onsdag 10 juli 2019

Så stod äntligen mammuten i lastbilen

Jojo! Nu är den på väg till skåne, mastodonten min!
Som ni säkert redan är medvetna om har jag slitit som ett skållat småtroll med William Shakespeares King Lear nu i veckan och förra helgen. Jag har gjort research natt som dag, pluggat tills jag fått migrän, pratat omkull släkten och ändå inte lyckats få till bättre argument än dem jag har "Var glad för vad du har, den som gapar över mycket, tro inte på smicker!" Jag vet inte heller om det är okej att säga att King Lear är så jäkla full av galenskap att bara detta gör den sevärd, men det här kanske beror på att jag inte är något fan av Shakespeare, Bergman eller Norén direkt.


Så är även Torleif Jarlaskalds saga inlämnad, även om det är ett arbete jag känner att jag kunnat göra mycket bättre om det inte vore så att artikeln skulle vara på ringa 500 ord. Nu lämnade jag in den väldigt kastrerad känner jag, som om den vore en animeserie som 4kids fått tag i. Stackars Torleif, det var han inte värd. Däremot har den sagan inspirerat mig till att införskaffa en egen version av Heimskringlan. Den var verkligen rolig att läsa. Hint -Det kliar i arslet!


Så nu är äntligen den mammuten på väg ner till Skåne för granskning, jag hoppas att de inte tycker att det ser alltför idiotiskt ut.

"Bestäm dig någon gång, dumma människa!"
"Jaja Kiku, jag ska!"
Jag tänkte faktiskt avsluta det här med Mikas Japanskalektioner, men efter påtryckningar från kurskollegorna som motiverat med "Det är faktiskt tionde gången, det är ju jubileum, missa inte sånt" känner jag dels att jag kanske sviker dem, dels att jag missar något om jag inte tar den här sista kursen. 10 är ändå ett skapligt jämnt nummer så varför inte?
Så det BLIR mer japanska till hösten, bara det att jag inte lär prioritera detta först av allt jag prioriterar, sorry Kiku-chan!

Och du Genta, du är bara konstig. Och ful.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...