torsdag 3 februari 2022

Att vara sin egen livsguru och så tre saker jag är tacksam över idag!

Blessathar fina människor, vad kul att ni tittade in! 💖


Idag har jag lite att vara tacksam över, så ni ska få en lista med saker alldeles snart. Först ska jag berätta vad jag hållit på med här!
På lapparna skriver jag upp negativa tankar jag har i huvudet just då, allt som kan komma upp och kännas destruktivt för tillfället. Sedan bränner man upp lapparna en och en samtidigt som man intalar sig att det här tillhör mitt förflutna och inte har någonting med mitt nu att göra. Vi oroar oss så mycket för vad som hänt och vad som kommer att hända att vi glömmer bort att leva i nuet. För egentligen har väl Jan Malmsjö rätt i det när han sjunger just att vår bästa tid är nu! Livet är vad som pågår, allt annat är obetydligt.

Så vad är jag tacksam över idag?




  1. Äggdroppesoppa! -Äntligen fick jag möjlighet att smaka den här soppan som är rätt enkel att göra. Bara lite buljong och vispat ägg och så purjolök som topping. Visst kan man ha i mer saker men det här var verkligen jättegott precis som det var. 
  2. Nya gardiner till vardagsrummet nu äntligen! -Dem visar jag en bild på när det är klara.
  3. Att jag inte behöver lägga ner hundra år på att städa köket idag när jag gjorde det igår. Nu kan jag i stället lägga en hel del tid på att få vardagsrummet fredagslyxigt. 

Vad har jag gjort mer än att elda papper idag då? Sjösatt mitt schema för sociala medier har jag gjort, det ska bli ett intressant experiment att se hur det blir med lite bättre struktur för det här. Det tror jag verkligen. Sociala medier tenderar generellt att få oss att ifrågasätta var mänskligheten är på väg, ska man tro de generella skriverierna på de största jättarna ser det i så fall mörkt ut. En sådan tur att sociala medier inte är din ultimata livsguru. Du är ju din egen livsguru menar jag och om vi tittar runt i världen utan att döma, ska vi se att det finns precis lika många genier som det finns idioter och så har det nog varit i alla tider. Vi väljer själva vad vi vill influeras av! Jag har valt att influeras av sådant som berikar och får mig att må bra och växa som människa. Visst kan det finnas en viss mängd av det på sociala medier också, men generellt tycker jag att det som verkligen ger något drunknar i diverse "trender" som egentligen inte gör mer än att skapa elitism och tävligstänkande och sådant är förödande för den psykiska hälsan. Var din egen guru, du behöver egentligen inte påverkas av folk på internet mer än nödvändigt. Berika dig själv, det är du värd!

Ta väl hand om er nu
🙏Namaste 🙏
💖God karma börjar hos dig själv 💖



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...