Böckerna trillar in men än lyser studierna med sin frånvaro.

Nu var det ett bra tag sedan, det har varit lite stressigt med skolan som verkar ha bestämt sig för att dra ut på tiden tills CSN får nog och drar in bidraget. Långsammare tempo får man leta efter och då är jag faktiskt inte sorten som klagar i onödan, inte längre. 
Nåja, motgångar finns, det är bara att acceptera dem och försöka att göra något bra av den rådande situationen. 

 Den här veckan fick jag hem två nya böcker och två till ligger och väntar på mig i Uppsala enligt Earlybird. Detta är även den studielitteratur jag kommer att ha i min första kurshög, så det blir intressant att se vad det är för något. Engelska och psykologi hade jag tänkt läsa först, så det blir spännande!

Men just nu kom dessa två i alla fall. En för plugget och en för hobbyverksamheten. Matteboken här såg rätt intressant ut. En ganska diger bok med hela matte 1-kursen i samma bok, vilket jag tyckte såg bra ut. Eftersom det är samma kursbok som de ville ha på skolan såg jag heller inga problem med att köpa den i stället för bara A-boken.

Den andra är alltså en bandvävningsbok jag velat ha sedan jag blev tipsad om den när Corona spontant kom in i mitt liv. Vävstolens namn kom jag på eftersom jag fick henne under 2020 när jag lekte med min syrras leksaksvävstol och grannen tyckte att jag skulle ha en riktig i stället. Jag har snälla grannar, det är det jag säger! 
Innan boken kom provade jag att experimentera mig fram lite på Coronastolen och det blev ju någonting i alla fall. Fungerar som skärp, precis som jag hade tänkt! 💪



Nästa gång jag får ett ryck kommer jag nog att testa att köra med halvsolv, som på bandhunden nedan, men än blir det nog inte, vi får se när jag får nästa bandryck.


Utöver projekt Corona har jag ju några andra saker jag vill ha gjorda, så medan hon vilar kan jag alltid ta något av dem. Bland Ufona finns en knyppling från Juni som jag inte hunnit göra mer än fundera ut en början till, en påbörjad Temari som jag håller på och klöser på ibland, samt en del saker som ligger i korgen. Två sömnadsprojekt jag troligen tar tag i redan i morgon om jag inte får något annat för mig. Just nu känner jag väl en viss stress eftersom studierna inte gått igång ännu trots att de verkar vara godkända, men det är väl en mindre motgång, kanske mer av en prövning än något som jag dör av när jag tänker på det, jag har varit med om värre kan jag väl lugnt säga.

I morgon blir det, förutom handarbete, städning och lagande av rullgardinen i mitt rum som hittills mest varit uppknuten med ett band jag vävde bara för att kunna göra det. Det är klart att den ska gå att dra upp automatiskt också, så det får vi väl ta en titt på. Nu ska jag bara varva ner innan sängen kallar. Ta hand om er och stressa inte sönder er. Det här med stress är intressant, den får tiden att gå förfärligt fort och uppgifterna att gå förfärligt långsamt, så det bästa är kanske att helt enkelt bara varva ner och ta det som det kommer, gör man det brukar det gå bra. 

❀~❃~🏵~Namaste~🏵~❃~

Låt inte en stunds stress förstöra din vardag 💖





 

Kommentarer