måndag 26 november 2018

En dag på stan med syrran och mig själv!

Jaha! Idag blev det Arbetsförmedlingen igen! Sådana möten vet kanske de flesta vuxna hur de är så nu kanske folk förstår att en dag på stan var mer än välförtjänt!
Först lite restplugg med Svenskan och sedan blev det en tur på stan där vi först åt lite lunch bestående av en relativt stor sushi och Misosoppa, sedan blev det att gå ner på stan och köpa lite teer och en ful jultröja. Jag är inte nöjd med fulheten i den här tröjan, men den får duga.
En ny mobilladdare och en bok för förvirrade teckningar har jag också fått med mig.

Och så en extra vecka på Svenskan. Detta kommer gå bra bara jag köttar till max med det! Sedan ska jag köpa mer julklappar också! Sen. Återkommer.

fredag 23 november 2018

Nu är det nära!

Ack och ve! Jag har segnat till nu!
Bara två moduler kvar och jag har lyckats klanta till det med en av dem så att jag måste parallellplugga. Känns stabilt att jag inte ens får tag i handläggaren som kan skjuta upp slutdatumet så att jag inte missar det...Jättestabilt.


Japanskan hade jag dock slutprov på i veckan och det som nu ska göras är att restplugga, vilket går att göra när jag vill det. Avslutningen bjöd på godis och ett riktigt svårt Kanjiprov som jag älskade jättemycket. En positiv överraskning vår lärare kom med var att hon äntligen hittat Apollochoklad också! Hon sa till och med "det var de här du ville testa va?" till mig. Ja, vad är det här då? Små chokladkoner med smak av jordgubb och choklad. De ska alltså föreställa Mount Fuji. Goda men inte så imponerande om man är van vid Skandinavisk och Schweizisk choklad alltså.

Den och något som kallas Maaburu -Marble heter det  och är typ som Nonstop eller Smarties. Choco babies och något Ramunegodis som alla tyckte smakade tvättmedel! Choklad och kexsvampar och så de obligatoriska riskakorna som alla älskar så klart!


Provet bestod av 10 uppgifter med 5 tecken i varje. Och i varje uppgift är det då ett tecken som inte hör dit. Lite som Brasse Brännströms Lattjolajbanlåda på 70talet, fast med fem kanji i stället för fyra djur. En höll vi inte med om så vi kunde faktiskt säga "Tycker HON ja!" om det.

Nu har jag lite bottenskrap kvar på Japanskan som jag kan ta när andan faller på, två ganska stora saker på Svenskan och sen är det inte mera med det.
Lika bra att sätta igång med arbetet känner jag, det och ta hand om min morbror som snart kommer och hälsar på lite :3 Tills nästa gång! Ha det så bra!


måndag 5 november 2018

3 moduler kvar!!

Se där, mer än halva kursen klar innan vi fortsätter med Svenska 2! Underbart!
Nu är det alltså bara 3 moduler kvar, eller snarare 1, de andra två är väl mer eller mindre prov kan man säga. 
Nu har jag strax ett prov på Satsdelar och Ordklasser som jag tror kommer gå alldeles utmärkt, sedan är det två uppdrag kvar och  det första handlar om at planera mitt muntliga anförande....

Och sådant här hatar jag!
Jag har lätt för att utföra muntliga grejer, det är inte det, det är bara det att jag tycker det är meningslöst att göra sådant via en webbkamera och inte göra det i verkligheten när det faktiskt finns lärare på plats i Östersund. Det är väl mest det jag hatar, annars har kursen varit jätebra med ett par förseningar.
________________________________________________________________________________


En annan sak jag ska göra (I modul 5) är redogöra för en av böckerna jag läst. Jag har valt "herr Arnes penningar" av Selma Lagerlöf till det ärendet, även om jag vet att det bara är en Novell. Min lärare verkade inte ha så mycket emot det, även om just den boktiteln inte fanns med på listan över böcker man kunde välja. Författarna stod med och det var viktigast. Jag tyckte om den här boken, man ser vissa likheter mellan Selma och Astrid Lindgren. Vad kan jag inte sätta fingret på, det är något med hur de fantiserar ihop sina historier, i alla fall kände jag det när jag läste den här historien.

