onsdag 29 april 2020

Så mycket att göra och så lite tid!

Nu får jag stuva om i schemat igen. Mindre viktiga studier får vi ta i höst medan de mer viktiga kan komma så fort det finns möjlighet för det. Nu har jag bara ETT uppdrag kvar på Svenska 2 och jag hoppas att det inte blir som sist, att jag måste ta om hela kursen för att Hermods är Hermods.
Ni som följer mig vet kanske redan vad jag tänker om den här men:

Varför då? Alltså, jag personligen är lite emot konceptet med att jag ska sitta uppe i Jämtland och låta en person nere i Skåne som aldrig träffat mig och sett hur jag jobbar bedöma min förmåga att göra mina arbeten. Sedan att man kan bli underkänd för att nätet bryts, vilket ofta händer bland bergen häruppe, gör knappast att jag gillar Hermods mer!
Jag ska ge en stor eloge till handläggarna på plats, de har faktiskt varit till stor hjälp, men jag gillar verkligen inte den här undervisningsformen! Hade varit bättre om jag gått folkhögskola om man tagit bort vissa delar där som känns föråldrade.
Men nu är jag i alla fall snart klar med Svenska 2 som jag slitit extra hårt med på grund av just det här med att internet inte vill fungera som det ska! Hoppas att allt går bra nu så att jag får göra klart detta, ta Svenska 3 och sedan förhoppningsvis slippa Hermods framöver. 


Innan dess är det hårt arbete och framflyttande av mindre viktiga kurser som gäller. Jag kan ta de kurser jag har litteratur för, sedan kan jag ansöka om CSN igen, det får bli så. 

onsdag 22 april 2020

Lite att se fram emot!

Jag satt idag och räknade ihop mina ämnen och såg att jag snart är klar med hela klabbet vilket i sin tur betyder att jag kan gå vidare och samtidigt tacka alla som hjälpt mig dit upp. Jag skulle ha tagit studenten redan 2006, men jag hoppade av det så kallade "gymnasiet" innan dess. De säger att man inte kan hoppa av den typen av skola jag hamnade i, men tro mig, det finns inget jag inte kan göra om jag bara vill det. Om jag inte kan göra en sak, då är det nog så att jag inte vill det! Som jag ska kämpa och som jag ska fira när jag äntligen är klar med det här!

Men får man någon mössa om man inte tagit studenten "på riktigt?" Alltså, det är det sista jag oroar mig för. Klart att jag ska ha en mössa och den ska vara snygg också, det har jag bestämt! Sedan när Coronakrisen äntligen är över, ska jag ta med mig familjen till något trevligt ställe och leva livet! Norge vore inte dumt, ej heller någonstans i Östersund. Man vet aldrig och det här ligger än så länge ganska långt fram i tiden då jag inte vet hur svenskakurserna går ännu. Jag tror det ska gå bra, men då måste jag kötta!

Kötta med eller utan CSN då, går det så går det och trillar det sen in någon slant blir jag väl bara glad åt det, jag måste prioritera det jag kan göra något åt först. Svenskakurserna kan jag göra något åt!

Snart blir det mössa!

lördag 18 april 2020

Ett rödgrått illvarsel som håller oss kvar där vi är, men skam den som gnäller!

Denna dagen ett liv. I alla fall om jag frågar mina älskade djur om saken. Tigris har lyckligt sprungit ute som inne och njutit av våren medan mina skator ätit, älskat och dansat med varandra när de inte gått runt och beundrat den ständigt växande barmarken. Det bär mot ljusare tider, det märker man om inte på något annat på djuren. Så lycklig som ett djur blir på våren kan aldrig du bortskämda ständigt mätta och varma människa bli!

Igår läste jag ut "den leende guden" och har idag suttit som fastväxt vid "Österhus brinner" som är dess uppföljare. Corona har ju gjort att jag inte kan åka till Östersund och lämna tillbaka böcker om jag så hade miljoner på fickan. Jag vill inte riskera att ta hem smitta till mina föräldrar som har nog med skit som de har. Ont överallt och fulhosta, dessutom har min far redan haft både Victoria och Asiaten så Corona vore det väl mer än onödigt om han finge.

