söndag 30 juni 2019

Måndagens dubbelarbete!

"Det du inte gör föregående vecka får du lägga till på nästkommande veckas arbete."
 Så sa troligen aldrig Julius Caesar, men jag har sagt det nu.

 
I uppdraget skrev min handledare att han ville att jag skulle skriva en artikel utifrån en given källa. Dessutom ska jag läsa en liten Isländsk saga och skriva klart om Kung Lear. Det ser lite ut, men det är mer än man tror ska jag säga. Därför ägnar jag måndagen åt att göra klart det så att jag kan börja med det tredje uppdraget snart!

Av att skriva artiklar har jag faktiskt ett visst intresse ska jag erkänna, men jag har aldrig lärt mig hur man gör för att inte få det att se ut som om en unge utan insikt i hur man bär sig åt har skrivit den.
Det ska visst bli fult väder, så jag har tid att läsa på.

Sedan skulle jag läsa ett utdrag ur Torleif Jarlskalds saga som är en Isländsk historia i vilken jag ska ta reda på hur Torleif fick tillnamnet "Jarlskald". Jag har faktiskt tjuvstartat lite och skrattade lite åt prosan. Jag får berätta mer när jag läst mer helt enkelt.

Sedan var det argumentationen. Jag ska argumentera för varför Shakespeares drama "Kung Lear" är värt att ägna uppmärksamhet. Till en början tänkte jag faktiskt "Jaadu, den frågan ställer jag mig också, varför ska jag se på detta förvirrade tull?" Sedan kom jag på att det nog inte var så förvirrat som jag trodde, en ganska okej historia, även om jag tror det finns bättre draman att analysera.
Grejen är att kunna argumentera för att folk ska se den också, det är faktiskt inte jätteenkelt för en som har total idétorka måste jag erkänna. Dock inte omöjligt...

Detta ska jag ta med:
  • Hur märks det att dramat är skrivet under renässansen?
  • Varför står dramat sig än idag, hundratals år senare?
  • Jämförelse med någonting nutida.
  • Kortare handling.
  • Karaktärer och inbördes relationer
  • Citat och varför.
  • Teman och motiv.

Av dessa har jag fått med handling och citat, karaktärskartan kommer senare liksom anledningen till att jag valt de två citat jag valt. Jag tror faktiskt att det här med att det skulle vara svårt är något jag inbillar mig, jag ska sova på saken och sedan läsa på mera senare. Ha det!

fredag 14 juni 2019

Glad sommar i alla fall!

Idag har det regnat hela dagen, veden är inte klar än och Biji-san? Ja han har badat han!
Jag planerar att överge Mikas lektioner till hösten, jag känner att jag måste spara pengar tills jag eventuellt har råd att åka till Japan med någon i stället för att bara sitta där och nästan inte få något gjort. Jag fick mig i alla fall för med att städa och tvätta Biji-san idag. I morgon ska jag ta hand om plugget lite.

Antiken är äntligen klar, kan hända lite hastad på slutet, men det får jag rätta till senare. Nu är det dags att ta hand om mitt andra projekt i Svenskan: "Sanning eller Trump?" Det här är precis vad det låter som, en källkritiksövning. Jag ska dels titta på faktatexter, se efter hur man skriver som en vettig journalist utan att vinkla och sedan analysera lite... Sånt.
Sedan är det dags för referat igen. Jag vill tro att det går bra... Annars lär väl..
Just det! Jamen det går självklart bra med Svenskan, skäll inte på mig, Ryuu!


Så ska det se ut!

Ja...
I övrigt hittade jag alla mina fans när jag städade!

Dem ska jag placera i något flitt jävla hörn och där ska de vara tills det blir varmt nog att ha dem igen. Nu däremot ska vi ha fredag här. Fin fredag och glad sommar tills nästa gång vi ses!

lördag 8 juni 2019

Det här kan man också spendera en jäklans lördag med!

Idag har jag läst lite om Alexander den store och hans grundande av Alexandria. Det ska visst ha varit den tidens Tokyo i den benämningen att det var en världsmetropol utan dess like! Helt fantastiskt, och idag är det inte större än någon annan storstad vad jag förstått. Detta och en hel del om Platon och hans efterträdare har det handlat om när jag inte suttit med min syster i vardagsrummet och tittat på roliga papegojor så klart.

När jag tittat klart på de roliga gojorna kände jag mig lite överenergisk och gick därför ut och började gräva fram en gammal stentrappa i köksträdgården. Den kan behöva rätas upp ytterligare, men det gör jag i så fall i morgon, det var både hårt och myggigt där. Förutom det har vi lagat en jordfräs också. Vi trodde först inte att den skulle gå att laga efter vad den varit med om under en utlåning, men den går ganska fint nu.

Nu i kväll blir det Julius Caesar i bordsfläkten. Tyvärr en av de mindre intressanta delarna av antiken/romantiken om du frågar mig. Det handlar mest bara om hur bra Julius Caesar var och hur dåliga alla andra var, det är min upplevelse i alla fall. Sedan kommer visst ett ännu tråkigare inslag -Kristendomen och deras inblandande av den där "Gud" i allting.