Sen är det en modul där jag ska analysera och jämföra lite dikter som de har samlat ihop åt mig, sen ska jag även recensera "Tjuvarnas marknad" av Jan Guillou. Det senare blir lite kämpigt men för den sakens skull inte omöjligt. Sedan skulle min novell vara klar, vilket jag tror att den så gott som är, behöver fila in några "vassa hörn" bara. Sen kommer lite dialekter och könsskillnader på det. Intressant som fan att få gräva i sånt!

Efter allt det där är det alltså dags för mitt muntliga anförande som jag redan håller på att planera inför, det är bara det att jag har ytterst svårt att kunna komma på vad jag ska hålla mitt muntliga anförande om. Kanske det Egyptiska riket om det inte är för mycket åt historiehållet? Man vet aldrig...  Nu först blir det i alla fall grammatik och prov på det! Sen får vi se var vi hamnar!

torsdag 25 oktober 2018

Var fasen är min inspiration, är det du som har snott den?

Du vet den där känslan när du laddat för något väldigt länge, börjat få feeling och alltsamman och så stagnerar allt... Det är där jag hamnat i Svenskan! Jag har helt enkelt drabbats av ett sorts studentens Art block, om man ska svänga sig med termer hämtade från Deviantart. Kanske stämmer ordet ”inspirationsbrist” bättre in på hur jag känner mig?

Ja, vad vill de mig?
De vill att jag ska argumentera muntligt för en film som jag fortfarande inte vet om den ska vara Svensk eller inte, jag funderar ärligt talat på Unbroken här, men jag vet inte om den passar sig, det får vi helt enkelt se vad de tänker om. Annars har jag väl någon Molinfilm som ligger och skräpar någonstans...

Sedan var det någon Novell jag skulle skriva med temat ”det okända” och här har jag faktiskt en idé även om jag inte vet om de vill ha fantasy eller Scifi, personligen är jag bättre på Scifi än på Fantasy men har idéer för båda.

Så till det tristaste. Att analysera novellen ”riktig kärlek” av Inger Edelfeldt. Det är inte att jag inte gillar författaren, men ämnet ”förhållandekärlek” tenderar att trötta ut mig och försätta mig i ett slags ”meh-läge” om man säger så. Men ibland får man väl göra sånt man inte gillar också, får väl ta den där Inger en vända!


Uppdraget är ganska kort och borde inte vara så svårt att fixa, ändå är jag inte klar med det och det riskerar att bli inlämnat för sent, allt för att min inspirationsbrist kommer och förstör. Nog är det väl förbannat ändå.
I morgon tar jag nya tag, nu jäklar ska vi köra berättarteknik och argumentation alltså! God jul allihop, köp-köp-köp!

torsdag 20 september 2018

En ny början!

Så har jag äntligen tagit mig i kragen med resten av studierna. Till att börja med blir det Svenska 1-3 som jag ska studera på Hermods i Östersund, sedan får vi se var vi landar! En annan sak smatten måste in i alla fall! Japanskastudierna går utmärkt, jag är förmodligen bäst i klassen, men vad väntar jag mig, det är ett språk liksom Svenska så jag borde inte bli så värst brydd över att det går så bra med den.

Teckningen har stannat av vid kanske 12 skisser som ska tuschas och färgläggas under helgen. 10 av dem lär väl ska ut på Deviantart också. Sedan ska jag börja studera line arts faktiskt, så att jag kan lära mig bättre om anatomin hos animefigurer, sen ska jag väl lära mig samma sak med realistiska figurer också.

Vidare lär jag ska förbereda med matten också, den gick åt helvete på Birka, mest tackvare att det inte fanns några bra ställen att jobba med matte på. Det var antingen i et bullrigt klassrum, i någon opedagogisk skrubb eller så i ett "tyst rum" tillsammans med en pratkvarn. Nu kan jag väl sätta mig där det är tyst om jag vill i alla fall, det är viktigt när jag pluggar matte eftersom jag har svårt att kunna fokusera annars.
En annan sak jag måste kunna göra är ta bort fokus från saker som stjäl energi, men det tror jag kan komma att gå bra om jag bara kan komma ihåg det.

