fredag 4 februari 2022

Saker jag är tacksam över idag.

Blessathar, fina människor! Kul att ni tittade in💖



Idag har jag också saker att vara tacksam över, tänk att det finns något att vara det för varje dag!
Idag har jag ätit fast föda för första gången på en vecka och insåg då att det faktiskt finns mer än man tror i ens vardag, som man kan vara tacksam för!


  1. Åre-choklad! Något alldeles extra och fyllningen är alltid lika positivt överraskande
  2. Fast föda. Visst, soppa är gott och en sådan diet borde vi alla kära någon gång då och då, det har gjort underverk!
  3. Att jag, mer eller mindre medvetet, är på god väg att besegra mina inre demoner nu. 

Tänk att det här kan vara så svårt att bli av med. Alla trauman och minnen som än idag gjort att jag har svårt att lita på människor och kanske allra mest är rädd för konflikter. Visst, Tivats säger att du inte ska vara rädd för att ta konflikt eller för den delen att ta kritik, men på den här tiden tänkte jag nog bara att det var lätt för honom att säga som var en gud. Idag vet jag att gudar skapas för att man ska ha någon att luta sig mot när livet ser hopplöst ut. Visst har jag fortfarande svårt att ta konflikter, men jag har blivit bättre på det, det behövs bara lite övning. Tivats får ha lite tålamod med mig, jag kommer dit. 

Visst kan det ligga något i att man inte ska vara rädd för att bita ifrån när man blir angripen, vilken normal varelse som helst försvarar sig vid angrepp. Jag är dock mer av en pacifist, som hellre tänker som en bonoboapa än som en schimpans. Vi människor har gener från båda arterna, men vi tenderar ofta att luta mer åt den stridslystne schimpansen än åt den fredlige bonobon. Våld står i direkt konflikt med kärlek, det vet vi redan. En annan sak vi redan vet är att den starkaste kraften som finns i kosmos är kärleken i sin renaste form. En sak vi dock glömt är hur kärlek ser ut när den inte är utspädd med baktankar av olika slag. Om man i stället lär sig älska villkorslöst och se världen som den är framför ögat, då kanske man ser något annat än att världen är en hemsk och snedvriden plats. Sanningen är ju den att världen egentligen inte är snedare nu än den varit. Däremot tror jag att vi människor tenderar att gå vilse i våra egna kaotiska själar ibland och är man vilse famlar man lätt i mörkret utan att hitta en bra väg ut, vem som helst blir förtvivlad av det.

Slutsatsen är väl att man ska vara en så bra version av sig själv som man bara kan, utan att ställa krav och törsta efter mer hela tiden. Ta världen såsom den är, älska det faktum att du lever och har hälsan. Allt det där kaotiska och bittra är ändå bara moln på den blå februarihimlen. Snart kommer Malik och blåser bort dem, tacka honom från mig va! 

💖Namaste🙏

Låt ingen förstöra ditt flow. 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...