tisdag 19 oktober 2021

Och renoveringen av rummet fortsätter


När vädret är så pass ruggigt som det bara kan bli i slutet av Oktober, då fixar man till på rummet i stället. Vägguret har kommit upp nu efter ett gäng år liggandes i en av mina gömmor, lampan har fått en skärm i form av en hatt! Det går att göra så när det är LED, jag skulle inte rekommendera det till glödlampor. 



Det är långt ifrån färdigt, men regnbågshörnan känns snart klar, liksom anime/nördhörnan där också mina studentgåvor finns på en hylla ovanför mina gamla leksaker. 
Än är det inte helt klart, det är lite för ostrukturerat för att kallas det. 

Dock inget som inte kan ordnas till med tiden och uppföljning kommer väl på det projektet. Vad har jag gjort annars idag?


Eftersom syrran är i Åre på någon konferens eller vad det var, valde vi som blev kvar här hemma att ta en liten road trip efter att ha köpt mat. Först tog vi en liten sväng runt Kullsta, som är mycket vackrare sommartid än det är vintertid.



Någonstans i närheten av den här lägdan bodde min mormor och morfar. Morbrorn bodde i huset mitt emot tillsammans med sina barn. Idag bor morbrorn kvar, men mormor och morfar är borta sedan länge. 
Vi lämnade ett snöigt kullsta och åkte ut på en mycket dyster riksväg. Nu skulle vi åka hem, men inte förrän vi tagit en liten runda runt vår egen lilla by.



Vintern hade även nått upp till Båthusdalen i Gevåg. Som tur är gör sig ladorna ganska bra mot den grå bakgrunden om än sommaren slår det här gråvädret alla gånger.




Längsmed byvägarna var det snötäckt och en del av bilspåren tydde på att någon missbedömt underlaget och kört lite för fort. I alla fall såg det ut som så om man ska döma av det korta avståndet bilspåren hade från diket.


Väl hemma var det dags för middag framför TV:n och jag fick ta en liten animetimme igen, det är skönt att ha något att fly verkligheten med ibland också, jag brukar se på ungdomsanime när det behövs. Det ger den kick jag behöver. 



Och i morgon ska jag ta tag i ett ganska stort psykologiprojekt igen. Om än Neuro-Act och KBT varit till stor hjälp när det gäller att få mig att må många gånger bättre än jag gjort tidigare, behöver jag bearbeta mitt förflutna en aning. Hjärnan fungerar ju så att minns trauman lättare än just de där solskensstunderna som man kanske behöver minnas bättre. Så i morgon ska jag leta reda på en bok och sätta mig och skriva ner de solskensstunder jag haft under åren 2000-2007 som varit mina jobbigaste år. Jag kanske till och med ska skriva ner mina solskensstunder från tidigare år, bara för att ha mer att kontra mina inre demoner med. Att låta sig knäckas av trauman är som att låta översittarna vinna. Jag följer mitt hjärta och det är därför jag inte kommer att låta mina trauman vinna över mig nu heller. Nu har jag tagit tillbaka kontrollen över mitt liv och jag tänker inte låta några översittare komma och försöka ta den från mig igen, aldrig någonsin! De får ta tag i sina egna liv i stället. 

Och du som känner att livet inte går att förändra till det bättre -TÄNK STÖRRE! Livet går alltid att förändra, frågan är bara vilken skylt man väljer att följa. Om du möter hinder på vägen, eliminera dem och fortsätt, ta det från en som vet precis vad hon snackar om! Så länge du lever kan du fortfarande bli lycklig, om du är villig att göra uppoffringar för att bli det alltså! Ge aldrig upp, låt aldrig djävulen vinna över dig, besegra honom, varje runda -Namaste 🙏 Var ditt livs underdog, om det är vad som krävs 💖💪




























lördag 16 oktober 2021

Jag antar att jag nu ordnat med göromål under min Me-time

 

Ibland vill man ju ha lite nostalgi, och jag tror inte att jag har tittat igenom gamla goda Yu-gi-oh sedan kanske 2007, mycket för att det är 224 episoder, uppdelade i 5 säsonger och så några filler-avsnitt som man kan se lite när man känner för det. Franchises fungerar väl så, man vill dra ut på serien så länge det går för att kunna sälja så mycket Merch som det bara går, och nog har det sålts merch alltid, för att inte tala om hur många duelmonsters-kort som sålts under seriens gång... Jag äger några själv, men var jag har lagt dem var en annan sak, säkert någonstans dit ingen skulle kunna hitta dem, inte ens jag själv! 