Återkommer väl med en uppdaering när jag får tid till det, nu ska jag tuscha bilder och Torsdags-städa lite.

onsdag 23 maj 2018

Så har äntligen litteraturen anlänt!


Idag kom resterande böcker till min grundläggande behörighet och behold! Jag har nu köpt RÄTT mattebok! Ser man på, det ska vara A, inte B till en början, det var som tusan!
Men det är Svenska 1+2 och matematik 1A+B som man ska ha för en grundläggande behörighet, vilket jag behöver för att fungera.


Så här är böckerna. Jag har tittat lite i dem och ser att Svenskan kommer det att gå bra med, medan min hjärna fortfarande säger att matematik är ett tungt ämne som man bör hantera med försiktighet, dock inte alltför stor försiktighet enligt mig, jag ger det här resten av 2018 så ska vi se hur långt jag kommit efter det!


Varmt är det också, så vi har bunkrat upp med ett kylskåp fullt med läsk och öl. Det här lär i alla fall svalka lite i hettan, i vart fall hoppas jag det. Vad jag ska göra nu är hitta 21 länder att göra en "styrelse" av till mitt och syrrans rollspel, sen ska jag fundera ut hur jag ska lösa uppgifterna. I synnerhet matten för den har jag ett litet helvete med fortfarande, och det tänker jag inte acceptera längre.






fredag 11 maj 2018

Visst heter det tredje gången gillt?

Hej på er alla!
Ja, nu är jag så in i bombens trött på att inte ha någon grundläggande behörighet att jag återigen försöker mig på att få till den. Här är ungefärliga krav:


Nu har jag hört att det räcker med Matte 1 A för att vara godkänd, kanske B. Skitsamma, jag har B-boken sedan Birka och A-boken är på väg in. Matematik är dock inte min starka sida, men skam den som ger sig och är det bara matte 1 A+B som gäller är det väl skit om jag inte ska ta itu med det då!
Svenska har jag i alla fall tänkt greja 1+2 på, sedan ska jag höra vad de säger på AF om resten. Sedan har jag kvar målet att ta det här JLPT-testet också men jag är rädd att jag måste fixa det här parallellt med det. Massor med plugg alltså, men jag är ärligen trött på att ha halvdana betyg nu!


Svenska 1+2 tror jag inte ska vara några problem, ska vara allt fikonspråk som kan strula, men jag tror inte det ska vara så farligt, jag fixar detta!
Matten får jag se när böckerna anländer men jag tror att det löser sig med tiden
Så japanskan, det är jobb inför provet och det tänker jag 40 blad i veckan gör susen med, om inte annat får jag dra ner mängden till 10 i veckan i stället när resten kommer.

Sedan har jag väl några räkningar och annat piss att ta tag i, men det fixar jag redan i morgon. Nästa update blir när böckerna kommer! Ha det bäst tills dess!

onsdag 18 april 2018

Planer för Japanskan

~皆さん、こんばんは!


Idag ska vi snacka lite om mina japanskastudier!
Jag har nu skaffat ett ordentligt studiemål och det är att jag 2019 ska kunna åka till Stockholm (eller kanske någon annanstans? Detta är inte bestämt ännu) för att ta mitt efterlängtade JLPT-test! Det här kräver så klart pengar och tålamod, men jag är villig att ställa upp på det! Vad är JLPT? Det är en fråga jag fått tusenfaldiga gånger men läs under bilden så kanske saker klarnar upp litet


Japanese Language Proficiency Test (JLPT)/Nihongo Noryoku Shiken är ett officiellt erkänt språkprov som organiseras av Japan Foundation för att utvärdera och intyga japansk språkfärdighet hos icke-modersmålstalare. Det finns fem nivåer som sträcker sig från N5 (lättast) till N1 (svårast). Provet ges på olika platser över hela världen. I Sverige administreras provet av Japan Foundation i samarbete med SAJP, Stockholm Association for Japanese Language Proficiency Test.

Och vad betyder det här för mig?
För det första betyder det att jag måste öva upp mina koncentrationsmöjligheter för i nuläget är de inte så bra. Jag måste kunna koncentrera mig på en och samma sak i åtminstone två timmar och det ska jag öva upp för att inte kugga.
Mitt mål är att nå nivå 3 eller högre. Min lärare tror att jag kan klara av Nivå 4 åtminstone om jag tar i och pluggar, men jag vill säga 3 ändå. Jag ska alltså stänga ute allt som inte har med detta att göra. Låter som en bra utmaning i alla fall! 