Klockan är 17:30 och det är fortfarande ljust som på förmiddagen. Det finns hopp om en bättre morgondag med eller utan virus i luften. Samtidigt tycker jag synd om mina älskade sociala fjärilar i städerna som ibland tycks klättra på väggarna av stress. Det är då jag själv också känner mig välsignad med att bo som jag gör med indalsälven intill ena knuten, skogen intill den andra och hela härligheten inramad av olika berg. Jag behöver inte känna mig instängd när jag bor i ett vykort liksom, men den som bor i Stockholm eller någon annan storstad, New York kanske, tycker jag ärligt talat nästan mest synd om. Ensamheten är störst när du känner av den. Men isolering på landsbygden innebär sällan ensamhet, inte den kvävande ensamhet som du känner i en storstad i alla fall. Jag lider inte alls, däremot känner jag medlidande och sympati för mina systrar och bröder som inte grejar det här lika bra som jag gör. 

Och eftersom smittan fortsätter spridas in på Jämtland blir nog inte heller historieboken tillbakalämnad ännu varför jag bett om en smärre förlängning för att jag ska kunna få till vissa saker som jag vill ha dem. Det innebär att jag måste gå ner i procent och därmed inte kan räkna med CSN-poäng för det, men jag har fler kurser att hoppas på! Engelska är ett av mina trumfkort, men jag skulle behöva den där boken Solid Gold som jag inte haft råd att köpa. Det ska inte behöva snubbla på något så urbota löjligt som en bok! Då blir jag nästan lite sur på mig själv!

Något som inte heller kommer lämnas tillbaka ännu är mina två skönlitterära böcker som jag inte hann lämna igen förrän smittan drog över landet som ett rödgrått illvarsel. Nej, jag får helt enkelt läsa dem och se vad det blir med det. Sedan får jag också se om det blir någon resa till Norge i år, jag har förhoppningar, men om det inte går på grund av farsoten, då får vi hitta på något annat. Ön kanske vore något, kanske ska göra Jämtland och Härjedalen? Jag har ju trots allt sagt att jag ska besöka Kusbölehelvetet, så varför inte ta chansen och göra det nu då? Hur resemålen ser ut i sommar låter jag framtiden avgöra, men jag tänker inte låta den här sommaren förstöras av ett rödgrått illvarsel, det är ett som är säkert.




tisdag 14 april 2020

Skrivarstuge-Onsdag!

Idag kommer jag ägna dagen åt något jag inte gjort på skamligt länge, nämligen till att skriva lite!
Jag har under våren skrivit några små hobbyuppsatser som mest varit till för att öva mig på just konsten att skriva! Nu har jag två uppsatser, läs essäer om ni vill, som jag ska skriva om. Båda ganska intressanta rubriker!

I den ena essän ska jag skriva om likheter och skillnader mellan Frankensteins monster och Greve Dracula! Bara det låter väl ganska intressant med tanke på att historierna, trots sina olika handlingar faktiskt har likartade karaktärer.

Det jag tänkt på här är först och främst Frankensteins monsters sökande efter någon som vill umgås med honom, dock är han så ful att ingen vill vara med honom och till slut fylls han av ett fruktansvärt hämndbegär mot Frankenstein själv. Historien är intressant med det här med att "leka gud i ett kemiskt labb" liksom, det gjorde ju Frankenstein, men han hade nog en väldigt dålig koll på vad det var han gjorde egentligen, då han inte fick med alla komponenter för att monstret skulle bli mänskligt snarare än ett monster.

Dracula då? Ja, här handlar det om en annan oförsiktig man, Harker heter han, och han hyr in sig hos Greve Dracula i Rumänien där greven så småningom får syn på ett foto av Harkers flickvän Mina Murray (som är en sjukt intressant karaktär) och inser att hon faktiskt är ganska lik hans döda hustru Elisabeta! Därmed tvingar Dracula honom att stanna i rumänien medan han själv åker till London för att hitta Mina! Mina är förstås inte så sugen på att dejta Dracula eftersom hon är trogen sin Harker, så här blir det liknande konflikter som i Frankenstein, bara lite mer "viktoriansk romantik" om man får säga så. Det går självklart än djupare men min blogg har inte plats för allt jag skulle vilja skriva om Dracula och Minas relation.

