade Gregoriemarknaden. Något man som jämte kanske ska göra i alla fall någon gång i livet.

Vad gör vi nu då?

Nu när man tvingas sitta hemma hela dagen kan man vara oändligt kreativ. Man kan städa skafferiet, sanera källaren och varför inte göra de där läxorna man aldrig fick till. Jag har fyra bollar i luften än så länge minus teckningsschemat som jag inte behöver vara så petig med.
Så idag blir det plugg så långt tiden räcker, inscanning av teckningar blir det till helgen då jag har skrivbordet i beredskap!

Här kommer de ämnen jag kommer att behandla:


  • Japanska
    Jag har bestämt mig för att, trots att lämnat Mikas "lektioner" bakom mig, ta mig upp på N3 i JLPT. För att nå dit är en bra början att äntligen bli klar med så väl röda som gröna boken. 
  • Historia
    Jag har några etapper kvar, den här veckan handlar det om massmord och det är där mitt huvudfokus kommer att vara.
  • SvenskaJag har en del att skriva, dels om "fröken Julie" dels om litteraturhistoria. Tungt med tre ämnen i luften samtidigt, men det här ska bli klart nu!
Jag kommer att fortsätta teckna, men eftersom det går så bra där som det gör, måste jag ge lite kärlek till mina andra ämnen också. I enighet med att klara min grundläggande behörighet och dessutom greja mina fem språk kanske det vore bra att plugga mera än jag gör. Men fokus läggs på en sak i taget.


Och vilka språk tänker jag på?

  • Japanska
  • Tyska
  • Norska
  • Isländska
  • Ryska
Inget av dessa språk är främmande för mig, men det tycks prioritering vara. Att jobba hemifrån kanske ger mig ett gyllene tillfälle att öva in det lite mer. Kommer till detta i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...