torsdag 14 maj 2020

kursflyttning och knyppling!

Den här veckan bestämde jag mig. Jag ska lära mig konsten att knyppla!
Jag köpte faktiskt två knyppeldynor för ett gäng år sedan men de har bara legat i garderoben och samlat damm tills jag nu kom på att nej, finns det inget annat att göra kan man väl lära sig detta också! Efter en vecka kom det i alla fall ut ett bokmärke och ett till är på gång!





Nu är det här mina första försök på övningsspetsen "udd och stad" och som många nybörjare alltid säger säger väl jag också då: "Det där ser då inte ut som udd och stad, det ser snarare bara allmänt udda ut." Jaa... Än så länge gör det det, men min förhoppning är att det ska bli bättre med tiden och att jag lyckas göra ett mönster som inte är fullt av hål från tidigare knypplingar så klart.


Plugget då?
Jag har ju fått erkänna för mig själv massor av gånger att jag är överambitiös och därmed lätt går in i väggen av att jag tar på mig mer än jag har tid, ork och kapacitet till för stunden. Därför har jag flyttat en hel del kurser till hösten för att kunna lägga allt fokus jag kan på mina svenskastudier. Just nu är det ETT uppdrag kvar på Svenska 2 och jag vägrar verkligen att sumpa detta! Sedan ska jag recensera två filmer också, gissa vilka jag valt? Samma som sist så klart!

 
De två norska filmerna Max Manus och Kongens valg eller som den även heter "kongens nei". Det här är för att jag har ett ganska digert intresse för just det här ämnet, nazisternas ockupation av Norge och allt som rör det, bland annat något som inte tas upp i de här två filmerna eftersom de handlar om Norge, men hur nära det var att Östersund blev en inkörsport för nassarna till Sverige. Så blev det inte, och såhär i efterhand, efter att ha sett filmserien "kampen om tungvattnet" kan jag kanske känna att det var lite Norges förtjänst, inte minst kanske Max Manus förtjänst, vem vet?

Historiekursen har jag puttat fram eftersom jag inte har tid med den längre, Engelska 7 och Psykologikursen har jag lagt på hösten också dem eftersom jag måste få tag i rätt litteratur innan jag kan ta dem. Nu ska fokus läggas på Svenska och nu, nu ska vi kötta järnet!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...