måndag 25 maj 2020

Regnhelgen fick mig att göra detta!


2013 eller nåt, gjorde jag ett loppisfynd på den lokala PRO-loppan. Jag hittade en resväska under ett bord och i den fanns över 100 knyppelpinnar, en dyna och en hel del mönster och garn.
Dynan behöver fräschas upp för den ser lite plågad ut.


Detta är alltså min andra dyna och eftersom man ska döpa sina knyppeldynor (har jag bestämt) heter den här "morfar" eftersom överdraget ser ut som min morfars byxor gjorde. Den andra heter Agda efter en husfluga jag döpte som liten.

Så vad gör vi åt Morfar då? Ja, häng med!


Monterade upp en enkel trappgränd för att se hur den är att använda. Pinnarna vill gärna fara åt alla håll vilket är irriterande.



Följde med en massa knappnålar med glashuvuden och jag måste erkänna att jag tycker mycket mer om dem än de som har plasthuvuden. Man kan ju inte stryka plast utan att den smälter, glas smälter visserligen också, men då krävs det mycket högre värme ;) 




Kläs om ska den i alla fall, det här tyget var skitfult. 



Sedan hade man haft nålarna på själva dynan jättelänge, säkert i flera år, vilket resulterat i att nålarna rostat och lämnat små bruna fläckar i tyget. Morfar ska få en ansiktslyftning så fort jag får tag i rätt typ av tyg för det. Tror att jag börjar med överdraget där.

Idag kommer essän lämnas in, det kommer att bli fint. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...