Det var strax innan jul jag hörde från en person jag pratade med på Discord att testet nu finns i Stockholm också, bara det att ansökningstiden för 2018 löpt ut, så jag måste vänta i ett år. Känns inte fel, då hinner jag ju öva och har dessutom någonting att se fram emot och spara pengar till!

Jag kan eventuellt behöva en arbetsprövning till detta, men det ska inte vara så svårt enligt min åsikt, så nu ska jag bara sätta igång med att hitta studiematerial för JLPT nivå 3 då!


Men innan dess ska jag gå och skrämma postlådan! じゃね~!!

söndag 1 april 2018

Och vad har jag haft för mig en palmsöndag? Jo det här!

Idag har jag tränat i två veckor, jag märker resultat, men jag vill ha bättre resultat än såhär. 
Till sommaren ska jag kunna springa efter posten om jag vill, utan att tappa flåset!

Någonstans i slutet av Mars tröttnade jag på min blobbkropp och började träna igen efter många års uppehåll. Det är klart att det blivit lite träningsvärk, men har i alla fall sett att jag börjat må bättre av det också. Har fått rakare kroppshållning och längre ben vad det verkar. Det var som fan, jag som trodde att jag var skapt som en geléklump!


Drönarna då?

Såhär kan jag bara göra med min flygande långben, de andra har inte autopilot nämligen...
Gjort en kort flygtur med Mambo och jag tycker väldigt bra om den här drönaren, en negativ grej är att det är en racingdrönare och att den därför rör sig väldigt fort om man rör spakarna fel, men det är väl SBS kan jag tro. Kall om händerna blir man också av att köra den.

Fick tag i den här drönarn i förra veckan och kände mig tvungen att testa att se vad den går för. Än så länge har jag bara sett lite av vad den kan, den ska kunna göra olika sorters looping och annat skoj också, men det vågar jag inte göra med katten i närheten, hon är inte så värst glad i någon av mina drönare. De far omkring och låter fult säger hon. Lite kan man väl förstå henne som inte riktigt vet vad det här ska vara bra för heller. Nästa gång ska jag försöka sparka igång appen och se om jag kanske kan filma lite med drönarn också.

I övrigt ska jag väl meka lite med Marry också men det tänkte jag ta senare.



And now to something completely different...

De här jäklarna
De här jäklarna
DE HÄR JÄKLARNA!!
 För de som inte vet vilka de här jäklarna är kan jag tala om att det är den japanska Visual keigruppen Malice Mizer som väl var som mest populära under 90talet och tidigt 2000tal.
Innan gruppen la ner hann de byta sångare tre gånger från den något excentriske sångaren Tetsu Takano, till allas vår visualkei-gud Gackt till att slutligen välja Haruna Masaki, även känd som
Klaha!
Och det är honom vi ska ta och prata lite om nu. Fans har ställt sig frågan i årtionden vad som hände med den här mannen. Han började sin karriär i en grupp som hette Pride of mind under tidigt 90tal och gjorde sedan ett långt uppehåll för att sedan återvända som frontfigur åt Malice Mizer efter att Gackt hoppat av. Efter några år lämnade också Klaha Malice Mizer för att i stället börja med ett soloprojekt, efter det har ingen hört något från honom. Och nu undrar många Visual keifans varför. Inte jag, jag har sett på en del intervjuer att han verkat både less och smårädd, så han kanske helt enkelt bara tröttnade på all uppståndelse och kanske sitter nånstans och ler åt hur korkat folk låter när de spekulerar om honom. 

Att vara känd tror jag många förstår är fruktansvärt jobbigt. Ju fler som vet vem du är, desto fler kommer att kunna söka upp dig, och är man då folkskygg är det det sista man vill. Kanske var det därför Klaha och folk som gjort liknande grejer valde att bara försvinna tills allt lagt sig... En tanke jag haft länge.


Nu ska jag rita lite fula teckningar och lägga ut på Deviantart, sen ska jag gå och stänga in min granne i vedboden där jag även gömt Klaha. Glad påsk!


fredag 30 mars 2018

Gizmoprat!


