lördag 2 maj 2020

Essäskrivning och historieprat

Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon, enda till 14:30!
Ibland unnar jag mig att få sova exakt så länge jag vill, men jag vet själv att det här är döden för lederna när man redan har leder som spår snöväder. Resten av dagen har jag vigt åt städning, essätankar och en hel del historiska funderingar. Vi har ju en historisk fundering som gnager i mångas skallar i Östersund och det är ju rivningen av Grand Hotell 1975! Det här kan man nästan prata med folk om hela dagen för det är så mycket att prata om att jag förstår att ett av tornen faktiskt bärgades och gjordes om till papegojbur på Frösö Zoo där någonstans, kan nog ha en del med det politiska snacket att göra. Hur som haver är det här ämnet oerhört intressant, inte bara för att man lätt hamnar i den där pendeln: "Fan vilka UFON -Jaa det var det, Puckon är det, Jaa det var det!" Utan för att jag faktiskt gillar arkitektur och byggnadshistoria allt man säger. Huset som nu står där grand stod är Storsjöteatern som jag faktiskt alltid tyckt mycket bra om, speciellt den sjungande statyn framför. Detta hindrar dock inte mig från att fundera över mysteriet med Grand Hotell. Det är vi säkert många om att tycka.

Essän då? Det verkar som om min weblärare är skapligt nöjd med min essä förutom lite småsaker som jag ska ta och fila till så fort vacuumet i min skalle lagt sig lite. Idag har det varit ganska okej, men tidigare har det varit fruktansvärt. Jag ska i alla fall läsa på mera om Bram Stoker och mary Shelley och det gör jag jättegärna, det är intressant att läsa om gamla författare. Epoken de levde under, Romantiken vill han också ha lite mer om, vad är typiskt romantiken och den viktorianska tiden egentligen? Löpande referatmarkeringar, lite mer utveckling överlag kanske vore något. Jag får pussla lite mera tills på måndag helt enkelt. Utöver detta ska jag lämna in historian och läsa lite mer i Österhus Brinner. Jag lär inte få tråkigt i alla fall, det är ett som är säkert.

En annan sak som är säker är att det nu bara är månader tills jag kan säga att jag officiellt besegrat min inre voldemort -Gy-sär! Jag har lite kvar och jag har det mesta bakom mig. Helt ofattbart att det här är möjligt, men det är det mina vänner. Du kan ta dig ur vilket skit du vill, men då måste du också VILJA det Nu ska jag ta Bram Stoker i örat och lägga Mary Shelley över knäet! Hojt!

Slutligen, Gymnasiesärshelvetesskit. Jag hoppas att du brinner i helvetet och inte stör mig mer. Au revoir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...