måndag 23 september 2024

En summering av en smått göralös vecka!

Den här veckan har präglats av någon sorts influensa som jag inte vet om det är Covid eller inte. Inte för att det spelar någon roll, sjuka har vi varit ändå och det har inneburit att diverse resor till jobb och skolor inte kunnat genomföras. Däremot kan man ju ta små skogspromenader och hitta svampar som ser ut som munkar! Frisk luft har ändå känts viktigt, inte bara nu, utan hela tiden, speciellt nu när hösten börjat göra sig oundviklig.

Även om jag mest virkat och tittat på diverse DVD-serier (nej, jag har faktiskt inte Netflix) har jag faktiskt inte gått igenom veckan utan att planera lite med livet. Ett sundare leverne med lite mer träning och bättre kostvanor kan gott behövas, så i fredags gjorde jag en riktigt god laxsallad till lunch! Det enda problemet var att stammen på isbergssalladen var besk, men det kan man ju bortse från! 
Vi har även haft lite resedrömmar, bland annat om min lilla stad eftersom man ibland behöver se om stan står kvar, sedan har vi lite andra planer som jag inte tänkte nämna ännu. Lite större planer om man säger så. Men än så länge har veckan flutit på, trots förkylning. Massor av matte, virkning och allmän trivsel har det blivit och det får faktiskt vara så när man inte mår jättebra. I värsta fall får man bara krypa ner under täcket tillsammans med katten och vänta på bättre tider.

Utöver det har jag faktiskt inte stått still helt, det vore inte likt mig att ligga på latsidan, så jag sparkade igång min gamla Bullet Journal igen. Det där var ett väldigt bra koncept som fungerade förra perioden så varför ändra på det? Lite ny dekortejp och så tillbaka till verkligheten så att säga. Köpte ju lite snygg dekortejp på Coop för någon tia eller sådär och eftersom tejpen var så billig tänkte jag att det fick bära eller brista med kvalitén på den, det bar kan jag säga! -Helt topp.
Lite sittande i stugan har också avklarats, men nu börjar det bli lite för mörkt och kyligt för att det ska bli riktigt mysigt. Det får bli en sista sittning när vi tömmer båten och drar upp den för säsongen. Behöver jag lugn och ro kan jag ju sitta i Lillstugan de stunder det inte bor någon där.

Och virkningen då? Här har det virkats en hel del, som sig bör när man blir hemma sittandes i en fåtölj eller liggandes någonstans. Getingboet börjar ta form nu och har jag tur är det projektet klart innan året är slut i alla fall. Att virka i garnmattvarp har varit intressant även om mina frökenfingrar tyckt att garnet varit lite strävt mellan varven. När jag väl gjort klar själva påsen tänkte jag väva/virka ett band till den. Troligen blir det en slingvariant, vilket innebär att det blir som en axelremsväska-isch. Ungefär som en Kånken i storlek hade jag tänkt. Sedan tänkte jag ha ett foder till den samt små virkade getingar utanpå väskan då. Men eftersom jag behöver varva projektet med lite annat har jag även börjat med ett nytt projekt vid sidan av detta och katthalsduken och det är att jag äntligen lärt mig virka mormorsrutor... Ja alltså på riktigt, förr blev de bara allmänt fula. Under den här veckan har jag i alla fall virkat ungefär 20 små mormorsrutor som ska sättas ihop till en kattfilt hade jag tänkt. Mamma har helt rätt, det är faktiskt riktigt beroendeframkallande att sitta och göra sånadär små plättar och virka ihop!

Och i fredags var det full verksamhet på byn när polisaspiranterna var där och kollade bilar. Det var till och med en händelse där en civilbil helt apropå slog på blåljus och sirener för att stoppa en bil från rumänien. Förmodligen skulle de kolla upp fordonet och föraren så att allt var okej, men det kändes väldigt dramatiskt just där. Kanske hade föraren försökt smita från dem tidigare?
Nåja, vi hade i alla fall både charkbilen och glassbilen här så lite snask blev det. Egentligen är jag mer intresserad av charkbilen nu på vintern även om vi faktiskt köpte lite glass också. 
Med höstmörkret kommer också höstdepressionen, det är klart att den ska komma nu när man är småförkyld också, det där passar på när man redan känner sig lite ruskig i kroppen. Brist på solljus gör inte saker bättre så det får väl bli att kurera sig med lite bra mat och lagom med träning kanske. 
Ingen Bispgårdsresa denna vecka och det får väl vara så när man är sjuk, det kommer väl någon dag då jag kan fara dit också. Dessutom har jag väldigt mycket annat att stå i, men göra ett och annat prov kan jag väl så fort jag kan det. 

Lördagen var lite kul för då tittade grannen in med två hinkar med äpplen så nu har vi lite att göra! Det ska bakas paj, syltas och saftas och så ska vi spara en skål att äta upp så klart. Vi åt lite nu i helgen också, men det behöver jag inte berätta! 😉 Det finns massor kvar så det är väl bara att köpa socker och sätta igång! 
Utöver det tycker jag att saker flutit på bra nu. Matematik och virkning om vartannat och nu kan jag stolt säga att jag faktiskt gillar matematik, det är riktigt kul att sitta och räkna ut saker när jag tänker på det. Nu har jag väl alltid gillat matematik innerst inne, men det fanns aspekter där och då som skapade psykiska spärrar och med åren har detta blivit till bluffsyndrom och prestationsångest. Två saker som jag med stolthet kan säga att det äntligen börjat släppa, bara för att jag blev rådd att ta det lugnt och tänka efter innan jag gjorde en uppgift. Ibland behövs bara det och just nu känns det som att jag gjort mig förtjänt av såväl en klapp på axeln som ett mentalt lyft! Vi får hitta ett bra sätt att förgylla denna förargliga årstid helt enkelt. Sköt om er, så lovar jag att sköta om mig också! Shanti!






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...