Och hör och häpna, jag har faktiskt funderat på att kolla in Yu-gi-oh GX och 5D:s också, trots att jag 2007 sa att jag inte tyckte om konceptet. Fans har faktiskt sagt att dessa två är värda att se, men att säsongerna efter dessa börjar bli något annat än Yu-gi-oh! Nåväl, jag känner att det börjar bli något annat redan i GX, eftersom historien avslutas när Atem får tillbaka sina minnen och Yugi faktiskt blir erkänd som spelkung, till och med av sin ärkerival Seto Kaiba. Trots det funderar jag på att se i alla fall GX och 5D:s för att bemöta mina forna fördomar om dessa.  Så det verkar som att jag har lite att fylla mina me-timetimmar med i alla fall!

Och veckomålen?
Det torde vara en relevant fråga! Jag har faktiskt tagit en lugn vecka nu i föregående vecka eftersom jag kände ett skov av utmattning komma smygandes och in i väggen vill jag inte igen, då har jag hellre lite rest att sprida ut över kommande vecka i stället!
Så länge jag inte har några tidsfrister att ta hänsyn till tycker jag ändå att det är mer vinst än förlust att göra så, jag kommer ändå att jobba igen det under kommande vecka.


Dessutom har jag städat hårddisken och där hittade jag en gammal goding från 2019


Jag hade länge en väninna i tyskland som hade ett gemensamt intresse med mig, nämligen att vi båda var väldigt förtjusta i Amelda/Alister från Yu-gi-oh säsong 4. Dessutom hade vi ett stående skämt gällande en rosa sorbet, Yuri och Sora från Kaleido Star och Hentai. Det här hade vi länge suttit och skrattat åt så när jag satt i Trondheim på min födelsedag 2019 plingade det till i telefonen! "Grattis på födelsedagen Wobleschka, jag tänkte att du tycker ju om Amelda och sedan vet jag ju att sorbet är något du tycker om. Därför har jag gett dig en födelsedagsteckning där jag bjudit in Amelda och Mirko till din födelsedag, gissa vad de tagit med sig till dig? EN SORBET-TÅRTA! Ha den äran!" Det här är en bild som än idag kan göra mig riktigt glad, trots att vi tyvärr miste kontakten efter en tid. Just att hon tog sig tid att göra den här fina saken åt mig gjorde att jag ville skriva ut den och hänga upp den på väggen, så nu har jag alltså gjort det också. Härligt med gulliga människor, det är en fin kontrast mot alla som är allt annat än det måste jag väl få säga! 

Men vad har jag lärt mig med tiden då? Att jag ska se det fina i människor och försöka ha överseende om folk ibland inte är den bästa versionen av sig själva alla gånger, man vet ju aldrig vad apan mitt emot gått igenom. Det är lite konstigt ändå, att man inte ens kan vara helt säker på vad ens närmsta vän gått igenom. Om något skulle jag vilja förändra det, att vi inte pratar med varandra om våra problem, men all den stund det ligger i vår natur att stilla tiga, kanske vi får lov att vara ödmjuka och vänta med att agera på impuls. Tänk på det du också, innan du dömer någon, försök se bortom det du tänkt döma personen för och tänk sedan en gång till: Har du rätt att döma andra?
Nu då, nu ska jag ta och städa rummet! Kanske hittar jag något mer som gör mig glad? Det skulle i så fall vara en bra anledning till att börja va? Namaste 🙏 sköt om er och bry er inte om folk som uppför sig illa, de har sitt att stå i 💖 Ha en fin stund i universum nu. 


