onsdag 6 maj 2015

Bilder från 1 maj

Lovade att visa lite bilder som jag tagit på årets första maj, så jag slänger ut det bästa från min kamera!

Vi började med att bege oss till Badhusparken och invänta demonstranterna. Vi passade även på att umgås med några söta skrattmåsar som trodde att vi hade mat åt dem, men jag brukar sällan mata dem, då de kan skvallra och då blir man lätt överfallen av stora skockar med mås. Vackra djur är de ändå!

Sedan drog vi till caféet de har i badhusparken och trots att jag bott i Östersund i runt 10 år har jag faktiskt aldrig ätit där förut. Jag och syrran delade på en jättestor skinkmacka. Det här är halva.

Sedan dök finvänstern upp i sällskap av SAC och F! faktiskt.

Blev lite förvånad över att se hur stora F! faktikskt är i Östersund. Jag trodde faktikskt inte ens att de fanns men där har vi dem, i lila.


Och så höll Ung Vänsters Elin Morén tal om Ung vänsters nya kampanj. Hon var grym som vanligt.


Det var en del folk där och jag brukar hata stora folkmassor, men den här typen av stora folkmassor kan jag gott stå ut med!


En kille som särskilt fångade mitt fokus var herren med detta plakat. Precis så vill jag också ha det. "Förbjud organiserad hjärtlöshet!" så bra!


Tal av Malin Björk också! Hon pratade om flyktingproblematiken i medelhavet och om hur hon genom att ställa sig upp i flyget,  räddat Ghader Ghalamere från att utvisas. En hjältinna värd att kallas det.


Ghader själv var också där så klart. Han var så tacksam över att ha fått uppehållstillstånd att han hade ställt i ordning en fest som han bjudit oss alla på! Det var mäktigt!


Festen ägde rum i gamla tingshuset och det var så mycket folk att det satt folk i trapporna och åt mat! Det roliga var ju stämningen, alla var så otroligt glada och det kan man ju förstå!



Och trots att väderleksrapporten lovade regn höll molnen inne med det och vi fick en fin första maj. Helt underbart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...