lördag 4 januari 2020

Nytt år, nya möjligheter. Här är planerna för 2020!

Bättre sent än aldrig, men gott nytt år, hoppas att 2020 varit bra så långt, för mig har det faktiskt varit riktigt skönt att för en gångs skull inte göra någonting alls, även om det börjat klia i fingrarna på mig nu!

Jag har ju gjort en lista över 12 saker jag ska hinna med under året så vi börjar med att titta på den!

1. Bli klar med gymnasiebehörigheten
2. Ta körkort
3. Åka i någon av vattenrutschbanorna på Storsjöbadet
4. Lära mig den förbannade båtmotorn.
5. Sitta mindre stilla och prioritera saker bättre.
6. Debattera som en vuxen människa, i synnerhet på nätet.
7. Undvika energitjuvar och annat negativt folk i den mån det är möjligt.
8. Bli mer positiv.
9. Åka till Umeå för att se puman i verkligheten
10. Bli mer historiskt korrekt.
11. Bli bättre på att använda mig av källkritik
12. Lägga mycket mindre energi på sociala medier


Gymnasiebehörigheten är på gång, nu ska jag bara lägga om studierna lite så att jag kan få poängen som krävs för att CSN ska vilja hjälpa mig nå dit jag vill. Folk tror att jag skulle göra som andra i min situation, men att ge upp är att ge vinsten till någon som sannerligen inte gjort sig förtjänt av den. Det är inte min stil!
Vilka ämnen jag valt nu i vår kommer jag att ta upp i nästa inlägg.

Sedan ska jag så klart ta körkort! Något jag lovat mig själv varje gång jag inte haft något att göra, men aldrig kommit mig för med, mest för att jag inte haft tid. Idiot man är som inte tagit sig den tiden! Men nu ska det bli gjort, kanske mest just för att få det gjort!

Att åka i någon av vattenrutschbanorna på Storsjöbadet tog jag med mest för att jag ville utmana min höjdrädsla som jag gått och generat mig på i många år. Jag borde ha skrivit "utmana min höjdrädsla" men jag låter det stå som det står.

Sedan har jag sagt att jag ska lära mig båtmotorn, något min far säger är en baggis! Jag tror på honom, men jag vill ju kunna åka upp till Ön själv om idén skulle komma flygandes något. Därför tänkte jag lära mig det fullt ut nu till sommaren.

Att sitta mindre och prioritera rätt, det måste jag lära mig innan jag får någon bristsjukdom typ rakit eller något. Nej men allvarligt, jag rör mig för lite.
Sedan att jag måste lära mig att undvika negativa laddningar och att ta kritik bättre, det lär jag få fila på men det är jag övertygad om att det kommer att gå bra bara jag har lite jävlar anamma. Kanske får jag lite annat gjort under tiden också?

Debattera överlag är något folk överlag borde bli bättre på, i synnerhet på nätet, mest för att inte framstå som någon som är yngre än 12-13 år.

Sedan tänkte jag åka till Ume och se den rosa puman i verkligheten eftersom jag tänkt på det sedan jag såg den för första gången. Fin staty!

Historisk korrekthet och källkritik är extra viktigt i en förljugen värld, vi behöver inte mer förvridna "sanningar" eller fakenews, det är bättre med real news, som Älgen säger.

Och för att rätta Casinostugan lite, älgar ska prata jamska, inget hittepåspråk som låter som pistvakt! 


Sedan, allra viktigast är väl att försöka dra ner på den tid man spenderar med den största av alla energi, och tidstjuvar -sociala medier! Inte bara facebook utan också andra beroendeframkallande sajter, speciellt de som har kommentarsfunktioner, eftersom folk tenderar att vara negativa där.


Japp, det om det, nu ska jag skissa lite på min studielista för 2020, jag vet vilka ämnen jag ska läsa och inte, men inte hur jag ska bygga schemat än. Detta kommer framöver, hur trist det än låter. Ha en fin helg eller vad det är.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...