En måndagsuppdatering till.

Under den här veckan har jag mest försökt tygla min inre dopamin-apa som hela tiden vill att jag ska göra en massa saker som ger den dopamin i stället för att fokusera på det som är viktigt. Jag har känt ett visst behov av att skärpa till mig och i alla fall undvika uppenbart toxiska saker som förnedrings-TV och kommentarsfält på olika ställen. Det här görs bäst där det inte finns något internet, alltså i vår lilla stuga, så där har jag suttit lite av och till under veckan som varit. Det blåste ordentligt ett tag och det som är bra med det är att man kan titta på vågorna som den här dagen såg ut som miniatyrer av havsvågor, bara det att havet har mer yta och mer vind att röra sig med. Jag är faktiskt ganska nöjd med älven och stugan.


I stugan har vi fått dra lite el också, eftersom lamporna bakom soffan glappade. Tur att vi tittade till sladdosan för den hade rostat sönder och riskerade att börja brinna om ingen gjort något. Nu har vi en normal kabel i stället och vi kan vara lugna igen. När det var fixat tog jag och pappa lite fika i stugan. Nu kan man återigen sitta och mysa här även när det blir mörkt på kvällarna. Lite mer lyse uppför backen kan behövas, så att kanterna syns när det blir skumt, men det löser sig senare.

En del stugsittande har det blivit för min del och det har faktiskt varit skönt att bara sitta där med sina tankar en stund, utan störande moment utifrån och det finns faktiskt en hel del sådana oaser här på Sann, vilket jag älskar.

Lite rollspelssvar och råskisser, mest på Trevor Trembley från Visualogos har det också blivit den här veckan. Jag har bestämt mig för att göra honom lite råare och mer ”punk” i stilen om än jag tänker behålla hans ”brat-stil” lite till. Det jag varit missnöjd med tidigare har varit att jag råkat göra honom alldeles för kantig vilket inte riktigt är stilen jag eftersträvar med den här serien, sedan har jag som sagt gett honom en hårdare attityd för att matcha honom med hur han är i rollspel och sagor.


Och så har jag pluggat massor av decimaler, nollor, decimaler och nollor. Nötning är bra för inlärningen och så skulle jag ju vilja kunna visa upp att jag kan det här nästa gång jag kan ta mig till Bispgården. Problemet är väl transporterna där, jag har inte alltid möjlighet att ta mig dit vilket strular till det ibland. Men med matten börjar det i alla fall kännas som att matteångesten börjat släppa lite och det ser jag som personliga framsteg. Jag förknippar det fortfarande med den förargliga tiden i grundskolan, men mindre och mindre, så det jag får göra är att ta det om och om igen tills jag får en annan association. Lite som med gröten och min dagisfröken där. Jag gillar gröt, men mina associationer till dagis ger mig ångest varje gång jag ska äta det. Jag gillar matematik, men mina associationer till grundskolans terror ger mig ångest och viss rädsla för att inte göra tillräckligt bra ifrån mig. Onsdagen som kunnat spenderas på annat fick spenderas i telefon med ett fraktföretag som inte ens levererar varor dit jag bor. Att förklara hur dumt det här verkar är inte ens lönt, så efter ett par timmars tjat och gnat kom vi på att paketet får gå i retur, såhär kan vi inte ha det. Köper nya runor i värsta fall!
För att muntra upp oss lite drog vi till röda korset för att se om de hade något intressant. Kanske hade den där skinnvästen eller de där garnerna jag letade kommit in nu? -Nej det var det gamla vanliga krimskramset så vi köpte inget idag.

Under torsdagen kom jag i alla fall på att jag skulle börja träna igen och äta bättre för att se hur hjärnan mår sedan. Börja dagarna med en rask promenad medan tevattnet kokar och så mindre snask och mer bra mat så ska vi se om inte damen mår lite bättre rent generellt. Under fredagen städades det och planerades in lite mer för träningen så att den skulle bli effektiv och bra. Mina promenader står kvar som morgonsyssla och så kan man ju alltid ta fram träningskorgen och plöja igenom den.

Utöver städande och träningsfunderingar har jag åter igen gripits av handarbetsdemonen! Jag har bestämt mig för att bli grym på att virka och just nu experimenterar jag med mormorsränder som har mushmaskor i sig och ser ut som katter på rad. Det känns som att jag lär mig snabbt och snart kanske jag vågar ta lite beställningar? Hur går det med getingboet då? Ja, det går bra, snart har jag nått önskat djup och kan börja fundera på hur jag vill att väskan ska öppnas och stängas. Mest troligt blir den päronformad i alla fall och så gör jag som en slingväska av den, det är så tanken är just nu.


Och i helgen satt jag och nötte matte igen och gladdes över att det faktiskt kändes som att det går framåt! Ångesten börjar släppa och snart kanske jag kan associera det med något bra! Ångest har jag grejat förr, det är bara att kötta!

Sedan blev det virksöndag och kattprojektet kom jag på att det skulle bli en halsduk/sjal nu. Restgarn har jag och syrran massor av så jag kan bara använda dessa till att börja med. Till söndagsmiddag blev det köttsoppa med en mindre kycklingsallad som sidorätt, sedan blev det stugan igen! Den här gången tog jag med lite såpbubblor för att se om det gick bättre att fota dem om man hade ett större munstycke och det fungerade faktiskt även om jag tror att det blir bättre om någon annan blåser bubblorna. Som avslutning på helgen gick vi ut och fotograferade månen lite. Den var väldigt stor och nästan lite som en supermåne, fast jag behöver öva på att fotografera månen.


Och idag, måndag började jag också känna mig förkyld så det har blivit en del lök och glass idag!

Till lunch lagade jag en omelett med löksallad till och det verkar som att folk tyckte om det. Till kvällsmat tog vi en fräsch kycklingsallad med soppa som sidorätt. Massor av lök för att skrämma Bacilluskerna en gång för alla! 


Eftersom förkylningen kommit till oss alla blev det till att ligga och glo på film nästan hela kvällen och avsluta med en varm dusch så att bakterierna känner sig riktigt ovälkomna! Som avslutning blev det mer virkning! Har man bestämt sig för att bli bra på saker så har man och jag ska bli bra på virkning och matte!

Och så kommer vi ihåg en sak här. Försöker folk trycka ner dig är det bara för att de själva är lägre än du är, låt dem inte vinna, du är en stjärna⭐
Sköt om dig nu! 











 

Kommentarer