En annan uppsats jag ska göra handlar om Facebook och huruvida det är bra för samhället, eller bara slöseri med tid! Här ska vi först bena ut hur allt började, är det så att Zuckerberg kanske skapade ett digitalt frankensteinsmonster som nu kräver ut sin hämnd på honom eftersom han lämnat monstret vind för våg? Det återstår att se! Ska bli sjukt intressant att gräva mer i det här nu när glöden är uppe! Det jag måste komma ihåg är dock källförteckningar för det glömmer jag alltsomoftast bort. Det är dumt! Källhänvisning är bra om man inte ska framstå som en idiot som bara bräker ur sig dumheter! Så det jag nu ska jobba med är nog att ange källor på ett korrekt vis så att inte Samuel ger mig slarvfel här, då blir jag trött på det här på riktigt! Nu är det sängen, jag återkommer med mer information om mina uppsatser i ett senare inlägg.

tisdag 7 april 2020

Bokhyllan jagar mig och själv får jag lägga om schemat

Nejdå, min bokhylla har inte fått liv, det blir bara en del läsande framöver.
Det här betyder alltså att jag får stuva om lite i schemat!

Gott folk, det kommer att bli lite annat framöver, häng med!

Ni som följer mig på Deviantart vet vad jag hållit på med tidigare. Jag har alltså haft daglig schemalagd aktivitet där som det nu inte finns lika mycket tid för, för tro mig, det finns att göra här hemma även om jag är strandsatt ett bra tag!
Till exempel har jag fått tillökning -Ja i skolschemat alltså!

Välkommen tillbaka -Engelska 7!


Nämen hej vännen, det var väl inte igår vi sågs? Nej, jag har ju inte haft tid med det här ämnet då jag haft fulla ärslet med annat i så många år. Jag lovar, för att veta vad jag pratar om måste du själv ha varit där, lite så, men nu är den gamla vännen tillbaka och jag tänker nu sköta om den, med eller utan bok!

Jag har inte Solid Gold, men jag tror att jag grejar Engelska 7 ändå, det var egentligen bara ogjort när jag var tvungen att hoppa av kursen, jag är fortfarande lite ångerfull över det, men nu ska det bli! Här näst skriver jag en essä (jag älskar dem inte, ni som vet vet det, men nu tror jag faktiskt att jag har ett ämne jag kan skriva om) om ämnet "är Facebook bra för samhället eller helt enkelt bara slöseri med tid?" Det här ämnet har jag ju pratat om tidigare och tänker att det säkert går att få ihop något om, det här blir roligt. Sedan ska jag läsa Harry Potter också, och Ernest Hemmingway!



Kämpa på Svenska 2!


Ja den här alltså! Gå mig på nerverna om du kan, essäjävel för det kan du allt! Men nu har jag valt två andra romaner att jämföra i alla fall! Tänk på det när ni läser den här kursen att Homeros verk Odysséen och Iliaden är otroligt tidskrävande och svåra att analysera, så är du inte läsvan (jag är inte direkt läsvan som tar ett år på mig med en bok på typ 1000 sidor), välj något enklare.

Nu har jag i stället tänkt på Oliver Twist och David Copperfield, dessa två är också intressanta att jämföra, frågan är bara om det hela uppfyller det fullständiga kravet här. Positivt är att jag har mer frekvent kontakt med Östersund nu och kan avstämma bättre än tidigare. Ett vagt tack till Coronaviruset för den biten... 


Historia 2


Lite har vi allt kvar på den här kursen som jag valde i Januari för att historia är kul. Varför det hela stannade upp var väl för att det blev en massa jävla strul med boken, men nu är allt ordnat där, nu ska vi tenta av det här! Massmord först, sedan är det inte långt kvar! Sparka mig!

Sköter jag allt detta bra får jag tillbaka mitt CSN också, och det vill jag ha! 


Men jag antar att ni vill veta vad som händer annars så:

Deviantart

Är väl mest ett tidsfördriv antar jag, men jag kommer inte att lägga ut saker där annat än på helger och fredagar. Följer du mig där är det då du ska logga in om du vill se något nytt från mig. I övrigt har jag stuvat om lite i mina serier så att alla mina serier får en och samma dag. Ja, sånär som på Hetanordics som är mer av ett rollspelsprojekt. Länk dit finns längre upp, annars kan ni gott kika här om ni vill veta mer om vad som komma skall. Texten är dock på Engelska, men finn er i det.


Annars, ha det gott så ses vi mer! 






Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...