onsdag 13 oktober 2021

kort summering av den gångna helgen


Den här helgen har jag fått relativt mycket gjort, trots att jag faktiskt mest suttit och läst eller tittat på anime. Livet har också sin plats i hjärtat liksom. I veckan som var kände jag utmattningen komma smygandes och då finns bara en sak att göra -ge sig själv lite egentid! Eftersom jag inte har några särskilda tider att passa för närvarande går det dessutom att göra så, så jag har ägnat helgen åt mys och handarbete.  Matlagning som bestod av fläskkarré och ett försök till alternativ rödvinssås. Till det dracks Trocadero. I en familj där två av fyra tycker att alkohol är överskattat får man ha socker som festämne i stället, eller mja -Annat socker. 

Lite lustigt med mig och socker, för på mig har stora mängder socker lite samma effekt som alkohol har, fast ruset pågår inte lika länge... Men det gör ju baksmällan, för tro mig, man kan få sockerbaksmälla! Nu har jag inte haft det sedan kanske i somras, vilket är bra, man ska inte konsumera mer socker än man tål, så där är det väldigt likt det där med sprit vill jag påstå. 

Vad mer har jag gjort? Jag har ordnat till det lite på rummet, det är lite av ett pö om pö-projekt jag hållit på med i ett par veckor. Den här veckan modifierade jag upp gamingstolen jag fick av syrran för ett par månader sedan. Tänkte att om stolens ljusslinga (eller vad man ska kalla den) kan lysa i regnbågstema kanske det vore najs med samma tema på kuddarna. Tur att jag hade lite tyg kvar sedan jag jobbade med min monsterfilt, för då har jag ju ett matchande set!




Nu har jag några stuvbitar kvar av monstertyget som jag inte vet vad jag ska ta mig till med, men det lär lösa sig med tiden, den här helgen var det kontorsstolen som skulle få lite kärlek. 

 Och så tog jag av lampskärmen från golvlampan eftersom jag skulle byta glödlampor i den. La sedan lampskärmen i sängen och vände ryggen till... KATT I LAMPSKÄRM! Jag kunde ju ha flyttat på henne, men jag tyckte att hon var söt i den. 


Och lördagsgodiset bestod i kladdkaka med grädde på. Jag vet inte hur länge det var sedan jag åt kladdkaka, kan vara 10 år sen eller så, men så har jag inte heller varit och fikat speciellt ofta på ett tag heller. Får ta igen det.


 Och i söndags bakade vi pizzaknyten, som bara råkade se ut som Mailsymbolerna för läst och oläst mail. Vilken sorts pizza? Eftersom far gillar Calzone och vi var lata blev det den sorten, med cheddar i stället för vanlig ost. Gott? -GOTT! Dock kan jag ha gett dem lite för mycket värme, men det där är en smaksak, jag gillade krispet. 


Och i förra veckan bestämde jag mig för att ta en Rewatch på Yu-gi-oh! Men eftersom det är över 300 avsnitt valde jag att se från säsong 4 och framåt, det är de avsnitten jag inte riktigt hunnit med att se, dessutom ville jag se om "Waking the dragons" för miljonte gången. Inte bara för att Amelda var min favoritantagonist i tonåren (nu är det Rafael, fast alla tre är ganska jämnt placerade) mycket för att jag hade en grej för yanderekaraktärer och att säga att Amelda inte är yandere är nog att vara hyfsat oinformerad. Idag är det mer Kuudere jag gillar... Fast på sistone har jag tyckt att det här med "deretyper" inte riktigt håller eftersom karaktärer tenderar att förändras över tid. Kan vara att jag inte tycker om att placera människor eller karaktärer i fack också. 

Och hur går nu studierna? Ja, jag bestämde mig för att varva ner i ett par veckor eftersom jag kände mig lite utmattad och inte ville riskera att bränna ut mig igen, det blir bara en massa jobb med att återhämta sig då. Nu tog det bara en vecka, så jag är nu tillbaka! Så idag har jag lite studieteknik, språk, skriverier och så kanske lite mer matte om jag orkar med det, annars får jag väl klösa lite på Professorn för att hålla skallen igång, inte mer med det. Är det fler än jag som får svårt att koncentrera sig vid nackspärr förresten? Det där slog mig idag, även om det är rätt uppenbart att man inte kan prestera sitt bästa när man har ont. Nu är nackspärren borta, så kanske ska jag passa på att göra klart det jag höll på med!

