lördag 7 mars 2020

Det går slött men det tycks gå bra!


Här är jag igen! Tänk att jag är så seg med att uppdatera den här bloggen att jag själv ibland undrar om jag lever!
Nåväl, räds icke ty ont krut förgås inte så lätt!



Den här minns ni kanske? Just nu känner jag att jag har allt utom punkt 3, och det är ju det, Matematik kunde ha gått bra för mig om jag inte bränt ut mig på det alltför tidigt i livet. Jag klarar Svenska bra och Engelska kanske ännu bättre. I övrigt tror jag att jag har mina 2500 poäng så snart jag har historian ordentligt gjord. Jag behöver öva på saker och det ska jag också göra!

Typ saker som hur man ska börja och avsluta textstycken. Handen på hjärtat har jag aldrig lärt mig skriva textstycken ordentligt och det är verkligen något jag skäms över då jag på senare tid blivit mer och mer förtjust i att skriva historier av olika slag. Just nu är jag inne på något som kallas Fanfiction med inriktningarna historia och politik då. Det är faktiskt ganska kul att låta fiktiva figurer ge uttryck för vad man tycker och tänker. Sedan är det faktiskt rätt kul att sätta dem i olika historiska situationer också, det måste jag säga!

Men då är det det här med att kunna skriva tydliga inledningar och avslutningar får jag öva på, för idag ser det ut som en bättre version av skit... Vilket jag får skylla på att jag aldrig lärt mig det här i skolan trots att jag älskade att skriva redan då. Lärarna bedömde det inte och gymnasiet hoppade jag av av anledningar ni sett i tidigare inlägg.

Historiemässigt då? Jag kan min historia och behöver egentligen inte grotta ner mig jättehårt i det, men källhänvisningar kan jag bli bättre på. Idag anger jag inte lika många tvivelaktiga källor som förr, men det förekommer och är irriterande också för mig. Det här har jag fått höra av svenskalärare genom åren också, att jag bör fila på mina referat och då gärna källhänvisningar, referatmarkörer och dylikt. Tell me about it, jag vet! Det är väl bara lite stökigt att få till det hela, det är där det sitter.


Nu har jag börjat med att skriva ut all feedback jag får av lärare, handläggare och vad man kallar dem, och så läser jag igenom det när jag vill i stället så får Novo hänga sig så mycket det vill. I år har det varit mycket med den varan, vilket irriterar mig något förbannat.

Det om det, nu var det det här med att avsluta snyggt... Nämen det får vara såhär. Skitfult men i en blogg spelar sådant en mindre roll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...