 



Hittade idag igen min gamla filmkamera som jag köpte när jag gick "Gymnasiet" och inget gjorde. Kruxet är att laddaren tycks ha flytt fältet och därmed tvingat mig att köpa en ny på nätet. Det har jag nu gjort och så klart glömt att betala, varför jag fick följande överdrivet inställsamma meddelande:

Bäste Wobleschka,

Nyligen har du gjort en order hos oss. Än så länge har vi inte fått in betalningen för denna order. Vi frågar dig om du kan vara god att slutföra denna order så vi kan skicka varorna till dig så fort som möjligt. Om du har frågor angående betalningen är du välkommen att kontakta oss. Om du inte vill slutföra ordern så ber vi dig att göra en avbeställning. Detta för att hålla vårat system uppdaterat och för att motverka att du ska få flera sådana här email från oss.

Du kan skicka över pengarna till € 26.19 till vårat bankkonto under namnet BraunOni B.V. Var vänlig och använd ditt ordernummer som betalningsbeskrivning.

Bank: ING Bank
Company name: BraunOni B.V.
IBAN: NL69INGB0001621879
BIC: INGBNL2A

Om du inte vill få problem med internationella banktransaktioner, så kan du fortfarande ändra till PayPal som betalnings sätt genom kundsidan. Var vänlig och försäkra att överföringskostnaderna betalas av dig ( Inom EU använd "SHA" alternativet, annars använd "OUR" valet ) Annars kan din leverans bli försenad.


Nu kan man visserligen betala med Svensk valuta också, men det låter nästan lika överdrivet som att Nia folk att börja ett brev med "bäste/bästa [insert name]" liksom. Hur som helst kommer jag att betala det här eftersom jag vill kunna använda kameran igen när jag ändå arslat mig till att köpa den. Så jag kommer att betala det här eftersom jag kommer att behöva det, men det här tar jag samtidigt som jag tar räkningarna, nu ska jag gå och störa min katt när den "Ser på TV" genom fönsterrutan, glad påsk!

onsdag 28 mars 2018

Uppackning av gizmoprylar och glass!

Dagen före skärtorsdagen heter Askonsdagen och då hände det något kul hemma hos mig!
Den här rackarn kom nämligen hem till mig. Min fjärde drönare i ordningen





Parrot Mambo FPV blev det den här gången och min första reaktion när jag tog fram fjärrkontrollen till den var "Oj! Den har en take-offknapp!" vilket inte mina andra drönare har haft. Trycker man på den hoppar Mambo upp en meter och stannar där för att invänta ett kommando från föraren. Mambo kommer också med cockpitbrillor och kamera samt laddare! Bra skit.

Jag har testflugit den lite kort och jag älskar den faktiskt, den är mer lättmanövrerad än vad mina Hubsandrönare varit och kan också flyga högt på en gång vilket är kul. Vindsäker sägs det att den är, det får man väl se till sommaren. Då ska jag också skaffa lite fula gadgets till den! Det här lär bli roligt att hålla på med!

Vad händer nu med mina Hubsandrönare? Jag har ju två, en som min faster råkat köra sönder eftersom hon inte kunde med fjärrkontrollen och en som är hel. Hade tänkt ta chassit från den äldre och ha det på den andra så kan den få bli en hybrid i stället. Så Marry lever, hon behöver bara lite kärlek. Jag har också en vit drönare som heter Günter, den hatar jag! Vad ska Mambo få heta då? Jag har Marry och Günter. Marry ska jag sätta ihop med Vikarien och den här ska få heta Långben helt enkelt. Varför? Den har längst ben.
Så DEN tar vi hem och visar för mor! 

Ja jag har köpt lite skrytglass också!
Köpte två sånadär Ben & Jerry's-lådor sist jag var på affären och jag hade ju glömt hur mättsamma de var! I princip är det ju bara grädde och smör säger man... Så är Ben & Jerry's värt det? Mjäh gillar man mäktig mat så visst, kör på den, men håll i åtanke att den kostar pengar och är mäktigare än Lord Voldemort liksom.



