Störst av allt är kärleken. Tack för allt, Köttfärsbirka!


Idag var det skolavslutning på Birka, och därmed är mitt år på den här underbara platsen till ända.
Jag har träffat en massa underbara människor här och hoppas kunna behålla kontakten med alla, i den mån det går, med tanke på att alla inte har facebook och det mesta hängts upp på detta nu. Har i alla fall tagit någras nummer och lär säkert träffa många av de här människorna igen, när tiden är inne för sånt.

Jag har lärt mig så mycket med det här året. Att ta vara på mig själv, att sträcka ut en hjälpande hand, och framför allt att ta emot en, om den sträcks ut mot mig. Jag känner mig någorlunda hel och skäms inte längre över saker som hänt mig tidigare i livet vilket faktiskt känns lite som en vinst, även om mina 50% inte gav mig något omdöme. Ibland räknas inte omdömen och betyg som den största vinsten, ibland är den största vinsten att man växer som människa och det tycker jag att jag har gjort under det här året av smärta och njutning. Jag tycker verkligen att jag har lyckats, även om jag inte fick något riktigt omdöme, så därför ångrar jag verkligen inte att jag gick här det här året.


Men än är det lite saker kvar. Jag tänker klara mattekursen jag hoppade av på Birka på grund av dålig studiemiljö, jag tänker tenta naturkunskapen och jag tänker faktiskt också lära mig tyska ordentligt. Utöver detta tänkte jag ta en kurs till i Japanska, mest som hobbygrej. Viktigaste grejen av dem alla kommer dock att bli körkortet tror jag, nu ska jag ha det jävla körkortet, jag klarar allt bara jag vill och orkar och visst orkar jag och visst vill jag! Bara jag har rätt resurser och rätt folk bakom mig så klarar jag av det så first goes first, här har vi listan över vad som ska grejas i höst:


  1. Tenta naturkunskapen. Jag är ju klar med kursen så det vore lite dumt att inte tenta den kursen så fort som möjligt.
  2. Körkortet ska tas!
  3. Matematik 1a och eventuellt också B, mest för att jag vägrar låta boken ligga här och samla damm bara för att jag inte kunde plugga som folk på Birka.
  4. Lära mig tyska!
  5. Fortsätta med japanskan
  6. Ge engelska 7 en ny chans, jag missade den förut.
  7. Tenta Historian

Det här kommer jag att sprida ut över året, det får gå i den takt det vill, men det ska gå! Men jag tror att jag får ta det här efter att studenterna har lekt ifrån sig, just nu känns det lite för stressigt, så nu ska jag bara ta det lugnt tills stockholmarna kommer, då lär det finnas tid till plugg!
Vi ses framöver!

Kommentarer