Livet börjar långsamt återgå till det normala, och kanske kan vi snart gå ut och äta som folk igen, shoppa loss utan att oroa sig för mycket över att bli dödssjuk och så vidare. Keep calm and shut up karen! Namaste 🙏 sköt om er och ursäkta om inlägget blev lite rörigt.





 

tisdag 5 oktober 2021

Road trip och summering av helgens





Idag tog vi en liten sväng runt byarna igen och jag passade naturligtvis på att fotografera höstens små krumsprång bland berg och skogar. Vi tog "Sundsvallsvägen" den här gången, småbyarna vid bergsfoten där är också väldigt vackra nu på hösten. Utsikten mot Vättaberget och Kullstaberget är enorm och kanske är det därför man en gång valde att ha kyrkan här, när Ragundasjön fortfarande låg över stora delar av kommunen.


Så en liten summering av helgen, fredagen inräknad.

Ja, för helgen har bjudit på en hel del kalorier eftersom i alla fall jag kände att jag ville fira att jag nu äntligen har fått i ordning bankdosan, vilket kanske innebär att det blir lite enklare att leva framöver. 
Fredagsmiddagen bestod av revbensspjäll, ugnsrostade grönsaker och en fin sallad, med hemmagjord grönpepparsås. Drycken består av en kär gammal vän jag hittade när vi var på Coop, nämligen Riemes grapelemonad. Det var inte igår jag drack lemonad från Rieme, så det kändes lite nostalgiskt!

Och så köpte vi tre olika sorters biskvier också! Fredagens biskvi var en citronbiskvi, som vi drack te till, lördagen bjöd på en grön sak som smakade lite som de där grodbakelserna man åt som barn... Fast med vit choklad i stället för marsipan då. Till dem drack vi kullamust. Söndagen bjöd på en daimvariant som var väldigt mäktig och till den drack vi Guldus! Så den här veckan har verkligen varit vår onyttiga vecka, men ibland får man faktiskt ha det så. Jag tänker att det är speciellt värt att fira när pandemin äntligen kan komma under kontroll. Den riktiga feststämningen lär dock infinna sig när man verkligen kan resa utan att riskera att bumpa in i någon smittspridare, så än kanske vi kan hålla restriktionerna, i alla fall i ett halvår till. 


Och igår var jag ut på gården, där jag hittade lite konstiga svampar som jag inte vet vad det är för sort, utöver att jag vet att det inte är några "knarksvampar" (toppslätskivlingar), utan bara allmänna svampsvampar. Vore dock lite kul att förkovra sig i vad det kan vara för sorts svampar man har i trädgården, men än kan jag inte speciellt mycket om svampar och sånt.




Annars har jag skrivit och pluggat språk idag, det har varit lite segt att komma igång efter bihåledagarna, men det blir väl något, nu har jag i alla fall fått in studietekniken, det är ju guld värt bara det. Rätt attityd är ibland det som krävs för att nå framgång, man ska aldrig lyssna på ormar, då kan man ju få för sig att det är fel att vara naken och... grejer. Det är inte fel att vara den man föddes till att vara, däremot är det fel att lyssna på missvisande källor. 

Idag ska jag inte göra mycket mer, jag ska se efter var jag förlagt min skrivbok till körkortsteorin, sedan ska jag väl inte göra så mycket mer. Ta nu väl hand om er, smitta inte ner varandra med sjukdomar och håll er friska och glada. Namaste 🙏





















 

måndag 4 oktober 2021

Som följd av en pandemi kommer en viss hypokondri

God kväll, första inlägget sedan i torsdags och jag har inte ens någon fräsig bild att lägga upp, så jag snor en av Antihentai på Deviantart, för att jag kan!

