måndag 19 juli 2021

En slitsam vecka.


Migrän, sliten, trött som ett klubbat as, men nu är skorstenen och spisen klar och jag måste säga att muraren lagt ner ett otroligt bra jobb på det han gjort. Kolla bara så snyggt han har gjort. Plus i kanten att vi nu kan elda i vedspisen! Fantastiskt bra! 

Och eftersom jag varit lite dålig sedan i torsdags då jag inte kunde sova för magen har jag fått sysselsätta mig bäst jag kunnat. Det vill säga att jag lånade min syrras VR-set och åkte ut på resor, sov lite, virkade på det nya norrskensprojektet och inventerade lite leksaker. Det sista gjorde jag eftersom lilla tremänningen på två år kom hit och ville ha något att göra. Det här med att det är mycket folk på gården nu gör mig extremt utmattad och nu har jag dessutom fått migrän, vilket gör att jag mest sover och dricker vatten när jag inte känner att jag orkar med något annat. 

Och på tal om virkning, visst är det lite underligt hur saker bara förökar sig? Jag har nu massor av garn, mer är på gång, och min ensamma virknål har nu fått 10+ kompisar varav de flesta är för spetsvirkning, så jag har bestämt mig för att lära mig göra skira spetsar också. Närmsta spetsvirkning lär dock bli en spets runt sjalen. Jag visade nämligen sjalen för en kompis som också virkar och hon tyckte att det skulle bli ganska snyggt. Efter lite tänkande kan jag tro att det kan vara så också! 

Nästa helg blir det mindre folk på gården och hur mycket jag än vill vara en social fjäril måste jag säga att det ska bli skönt att få lite lugn och ro också, speciellt när man känner sig lite slak och ur form som jag gör just nu. 
Men allt går att vända till något positivt och det känns skönt att veta. Många säger ju att vi som bor i Norrland tenderar att se allt nattsvart, vilket kanske stämmer på en del, men inte på alla. Dock tror jag att man måste ha ett par saker klara för sig innan man börjar förhasta sig:

  • Sverige är ett stort land som alltid varit fyllt av olika kulturer, inte enbart den som finns i Stockholm city. 
  • Norra och södra Sverige har olika humor, det är bara att finna sig i det. 
  • I Jämtland använder vi oss av ironi, förstår man inte det är man inte särskilt intelligent. 
Så att vi ser saker nattsvart och tenderar att se saker negativt hela tiden behöver inte nödvändigtvis stämma, men ibland kan det verka så på vårt sätt att konversera med varandra, vi är helt enkelt lite mer brutala, som vädret ungefär. 

Men mot migrän, trötthet och annat jobbigt hjälper nog bara sömn, så jag tror att det jag gör bäst nu är att sova för att senare orka med VR, småbarn, virkning och folkhopar. Nu ska jag bara vila skallen lite, namaste, ta väl hand om er 🙏















måndag 12 juli 2021

Sommarnöjen!


Nu är högsommaren i full gång och bärsäsongen har bara börjat. Smultron fulla gården (aldrig sett så groteska mängder här förr) och jordgubbarna börjar också mogna, så snart kan vi få fler än fyra var! 



Idag blev det dock korvgrillning och växthusmys, som slutade med att jag, far, syster och katt somnade medan mor satt och såg road ut över allas paltkoma/avslappning. 
Vi har ju fulla gården med folk nu, och det sliter på en, även om det varit lite tomt utan dem ett år.



I veckan som var åkte vi upp till vägen med soptunnorna och där blommar tistlar och rallarrosor för fullt. Jag vet att en del hatar tistlar för att tisteln ibland kan liknas med en kaktusväxt såtillvida att de har en del taggar och annat trevligt att göra illa sig på. blommorna är dock sammetslena små tofsar som uppenbarligen uppskattas av insekter, det satt nämligen en liten grön en i den här.