Annars har jag inte gjort något mer, expanderat träningsschemat för att få lite resultat på muskulaturen och det har faktiskt hjälpt! Återkommer med det! Nu ska jag provköra Långben lite mer.



lördag 24 mars 2018

En dag med lilla Biji-san!

Idag ska vi leka lite med den här farbrorn! Biji-san!

Min uppgift blir väl att skriva ner vad Biji-san gör under en vecka. Förra veckan hade jag riktigt roligt med det:


Biji-san no shu!
Getsyyôbi ni, Yonji to tomu to Biiru o nomu ni sapporo ni ikimashita
Kayôbi ni shigoto ni itte, Jôshi ni iiwake o shimashita

Suiyôbi ni Yonji to Tomu to majime ni hanashi o shimashita
Mokuyôbi ni Hasya ni ikimashita
Kinyôbi ni byôki de shigoto o yasumimashita
Doyôbi ni Ushi-san to tsuri o shi ni ikimashita
Nishiyôbi ni atarashiku rirekisho o kakimashita.


Och vad betyder det?


Biji-sans vecka:
På måndagen åkte han till Sapporo med Yonji och Tom för att dricka öl
På Tisdagen åkte han till jobbet och ursäktade sig för chefen

På Onsdagen pratade han allvar med Yonji och Tom.
På Torsdagen åkte han till tandläkaren

På Fredagen var han sjukskriven
På lördagen tog han med sig Kossan ut och fiskade.
På söndagen skrev han ett nytt CV


Den här veckan var lite  svår att översätta, och jag tror inte att kommande vecka blir så mycket bättre!
Vad ska ske nu då, Biji-san?

Jo:

På måndag ska han gå till Arbetsförmedlingen (som Förresten heter Harowaako på japanska, det tyckte jag var lite roligt!) 
På tisdag ska han skaffa sig ett gymkort på det lokala gymmet.
På Onsdag ska han gå till gymmet bara för att upptäcka att det är Yonji som är gymledaren
På Torsdag ska han smida nya planer
På fredag ska han ta med sig Kossan till det nya jobbet.
På Lördag ska han gå på date med Mariko.
Och på Söndag ska han planera en ny resa, denna gången utan Yonji och Tom!

Hipp hurra, Biji-san! Den här ska du få ta hem och visa för mor!
Jag kommer tillbaka när jag skrivit en översättning på den här veckan! Tills dess får ni ha det bra!

fredag 23 mars 2018

Att städa ur livet saker som inte längre hör dit!


Ja hallå ja!
Här kommer ett inlägg om vad jag gjort under typ halva mars.
Den senaste månaden har jag nämligen ägnat mig åt mitt liv, vilket har varit lite tungt, men värt det! Jag har städat ur skåp, hårddiskar, datorer, vrår etc för att få lite bukt med mitt liv.
Dock vet vi alla att det ska till mer än att bara rensa bort saker för att må bra... 
You got my point here, kill your darlings to get further!
Kort sagt kanske jag måste ta mig i kragen och helt enkelt sluta umgås med folk som bara tenderar att dra ner mig! Jag har haft mycket skitfolk omkring mig under åren och jag har upptäckt på sistone att det är det sista jag behöver när jag egentligen ska läka ihop!
Därför har jag bestämt mig för att "vänner" som bara är där för att starta onödiga draman, prata om sina tillkortakommanden utan att göra något åt dem osv helt enkelt får lov att gå! Jag har inte tid med er längre!

Om man skulle ta och tömma soptunnorna och gå vidare då kanske? Du det gör vi!


Så! Och nu när det är gjort kan jag fylla mitt liv med något konstruktivt i stället!
Jag fick höra av en gammal klasskamrat att hen tyckte att det var tråkigt att jag slutat flumma, men så är det inte, jag har bara balanserat mitt flum lite så att det inte tar över och förstör resten av mitt liv!

Ett liv utan flum är mycket riktigt inget vidare skoj liv, men samtidigt är ett liv utan allvar inget vidare bra liv det heller. Det gäller att hitta en balans där, annars blir det kaos. Lite som min gymnasietid.
Nu ska det bli ordning på torpet, det har ni mitt ord på!

Idag är det fredag och vi har inte hunnit städa än.
Det är Orimligt, så kan vi inte ha det! 