Hur som haver ska jag bli klar med det här eftersom jag lovat mig själv det, och för att bli klar måste jag kolla upp vad som bör göras:


Jag skall

  • Flumma mindre och plugga smartare. Jag läser på 100% nu, så det börjar bli seriöst. 
  • Strunta i allt som tar energi från mig. Jag behöver allt fokus till studierna.
    Det här betyder att jag inte kan lägga fokus på jobbiga myndigheter, politiker eller energitjuvar när det finns viktigare saker att stå i.
Jag har ju aldrig fått lära mig det här med studieteknik. När jag gick i grundskolan lärde man hellre ut vilka som hörde till vilken fårflock än hur man faktiskt lärde sig saker. Det fick som resultat att jag aldrig fick lära mig studieteknik och det har jag fått ta igen nu.

Gällande Japanskan är det nu spikat. Inga fler "lektioner" med Mika. Jag har upplevt henne som en väldigt bra lärare, men studiemiljön och tiderna har varit mediokra. Kvällsstudier har aldrig varit något för mig eftersom jag fokuserar bäst på förmiddagar. Nu ska jag spendera de sista två timmarna med att köra över Caesar och kanske teckna lite! Vi ses!

onsdag 5 juni 2019

Det verkar gå vägen!

Idag mår jag ganska bra. Sitter och läser om Aristoteles samtidigt som jag då och då tar mig ut och staplar ved med mina föräldrar. Tidigare idag kontaktade jag lite myndigheter och annat löst folk för att prata om mina studier och vad som hänt med dem eftersom Hermods uppenbarligen inte registrerat dem ännu.

Nu har jag fått reda på att allt är på gång, så även min ansökan om bidrag från CSN. Jag trodde aldrig att jag skulle känna mig lättad över att ha något på gång med CSN, men det gör jag. Som jag sa i mitt tidigare inlägg känns det som om jag haft mitt med andra förnedrande myndigheter.

Ändå känns det som om inget är nytt. Svenska staten har aldrig riktigt brytt sig om människor som på ett eller annat sätt inte mår bra utan mår man inte bra måste man uppenbarligen kunna lösa problemet själv. I mitt fall handlade det bland annat om att avsluta min alldeles för långa relation med Försäkringskassan. Känslan av att äntligen kunna plugga 100% utan att någon ringer och skäller ut mig/hotar med att dra in min ersättning är ytterst positiv. Dessutom kan jag teckna lite på helgerna vilket känns bra också det. Nog om det här, studierna kommer att gå av sig själva. Nu pratar vi om något roligare!


För ett tag sedan påbörjade jag ett gammalt teckningsprojekt från 1996 som jag nu vidareutvecklat. Visulogos kallar jag det. Såhär långt har jag bara hunnit med att göra karaktärer för Disney Channel, Nickelodeon, Fox Kids, TCC och Cartoom Network, men jag har fler på lut.

Den karaktär som är mest populär är Nick eftersom hans karaktär är mest välbyggd. Det känns konstigt eftersom Cartoons karaktär är några år äldre än Nicks. Jag antar att det också har att göra med vilka TVkanaler folk tycker om eftersom det här projektet bygger på det. Lite samma som Channel-tan fast min stil. Disney Channels karaktär är dock mycket tydligt baserad på deras version.

Ett annat stort projekt jag håller på med är min serie om Norge under andra världskriget. Den kommer komma ut under sommaren. Nu ska jag bråka färdigt med Aristoteles, sedan ska jag städa inför morgondagen. Ha det gott!



måndag 3 juni 2019

Ordning på torpet!

                                                          
Äntligen kan jag göra slut med Försäkringskassan. 
i 12 år har jag stått ut med deras förnedrande attityd, nu vet jag att det enda jag lidit av under dessa år är "Försäkringskasseutlöst depression" vilket är enkelt att bli av med.

Och innan vi börjar vill jag bara klargöra för alla att jag är jätteglad att Försäkringskassan och liknande myndigheter finns och hjälper människor som verkligen behöver dem, felet är att enheten är något kastrerad av i synnerhet Alliansen. Jag är mest arg på dem ärligt talat, myndigheterna tycker jag bara synd om.


Ett annat problem med Försäkringskassan är att de ofta upplevs som förnedrande när de inte kan göra mer än de blivit tillsagda av reveringen att göra. I det här fallet är det regeringen Reinfeldt som är boven i dramat. Men nog om det, nu har jag äntligen bestämt mig för att lämna detta 12 år gamla förhållande och gå vidare, det kanske till och med dyker upp en bättre lösning, det är inte omöjligt!
Tack för allt, Försäkringskassan. Nu ses vi eventuellt om jag sjukskriver mig i några dagar, men det tror jag inte händer.



Nu har jag ansökt om bidrag från CSN så att jag äntligen kan få plugga som en normal människa! Det här betyder att jag dessutom kan köra på 100% vilket jag inte kunnat göra tidigare. Det känns faktiskt bra så långt! Jag har till och med börjat fila på ett litet schema som jag tror att jag kommer att kunna följa skapligt bra! Det här kommer bli bra! 





Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...