onsdag 20 februari 2019

Nu sparkar vi igång det här helvetet med en mysdag i min bästa småstad!

Nu är det äntligen dags att sparka igång Svenska 2 på allvar och mitt mål blir att bli klar senast i slutet av Mars fast det är ju ett fett plus i kanten om jag blir klar redan i mitten av månaden... Lär kanske inte ske, men jag försöker tänka positivt!
Jag tänker kicka igång med två timmar om dagen, då jag känner mig själv och vet att jag är slö innan kreativiteten slår mig med full kraft. Så när jag blivit lite varm i kläderna igen kommer jag öka tempot till kanske fyra timmar, det tror jag att jag grejar just nu. Sedan underlättar det kanske om jag också sover på nätterna, men det är något jag får ta hand om i sinom tid.

Idag var jag då in till och lunchade lite med syrran innan jag gick till biblioteket för att läsa lite om ockupationen av Norge. Nu tror jag att jag har det mesta jag behöver ta med till min serie i alla fall. En ny karaktär kan behöva läggas till, men det är en värdslig sak. Nu har jag så att jag kan skriva ett manus! Äntligen! 

Sedan var det dags att ta sig till Skatteverket för att hämta ut mitt nya leg, jag ser faktiskt inte lika död ut som på mitt förra och det tackar jag allt och alla för. Passade på att ta oskulden av detta senare på eftermiddagen men innan dess var det dags att gå på möte också.

Det är nämligen såhär, oavsett vad jag har pluggat här i livet har det alltid dykt upp någon som ska fungera som femte hjul och fråga hur det går och naturligtvis har det att göra med min inkomst, men ändå. Idag mådde jag bra, så jag sa som det var att studierna går utmärkt men har stannat upp ett litet tag tackvare att de klantat till det så att jag var tvungen. Något jag faktiskt varit lite sur över!
Det här sa de inte så mycket om, det var faktiskt deras fel att jag inte kunnat plugga i den takt jag velat. Sedan dök det upp lite vardagliga frågor som "vad gör du på fritiden" så jag sa helt enkelt att jag gör två saker som hobby just nu -Läser Japanska och gör serier. Det här tyckte de att jag skulle lägga mindre krut på än jag gör i nuläget men här tror jag de har förbannat dålig koll på vad jag valt att prioritera och inte. Har ni varit hemma hos mig och sett hur jag pluggar? Nä det har ni inte , så två ord till den som pratar om sånt hen inte vet något om här. Jag lär väl fortsätta som förut, men med lite mer fokus på vad som gäller i livet.

Sedan var det dags att gå hem. Då stötte jag ihop med en halvläskig kille som först börjar prata med mig på halvbruten engelska, sedan börjar han tokragga på mig. Jag sa åt honom att han fick söka efter någon annan då jag inte var intresserad, men det verkade vara en typisk envis geting det där. Tur att min syster följde med mig och handlade lite innan vi tog bussen hemåt. När vi väl nådde busstorget sprang jag in i det så kallade "tuffa gänget" från gymnasietiden, bara det att de inte längre såg speciellt tuffa ut! De stod och rökte och skrek högljutt om vilka de haft sex med och vilka de ansåg var dumma i huvudet. Stackars trasiga människospillror som inte begriper bättre. Sedan satte vi oss på bussen, drack upp det som var kvar av hallonsaften jag tagit med hemifrån och rullade hem igen. Jag är nöjd med dagen, även om jag inte kan låta bli att vara lite smått irriterad över det de sa om mitt tecknande. Nu är det egentligen ingen större affär, jag hinner göra klart allt ändå, men jag är väl bara sådan som hänger upp mig, tyvärr så illa.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...