lördag 28 mars 2020

Dagens pyssel!

Idag har jag, förutom det gamla vanliga, ramat in dessa tre. Den gula har jag gjort själv och måste säga att för att vara ett föredetta landskap som är så stolt över sig och sitt, är det faktiskt inte helt lätt att hitta Ravundska ord på nätet som det är att hitta Jamska eller Trøndersk.
Jag hade lite svårt att hitta en bra Jamska-affisch också, eftersom en del envisas med styggelsen att kalla dialekten/språket för Jämtska, vilket inte är en korrekt benämning, det vore som att kalla Trøndersk för Trondska eller Ragundamål för Ragundska, vilket är helt åt skogen.

Hur som haver hittade jag en Trøndersk och en Jamsk affisch men ingen Ravundsk, så jag gjorde en egen och försökte matcha färger och stil med det jag redan hade. Det enda jag är missnöjd med här är storleksmatchningen och att det inte blev så snyggt inramat. Kanske går att fixa med någon sorts passepartout eller något annat förbannat senare. Just nu finner jag mig i det hela så som det blev.

Blir det mer Covidpyssel? Troligen, det är snart påsk och det innebär väl en del pysslande antar jag. Jag har börjat nå dithän att jag börjar vilja att hela den här pandemin ska försvinna nu, samtidigt som jag tror att den behövs för att vi ska stressa ner och inte tänka på "jobbet" eller vad det kan vara, hela tiden. Läsning ska det bli också, har en del halvlästa saker som jag ska läsa ut och en hel del saker som jag inte läst alls men som ska läsas. Så länge jag inte har CSN kan jag inte heller fara och lämna tillbaka böcker som jag vill (det kan jag inte i vilket fall som helst) , så jag får väl läsa om dem i stället. Jag klagar inte, jag kunde ha varit smittad, eller än värre, smittad och haft en risksjukdom. Alltid något att vara glad åt. Återkommer en annan dag med något mer produktivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...