När jag kom hem hittade jag en stor tuss katthår som jag sparat till tovning och gjorde ett litet pälshjärta av det. Jag tycker faktiskt att det blev ganska sött och eftersom min morsa gillade det så mycket, fick hon det av mig. 
I morgon ska jag ta och bada lite för kanske femte gången i år. Kan behöva ligga i för årets simborgarmärke menar jag. Plus att jag kan behöva röra lite på mig, det är jag väl inte så värst bortskämd med. Nu däremot ska jag sova lite. Namaste  🙏



 



tisdag 6 juli 2021

Nu så...

 Då var dagen D här, en smula nervös kom jag nu i 14-snåret in till ett regnigt Östersund som jag inte besökt sedan i Augusti.


Sedan kom jag in i en lokal där jag blev dränkt i handsprit, fick ett munskydd och slutligen fick min spruta!


-Och egentligen, vad var det här att vara orolig över? Det var det minsta sprutstick jag känt i hela mitt liv och biverkningarna var inte heller så farliga. Lite dåsighet och ytterst lätt desorientering, annars var det faktiskt inte så farligt om än lite pinsamt att man inte hittade ut från det campus man varit och drällt runt på så ofta att man borde kunna det som sin egen ficka liksom. Det är annars ingenting att oroa sig för, tro inte på Karens skitprat, det är som sagt bara skitsnack
Nåja, jag har höga förhoppningar om att saker kommer att komma tillrätta med tiden. 



På vägen in märkte vi att det låg som ett sorts skum över hela vägen, ungefär vid Fyrvalla. Vi misstänkte först vägarbetarna, men vad skulle de med skum till, ett annat alternativ skulle vara att det har brunnit någonstans, eller så har någon bara busat och hällt ut diskmedel någonstans, det finns en del alternativ att tänka på. Det var hur som helst kul att åka in till stan en liten idag, även om vi inte vågade gå in någonstans. Nästa sväng lär det dock bli, men det blir väl inte förrän i augusti då jag ska ta min andra spruta. Troligen kommer vi alla att vara fullvaccinerade snart och då kan vi hitta på något skoj för att fira in detta, även om sunt förnuft fortfarande gäller. Trängs inte, gå inte hemifrån om du är sjuk... Ta hänsyn kanske vore ett bättre ord och det kanske är det en del är så otroligt beklämda över. Att det här kommer med ett visst ansvar för att ta hänsyn till sina medmänniskor och inte bara dra fram som en ångvält. Nåja, jag vet vad som gäller och kommer ta hänsyn även om jag nu är riktigt trött på denna pandemi. Jag hoppas snart att vi kan leva som vanligt igen, åka till våra smultronställen, på jobbet, till plugget, vad som helst, utan att vara oroliga för att bli toksjuka! Nu ska jag i alla fall ta tag i en av vaccinbiverkningarna, jag är trött som en kamel, så det är lika bra att jag går och lägger mig. 

Namaste 🙏 Ta hand om er 💖💪




måndag 5 juli 2021

Lite får man ju fira!

Det tycker jag faktiskt, lite exotisk dricka med jordgubbar och is gjorde susen till det ändamålet! I morgon har jag nämligen fått en tid för vaccination mot COVID-19, vilket underlättar i alla fall en liten del av detta. Nu kommer jag fortfarande vara försiktig eftersom du, även om du inte själv drabbas (speciellt hårt) av det, fortfarande kan bära smittan med dig och smitta ner andra som inte är stuckna, och det vill vi inte ha! Så jag kommer fortsätta att hålla mig från folk jag inte känner och vet är vaccinerade, men det känns ändå som ett stort steg i rätt riktning att nu äntligen bli vaccinerad, i alla fall med den första sprutan. Känns precis som att de där mysiga dagarna i Östersund och Trondheim kryper lite närmre för var dag, snart kanske man kan åka lite mer som man vill och inte bara sitta hemma och häcka som man gjort nu i snart två års tid. Jag ger detta i alla fall till nästa sommar, men sedan torde det väl vara grönt med det där. 


 Men vårens frösådd har i alla fall gett rikligt med resultat. Här ser vi lite Lollo rosso, basilika, grönkål, savojkål, babyspenat, fyra salladstomater, en liten grön paprika, lite plocksallad och så lite fransk dragon. Allt det här gick ner i en stor sallad tillsammans med lite apelsiner och rödlök. Salladen åt vi upp tillsammans med lite fiskpinnar och en god dressing! Det går att ha det sämre, verkligen!

