lördag 16 oktober 2021

Jag antar att jag nu ordnat med göromål under min Me-time

 

Ibland vill man ju ha lite nostalgi, och jag tror inte att jag har tittat igenom gamla goda Yu-gi-oh sedan kanske 2007, mycket för att det är 224 episoder, uppdelade i 5 säsonger och så några filler-avsnitt som man kan se lite när man känner för det. Franchises fungerar väl så, man vill dra ut på serien så länge det går för att kunna sälja så mycket Merch som det bara går, och nog har det sålts merch alltid, för att inte tala om hur många duelmonsters-kort som sålts under seriens gång... Jag äger några själv, men var jag har lagt dem var en annan sak, säkert någonstans dit ingen skulle kunna hitta dem, inte ens jag själv! 

Och hör och häpna, jag har faktiskt funderat på att kolla in Yu-gi-oh GX och 5D:s också, trots att jag 2007 sa att jag inte tyckte om konceptet. Fans har faktiskt sagt att dessa två är värda att se, men att säsongerna efter dessa börjar bli något annat än Yu-gi-oh! Nåväl, jag känner att det börjar bli något annat redan i GX, eftersom historien avslutas när Atem får tillbaka sina minnen och Yugi faktiskt blir erkänd som spelkung, till och med av sin ärkerival Seto Kaiba. Trots det funderar jag på att se i alla fall GX och 5D:s för att bemöta mina forna fördomar om dessa.  Så det verkar som att jag har lite att fylla mina me-timetimmar med i alla fall!

Och veckomålen?
Det torde vara en relevant fråga! Jag har faktiskt tagit en lugn vecka nu i föregående vecka eftersom jag kände ett skov av utmattning komma smygandes och in i väggen vill jag inte igen, då har jag hellre lite rest att sprida ut över kommande vecka i stället!
Så länge jag inte har några tidsfrister att ta hänsyn till tycker jag ändå att det är mer vinst än förlust att göra så, jag kommer ändå att jobba igen det under kommande vecka.


Dessutom har jag städat hårddisken och där hittade jag en gammal goding från 2019


Jag hade länge en väninna i tyskland som hade ett gemensamt intresse med mig, nämligen att vi båda var väldigt förtjusta i Amelda/Alister från Yu-gi-oh säsong 4. Dessutom hade vi ett stående skämt gällande en rosa sorbet, Yuri och Sora från Kaleido Star och Hentai. Det här hade vi länge suttit och skrattat åt så när jag satt i Trondheim på min födelsedag 2019 plingade det till i telefonen! "Grattis på födelsedagen Wobleschka, jag tänkte att du tycker ju om Amelda och sedan vet jag ju att sorbet är något du tycker om. Därför har jag gett dig en födelsedagsteckning där jag bjudit in Amelda och Mirko till din födelsedag, gissa vad de tagit med sig till dig? EN SORBET-TÅRTA! Ha den äran!" Det här är en bild som än idag kan göra mig riktigt glad, trots att vi tyvärr miste kontakten efter en tid. Just att hon tog sig tid att göra den här fina saken åt mig gjorde att jag ville skriva ut den och hänga upp den på väggen, så nu har jag alltså gjort det också. Härligt med gulliga människor, det är en fin kontrast mot alla som är allt annat än det måste jag väl få säga! 

Men vad har jag lärt mig med tiden då? Att jag ska se det fina i människor och försöka ha överseende om folk ibland inte är den bästa versionen av sig själva alla gånger, man vet ju aldrig vad apan mitt emot gått igenom. Det är lite konstigt ändå, att man inte ens kan vara helt säker på vad ens närmsta vän gått igenom. Om något skulle jag vilja förändra det, att vi inte pratar med varandra om våra problem, men all den stund det ligger i vår natur att stilla tiga, kanske vi får lov att vara ödmjuka och vänta med att agera på impuls. Tänk på det du också, innan du dömer någon, försök se bortom det du tänkt döma personen för och tänk sedan en gång till: Har du rätt att döma andra?
Nu då, nu ska jag ta och städa rummet! Kanske hittar jag något mer som gör mig glad? Det skulle i så fall vara en bra anledning till att börja va? Namaste 🙏 sköt om er och bry er inte om folk som uppför sig illa, de har sitt att stå i 💖 Ha en fin stund i universum nu. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...