torsdag 12 december 2019

Hjärnan hjärnan hjärnan!!

Dagens illvrål går väl till min hjärna som bestämmer sig för att slira varenda gång jag öppnar matteboken. Jag har aldrig accepterat att jag är utmattad, än mindre utbränd kan jag säga och det resulterade väl i att jag gick in i väggen igen 2016 bara för att jag aldrig lär mig. Idag mår jag väl hyfsat bra, även om jag för typ 3 veckor sedan kände att det började ta stopp igen. Jag vill egentligen bara bli av med det, men jag inser mer och mer att det kanske inte är det enklaste.

Jag vet ju att jag innerst inne kan både räkna algebra och procent, men jag får liksom inte in snitsen och det retar mig något så förbannat...
Nä, matte är inte mitt starka ämne, men lövhögen lär väl ska bort så jag får väl göra det jag kan ändå.


Och idag kommer  också Bofinken att recensera en serie, faktiskt den serie som fick mig att återuppta japanskan och bli så bra som jag är på det idag. Det får ni inte missa, då är ni dumma! Framöver kommer ni också att få se jämförelser hos Bofinken, men det blir först när jag hittat något att jämföra med, men det kommer som sagt och den här serien lär dyka upp fler gånger.

Annars? Annars kommer den slutgiltiga avslutningen på Mikas "lektioner" att äga rum den 18, då jag också tänkt ge mig in i julhandeln eftersom jag inte kan få nog av stress som jag har det. Jag är fan bäst! Nåja, vad händer den dagen? Jo, först julhandel så klart, sedan blir det väl lite dötid i ett par timmar som jag kan spendera med Tryn (ni som förstår referensen förstår referensen) på bibblan i värsta fall. Sedan på kvällen blir det förmodligen asiatiskt med gänget vilket jag ser fram emot, då kanske jag kan fråga Mika om lite saker också. Och förstås äta något gott. Det står mellan Karage eller Sashimi just nu. Svårt val när båda är jättegoda.


JLPT då? Ja, den drömmen är inte slut bara för att jag avslutat kapitlet "folkuniveristetet", det innebär bara att jag inte kommer att behöva betala 1300 spänn för att bli undervisad i en av de sämsta studiemiljöer jag sett. Jag tror att jag kommer greja JLPT ändå, N5 klarar jag redan nu, men jag vill väldigt gärna fixa N3, om jag orkar efter att ha besegrat mattedjävulen that is, men den dagen den sorgen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...