Men så vaccin i morgon, lite nervös är jag naturligtvis, men en större del av mig tänker att det kommer att gå bra + att jag slipper vara fullt så jävla orolig för COVID-19 om jag har ett skydd av något slag. Detta betyder självklart inte att jag inte behöver vara försiktig, bara mindre orolig, det är två skilda begrepp! Sedan kan jag väl fundera på om det bästa alternativet är att åka till Östersund, 10 mil bort, eller att bara åka till Hammarstrand, men då kan jag säga direkt varför Hammarstrand går bort -Mobilt Bank-ID. Något sådant kan jag inte skaffa förrän jag är vaccinerad och i Hammarstrand kräver man mobilt bank-ID för att få vaccinera sig (I alla fall i nuläget) så därför är väl Östersund bättre än att åka ännu längre bort, typ till Härjedalen. Det där återstår väl att se kanske.

Sedan kan jag säga en sak till, just gällande det här med Neuro-ACT, KBT och Arbetsterapeuten. Jag är otroligt tacksam över vad jag fått i och med att jag godtog det här med NA och KBT, sedan kvarstår min skepsis gällande det där med arbetsterapeut. Nedan följer en liten rant:

Jo, jag gav alltså det där med arbetsterapeut en chans, det var en trevlig och lättpratad kvinna, som jag kom bra överens med, så allt det där fungerar bra, men ibland måste jag ändå fundera på om hon känner mig på pulsen eller rent av driver med mig. Många av hennes idéer kunde jag ha kommit på själv, även om en del faktiskt gav mig lite bättre verktyg som jag är tacksam över! En sak jag reagerade på nu sist vi pratades vid var att hon undrade om jag behövde en Memo-timer...För er som inte vet vad det här är, är det en manick som hjälper dig hålla koll på tidsbarriärer genom att man ställer in tiden med de olika knapparna och sedan slocknar lampor allteftersom tiden går, sedan går ett alarm. 

En jäkla bra uppfinning -för den som behöver det! Jag tror inte själv att jag är såpass handikappad att jag behöver sådana hjälpmedel som människor med grava funktionshinder har, men det är underbart att det finns resurser för den som behöver dem. Men att ge mig en är som att ge en rullator till en som bara har nageltrång. Det är lite overkill. Nej, i mitt fall behöver jag odla min självdisciplin och framförallt min självkänsla, för den har varit skabbig länge nog nu. 

Men en sak i sänder, i morgon tar vi itu med första vaccindosen, sen tar vi tag i andra problem allteftersom de kommer, varför skapa större helveten än de som redan finns menar jag? Och för dig som inte tänker vaccinera dig för att du har olika fördomar står det dig fritt att låta bli. Jag tänker dock inte låta bli, jag är trött på det här viruset nu! Namaste 🙏, ta hand om er där ute 💖 Vi ses vid ett senare tillfälle. Kärlek!

lördag 3 juli 2021

Sommar är när man kan välta i båtarna och bara njuta!


Visst låter det nästan som något bara Ernst Kirchsteiger skulle kunna säga? I så fall är det ändå en sanningens mening, för sommar är för mig förenat med njutning i kombination med arbete, speciellt i år när det varit så varmt att veden fått vänta ett bra tag med att bli klar. 

Idag välte vi båtarna rätt och i dem hittade jag minst 20 stycken sånahär små snäckor och vad det verkar lever alla för skalen innehöll då djur i alla fall! Så jag tog upp dem ur båtarna och la dem någon annanstans än där, de lär väl trivas i skogen om inte annat. Tror att det kan vara fläckig lundsnäcka vi har här, de brukar finnas lite här och där, dock aldrig i planteringarna vilket vi alla är tacksamma över. 

