fredag 3 juni 2022

Förkylningen från helvetet lockade fram knyppeldynan!


Är det inte typiskt? När man inte längre behöver oroa sig lika mycket över COVID19 går man och förkyler sig! I förra veckan låg hela familjen utslagen av någon märklig influensa. Det mesta stämmer in på en ordentlig influensa, men en oerhört smittsam sådan, det krävdes knappt någonting för att bli ordentligt sjuk! Nu är vi i alla fall friska nog att göra något åt gården, den biten stod still hela veckan som var.

Men handarbetet har jag återfått lusten för, speciellt min älskade knyppeldyna som legat i garderoben ett tag nu, men nu tog jag fram den för att kolla hur mycket jag minns. Jag tror att jag kan knypple mer avancerade spetsar snart, det ska bli intressant! Det jag nu håller på med är en nybörjarspets som heter "udd och stad" som ska se ut som små stjärnor mot en stadskant, men jag verkar ha för vana att göra dubbla stjärnor vilket kanske inte är vad mönstret säger att jag bör göra, men ändå. Vi får se vad jag tar mig för med härnäst, men jag har haft rätt kul med den här under förkylningen. Povel Ramel som sällskap har jag inte heller klagat över. 



Och i kväll tog vi en sväng med bilen för att titta efter om vi kunde se någon björn i grannbyn, men den var inte i närheten just då i alla fall. En grann himmel fick vi i alla fall. Ett moln såg ut som en hoppande manxkatt. Det var en del dramatik på himlen så jag är glad att vi tog den här lilla svängen nu. 





Och glassbilen var här idag! Vi köpte lite smått den här gången, sånt alla ville ha kände jag för. Plus punschpralin som är en sort jag vet går hem hos alla. 

Men under förkylningen orkade jag inte bara ligga, så i söndags då jag mådde lite bättre åkte vi till ett ställe och plockade lite vitsippor som morsdagspresent till mor. Hon älskade dem! Min väninna sa en gång att vitsippor inte finns i Jämtland. Jo det gör det, det handlar bara om att hitta rätt ställen. Just där vi var är den inte fridlyst, men det finns ställen där den är det så håll koll på det om ni ska plocka egna någon gång. Den här helgen tog jag in lite hägg för doftens del, som tur är var det ingen fara för huvudet den här gången, hägg kan ju annars orsaka huvudvärk om man använder för stor mängd av den. 

I morgon ska vi köra lite ved! Det gäller att sätta igång nu när traktorn är hel oh molnen förhoppningsvis håller tätt ett tag. Rensandet har även det stått still under förkylningen, så det får jag ta tag i under morgondagen efter veden. En annan sak vi ska göra den här helgen är att besöka en nationalpark uppe i Jämtland för att se om vi kan hitta några brunkullor att fotografera! Brunkullan är däremot fridlyst, då den är en sällsynt blomma, så den får man bara fotografera! Om kameran inte bråkar kanske det kommer bilder från den utflykten, men först kommer helgen så klart. 
Ta nu hand om er och bli inte förkylda, det är drygt! 

Namaste🙏










 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...