Ja, jag har blivit förkyld, det har troligen legat på lur sedan i början av förra veckan då jag kände att jag hade ont i tänderna, men det var först i torsdags jag kände av något allvarligt. Jag står inne på coop och ska köpa något te eller vad det var när näsborren ballar ur och det börjar droppa från den som en blixt från klar himmel -  tänker jag och tittar uppåt för att få det att sluta. Funkade där och då, men det kom ju tillbaka ett par dagar senare, när det kommer ännu mer vatten ur ena näsborren och nu har vätskan blivit gultonad också. Inte för att jag känner mig supersjuk, jag hade lite feber igår kväll, men den försvann igen så jag ska inte säga mycket om det. Snuvan är kvar dock och även om jag faktiskt är en ganska lugn person nu för tiden går min inre katastroftänkare och funderar: "Kan det vara Corona?" Fast det sunda förnuftet svarar relativt fort att: "Nej, stollefågel, det är bihåleinflammation, se efter vad som händer under veckan och sluta oroa dig!" 

Mest troligt har jag väl suttit i drag, jag har haft lite kallt i sovrummet i ett par dagar så jag gissar på att det faktiskt är bihålorna som ballat ur och det jobbigaste med det är väl att man inte kan göra någonting utan att få storforsen rinnande ur ena näsborren med lättare illamående och en diffus känsla av att ha huvudet fullt av fogskum som följd... Så länge det bara är näsan kan jag dock leva som vanligt!

Men vi pratar om något annat än min galna näsa en stund, jag ska ändå sälja den på svarta marknaden när tillfälle ges. Nej, vi pratar om mina studier i stället -Som gått riktigt bra idag! Jag har just nu bara ett pass med matte kvar och det drar jag av nu på kvällskvisten. Det var menat att jag skulle restplugga just detta igår, men jag är snäll mot mig själv och förlåter mig för att jag helt enkelt somnade ifrån det, när jag inte låg och glodde på något flängt på TV, sällskapsresan eller vad det var. Dessutom är ju helgerna till för att ta det lugnt, så jag känner mig egentligen inte speciellt skuldmedveten, däremot kan jag ha ätit lite väl mycket skräp de senaste fyra dagarna. Visst, fredagsmiddagen ska jag inte skälla på, men däremot har vi väl ätit en hel del chips och annat som magen säkert har sina åsikter om, precis som hjärnan. 

Ja, för visste du det, att det spelar roll vad du äter för att hjärnan ska prestera bra? Det gör faktiskt det. Den här fågeln har nog inte sett en tallriksmodell sedan barnsben, men det kanske är precis den som ska till, kombinerad med god motion och några timmars feelgood mellan studiepassen?
Ja, sedan funderar jag allvarligt på att arbetsträna, någon sa något om ett varsel, jag tror minsann att det kom ett i torsdags när en av rådgivarna berättade om ett ställe där man faktiskt kunde utbilda sig till ett vettigt jobb utan att behöva förkunskaper... Ni vet säkert hur det är med mig och matte, jag älskar det, men när det kommer just till matte och liknande är jag mer av en praktiker än en teoretiker, så i Januari någon gång tar jag och kollar närmre på det här, kommande månader fram till jul använder jag nog till att få ordning på lite saker. Önska mig gärna lycka till med det! 

Sedan kan jag nog vara den sista som ens la märke till att Facebook och deras systersajter ligger nere för närvarande. Folk ojar sig över att nu är deras liv på ända för att de måste vara utan skiten ett tag, men jag tänkte faktiskt inte på det så mycket förrän nu, jag är nog inte så skadad av det där som många andra är ändå. Social media detox kanske är en väldigt bra idé trots allt? Mina kontakter och vänner har mitt telefonnummer, de kan ringa mig om de vill, det känner jag är lite av en välsignelse i dagens alltmer digitaliserade samhälle 💖

Men nu då? Nu ska jag faktiskt ta och plöja igenom de där resterna jag hade kvar och så ska jag som sagt sälja min näsa också! Namaste 🙏 Ta hand om er och sprid inte smitta i onödan! 


Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...