Idag fanns också tid för växthusmys inpå småtimmarna. Sommaren är för mysig, och snart kanske vi till och med kan ta båtarna ut på en liten tur, det är inte omöjligt! Har dessutom en känsla av att Ön väntar i solen på att vi ska komma och njuta! Vi får hoppas att det är någorlunda getingfritt där också den här sommaren. Myggfritt har det i alla fall inte varit och nu när det börjar bli sensommar kommer naturligtvis också bromsarna, de hemska djuren!

Men varför låta ohyra förstöra njutningen av årets bästa tid? Det är väl onödigt att göra det, då är det bättre att passa på att njuta så gott det går av den. I morgon ska jag kosta på mig en simtur i alla fall. I alla fall ett simborgarmärke om året har jag lagt in som tradition nu, kanske skulle ta och ta lite fler märken, bara för att folk ska ha något att kalla mig märkvärdig över? En sak är säker, i sommar ska jag njuta av årstidens alla faser, det hoppas jag att du som läser också kommer göra! Namaste 🙏


fredag 2 juli 2021

Fredagsmys i växthuset!

Idag har det varit sjukt varmt, ungefär 30 i skuggan och säkert 50 eller så i solen, nästan hela dagen och det är väl med en viss hjärtesorg jag säger att värmen sökt mig, för jag vill verkligen inte tillstå att jag ibland kan behöva ta en kall dusch eller bara hoppa i älven.

Nåja, vi ordnade till en riktig myskväll i växthuset med god mat och dryck, sedan gjorde vi slag i saken och hoppade i älven, fast badkrukan här doppade sig inte i kväll, men i morgon ska jag ta och simma en bit. 



Och sedan blev det musikkväll och drönarflygning. Vännen Långben hälsar att det kommer bättre flygfoton än detta framöver, men just nu blev det bara denna. 
Sedan har gårdens lilla svanslösa skata fått sig en gemål också, som hon skämmer bort med att bjuda in honom på middag då och då. Djur är inte romantiska? Jodå, det kan i alla fall mina djur intyga, inte minst skatan som idag delade ett fat med rester med sin partner samtidigt som de båda turades om att missunna gårdens kråka så klart. 

Det har hur som helst varit en givande kväll och förhoppningarna är väl att det ska bli lika mysigt nu till helgen. Det och fler drönarturer, mer bad och allt vad det blir. Nu måste jag i alla fall sova lite, det är också viktigt, så att man får en chans till att få en bättre dygnsrytm nu när pandemicirkusen börjar kunna se sitt slut någonstans där. Namaste 🙏 Glöm inte att livet är värdefullt och att ingen har rätt att ta dina värdefulla stunder från dig 💖




 



torsdag 1 juli 2021

Summering av gångna veckan!

 

Nu är äntligen sjalen färdig och jag har valt att kalla designen för "Gyda" efter en karaktär i Frösötriologin. Det var menat att den skulle vara trekantig, men jag har inte riktigt koll på det där med omslag än, därför är den böjd, men jag gillar den ändå! 





Sedan hittade jag en kvist som jag tyckte var så lik en orm att jag täljde en av den, vilken sort är ännu oklart, det var mest något jag flummade ihop när jag inte orkade sitta inne och se på TV. 




En annan sak som är nästan färdig är skorstenen, nu ska bara kronan på och ventiler öppnas, slangen ska ner och sen kan vi elda i spisen igen! Det ser i alla fall jag fram emot. 






Och löken växer så tätt att man måste skörda den då och då. Då är det perfekt med en skål riktig ramen! Ramennudlar med ägghalvor, vårlök, lite bladspenat och så Rhode Island och worcestershiresås som sås till eftersom jag inte har haft någon riktig soya på länge! Det måste jag ju göra något åt!
Sedan är jordgubbssäsongen igång och det har väl i alla fall blivit en sånhär näve varje dag! Det är bra för att inte ha något riktigt jordgubbsland alltså! 

Sedan har jag kört lite drönare, men eftersom jag inte hållit på med den så mycket har linserna blivit lite skitiga, så det får vi göra om! Vem vet, blir filmerna bra kanske jag delar med mig av dem också här, men tills vidare får ni nöja er med sommarbilder. 

Nästa inlägg blir lite av ett klagomål, vi hörs då, ta väl hand om er, namaste 🙏





Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...