Eftersom jag inte gillar att göra min inre Kishti förbannad är det viktigt att gå henne tillmötes. För mig då. Därför ska jag nu städa undervåningen! Tschüssie!




söndag 18 mars 2018

Ett slags försök till comeback!

Nämen OJ! Är hon tillbaka? Yes, det är hon och vad har hänt? En hel del, här nedan följer en kort summering av saker som hänt under 2017-18.


Den största händelsen 2017, Syrran tar med hela familjen till Norge.


I Juli 2017 tog vi en sväng till Trondheim och för mig var det ett kärt återseende eftersom jag inte varit där sedan 2004. Alldeles för länge tänker jag och menar att det här borde göras till en årlig tradition. Jag var väldigt glad när jag var där och jag känner att jag behöver bli så glad åtminstone en gång om året. Nästa gång kanske vi åker till Røros eller något, men jag känner att det här var något jag verkligen behövde och är lycklig över än idag, sådär 8 månader senare, inte dåligt!
I samma veva bestämde jag mig för att lära mig Norska ordentligt eftersom jag skäms över att ha varit där så ofta och ändå inte kunna snacka ett språk som för mig snarare känns som en lite grövre dialekt på min egen liksom.


Facebook får mindre utrymme







En annan sak som jag gjort som känns förbannat bra är att jag bestämt mig för att inte använda Facebook så ofta. Eller det här går väl för Socials in general eftersom det för mig bara känns som ännu ett stressmoment att varje dag bara läsa samma saker. Politiska rants, folks matlagning, diverse spel, selfies och annat generellt trams som jag egentligen inte bryr mig särskilt mycket om. Dessutom känns det bara som en falsk verklighet.
Därför har jag förvisat i synnerhet Facebook till Måndagar eftersom måndagar rent generellt är sämst.







Biji-sans tur att synas



Vad gäller Japanskan tänker jag lägga lite fokus på den här mannen. Biji-san! Jag tänkte att jag skulle skriva ihop lite saker han ska få göra varje vecka och hans första vecka lär ha blivit relativt konstig, ni ska få se när jag blivit klar med det, det kommer i nästa inlägg! Min Japanskalärare vill att vi som ska plugga inför det allsmäktiga JLPT-testet ska  prestera lite mer än de som inte ska göra det, därför är Biji-san bra att öva med, trots att han är väldigt ful ;)



Omorganisering av Interpalskontot





I slutet av 2016 skaffade jag Interpals för att kunna hitta lite fler brevvänner och detta har varit på gott och ont eftersom sidan har otroligt mycket oseriösa användare som drar ner sidans rykte. Det här har fått mig att inse att jag inte ska svara på korta och intetsägande meddelanden som till exempel "hej" eller "hej, hur é läget". Meddelanden som kommer från Män i Afrika och mellanöstern brukar jag också generellt ignorera eftersom de för det mesta bara vill veta om jag är singel. Jag skaffade inte Interpals för dejting eller för att chatta, jag skaffade det för att jag ville ha brevvänner!

Den stora frågan då: Har jag hittat några brevvänner? Svaret är ja! Jag har hittat några som jag både kan skriva snigelbrev och annat med, jag har fått både brev, presenter och goda vänner tack vare sidan så något bra har jag faktiskt fått ut av det. Men en tumregel är att jag inte svarar på korta och konstiga meddelanden.



Slutligen får Energitjuvarna stryka på foten


En annan viktig sak jag börjat med nu är att städa mitt liv lite. Jag har väldigt många fina människor i mitt liv och dem värderar jag högt, men jag har också stött på en hel del saker som bara sugit livet ur mig. Det här är grejer jag inte orkat bearbeta och därför låtit vara kvar i form av bilder på externa hårddiskar, "vänner" och annat skit på ren svenska. Så nu har jag bestämt mig för att rensa bort alla människor som inte har något vettigare att prata om än vem som ligger med vem eller vem som bråkar med vem och så vidare. Grejer som i praktiken inte leder framåt stjäl ändå bara energi från mig och min omgivning. Det finns så klart energitjuvar som är svåra att undvika, men då kan man i alla fall undvika att ha fler än nödvändigt i sitt liv, eller hur?



Tills vidare får det här räcka tills nästa gång jag skriver, vi ses!


Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...