onsdag 18 april 2018

Planer för Japanskan

~皆さん、こんばんは!


Idag ska vi snacka lite om mina japanskastudier!
Jag har nu skaffat ett ordentligt studiemål och det är att jag 2019 ska kunna åka till Stockholm (eller kanske någon annanstans? Detta är inte bestämt ännu) för att ta mitt efterlängtade JLPT-test! Det här kräver så klart pengar och tålamod, men jag är villig att ställa upp på det! Vad är JLPT? Det är en fråga jag fått tusenfaldiga gånger men läs under bilden så kanske saker klarnar upp litet


Japanese Language Proficiency Test (JLPT)/Nihongo Noryoku Shiken är ett officiellt erkänt språkprov som organiseras av Japan Foundation för att utvärdera och intyga japansk språkfärdighet hos icke-modersmålstalare. Det finns fem nivåer som sträcker sig från N5 (lättast) till N1 (svårast). Provet ges på olika platser över hela världen. I Sverige administreras provet av Japan Foundation i samarbete med SAJP, Stockholm Association for Japanese Language Proficiency Test.

Och vad betyder det här för mig?
För det första betyder det att jag måste öva upp mina koncentrationsmöjligheter för i nuläget är de inte så bra. Jag måste kunna koncentrera mig på en och samma sak i åtminstone två timmar och det ska jag öva upp för att inte kugga.
Mitt mål är att nå nivå 3 eller högre. Min lärare tror att jag kan klara av Nivå 4 åtminstone om jag tar i och pluggar, men jag vill säga 3 ändå. Jag ska alltså stänga ute allt som inte har med detta att göra. Låter som en bra utmaning i alla fall! 

Det var strax innan jul jag hörde från en person jag pratade med på Discord att testet nu finns i Stockholm också, bara det att ansökningstiden för 2018 löpt ut, så jag måste vänta i ett år. Känns inte fel, då hinner jag ju öva och har dessutom någonting att se fram emot och spara pengar till!

Jag kan eventuellt behöva en arbetsprövning till detta, men det ska inte vara så svårt enligt min åsikt, så nu ska jag bara sätta igång med att hitta studiematerial för JLPT nivå 3 då!


Men innan dess ska jag gå och skrämma postlådan! じゃね~!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...