tisdag 21 juni 2022

Helgen och måndagen i ett nötskal


Vi börjar med en glädjande nyhet -Foten är i stort sett bra, jag kan säkert ta en utflykt i midsommar 💖
I helgen som var passade jag på att njuta av livet med lite körsbär, VR ute i växthuset och så klart lite häxkista!




Eftersom jag grävt lite i gamla trauman i veckan behövde jag rensa själen, så jag skrev ner det jag hittat på papperslappar och brände dem i häxkistan, självklart avslutade jag med att bränna några lagerblad också. Några dagar innan detta körde jag slow TV i VR-setet ute i växthuset. Livskvalitet! Det finns massor av slow-TV på youtube, men allt blir bättre med VR.




Sedan har vi skurat nästan hela undervåningen med såpa. Golven hade jag tänkt ta en annan dag, även om jag nu är så gott som bra i foten. Köket ser i alla fall hyfsat instagramvänligt ut nu, men det kan bara bli bättre!



Och fredagsmyset bestod i grillat! På grillen ligger lite fläskytterfilé och ett gäng kycklingspett som jag beställde med glassbilen för att se om de smakade bra. Helt okej människoföda, samma sak med köttet. Ett litet bus jag hade för mig var att försöka grilla minimarshmallows över ett stearinljus. Funkar bättre över en låga där man inte får en massa sot i maten, men det gick att äta. Till allt detta blev det potatissallad, räksallad och lite kapris. Nu på fredag är det midsommar och det har tydligen kommit in önskemål på hemlagad potatissallad, så det får vi tillmötesgå, självklart ska vi ha det. Samt en lite större grillbuffé och så sill så klart, det är ju ett måste med det när det är midsommarafton.





Eftersom det snart är midsommar ska jag även sy mig en tunika eller klänning. Den är i stort sett färdig sånär som på några detaljer, så än får ni inte se mer än salladen jag gjorde till oss! Det är inget märkvärdigt, en tomat/gurksallad med mangoraja, sedan fick man lägga till saker om man kände sig sugen på det. Det blev omtyckt hur som helst, det är huvudsaken!

I morgon ska det midsommarstädas både inne och ute! Ingen tid att ligga på latsidan med andra ord, ta hand om er nu! 

🌸Namaste 🙏





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...