onsdag 5 juli 2023

En händelsernas onsdag




Idag har så mycket hänt att det varit lite väl svårt att arbeta! Nya bryggan kom med lastbil idag och kusinen kommer snart och fixar till den så att det går att förtöja båtar och sitta och mysa där sedan. En av de gulligaste grejer han har gjort! Utöver det har jag hjälpt pappa ordna fågelholksvirke, köpt mer plant och lagat mat. Plugget går trögt, men jag har lovat att bli klar med det så fort som möjligt och då ska jag också bli det. Perfektionisten inom mig säger i alla fall det.

Och när jag köpte plant såg jag två stycken svartöga som hade snärjt ihop sig med varandra som ett kärlekspar, så dem köpte vi absolut, de får bo vid soluret tillsammans med smultron och margueriter. Eventuellt kommer det även att komma till klematis med tiden, det har jag inte funderat mer på ännu. Fler tomatplantor kommer vi i alla fall att skaffa.




En gul och en vit variant på svartöga kommer att komma ner i jorden i morgon. Lär ta upp dem i höst igen och ha dem inomhus för övervintring, samma sak kommer vi förmodligen göra med tomaterna i år igen, förra året hade vi tomater ända in i februari då det ju är dags att så nya i regel. Mitt mål är egentligen att få tomaterna att bli fleråriga då jag sett att det går att göra men inte kommit på ett bra sätt att göra det på ännu.



 

Till kvällsmat lagade jag lite fisk tillsammans med potatisen som blev över från igår. Hollandaise med pepparrot och citron till det, grönsaker och massor med färska örter (gräslök, persilja, salvia och två sorters basilika) och så citronpeppar så klart, även om jag vet att många har åsikter om att den inte är någon "riktig" krydda, maten blir faktiskt helt okej med den och det här blev mer än helt okej 💪

I morgon ska vi gräva ner svartögonen vid soluret, rensa ur liljerabbatten och plantera lite fler rosor, så man har det man gör under rasterna kan man säga. Liljerabbatten ska även utökas med lite fler liljor om jag hittar något jag gillar. Krolliljorna är sena i år, troligen för att det var lite kyligt i början av Juni. Trädgården ska i alla fall få lite kärlek i morgon under pausen, sedan ska det väl städas lite också, det är ju torsdag trots allt. Men idag tror jag inte vi får mer gjort i alla fall, så vi säger som vi brukar -Sköt om er så ses vi en annan dag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...