måndag 25 februari 2019

2 veckor till!

Nu är det snart dags att sparka igång Svenskan igen och just nu känns det inte som om det kommer att bli några problem. Om ni scrollar ner kommer ni få se vad jag ska göra för kul den här gången!


Jag har alltså 6 stycken moduler och allt som allt 4 uppdrag i det här ämnet, här kommer presentationen!

Jag är redan klar med Modul 1 och har lämnat in den, så nu är det bara fem moduler kvar.

  1. Presentation -Klar!
  2. Skrivprocessen, referat, informationssamlande, faktion och Antiken
  3. Argumentation, analys av gestaltande texter och muntligt anförande.
  4. Barocken, upplysningen och romantiken
  5. Satslära, att skriva med texter, realismen och språk i norden
  6. Filmanalys och så klart den hemska Muntliga examinationen!
Ja, vad säger jag om det här då? Jag vet att jag behöver öva på allt det här och jag vet också att det finns fullt av intressanta ämnen i den här kursen. Några jag redan nosat på, andra jag bara hört om, men en sak vet jag, det blir mycket läsande framöver. 2-4 timmar om dagen för att bli klar innan deadline. För er som inte hängt med fick jag E i Svenska 1 och är nöjd med det, men en sak är jag inte nöjd med alls. Min brist på struktur! Den har varit ett helvete under hela mitt liv så jag hade tänkt ta till studietektik för att få bukt med detta. I synnerhet då lästeknik och minnesteknik. Jag måste sluta vara så fruktansvärt splittrad.

Efter de två stundande Svenskakurserna tror jag att jag måste avsluta Japanskakursen. Jag tror absolut att jag kommer att kunna lära mig japanska ändå, utan Mikas "lektioner" som är allt annat än strukturerade i nuläget. Just nu är det i alla fall klart. Svenskan och serietecknandet har mitt största fokus. Och så livet så klart, jag vet inte vad jag skulle göra utan den här vackra miljön...




onsdag 20 februari 2019

Nu sparkar vi igång det här helvetet med en mysdag i min bästa småstad!

Nu är det äntligen dags att sparka igång Svenska 2 på allvar och mitt mål blir att bli klar senast i slutet av Mars fast det är ju ett fett plus i kanten om jag blir klar redan i mitten av månaden... Lär kanske inte ske, men jag försöker tänka positivt!
Jag tänker kicka igång med två timmar om dagen, då jag känner mig själv och vet att jag är slö innan kreativiteten slår mig med full kraft. Så när jag blivit lite varm i kläderna igen kommer jag öka tempot till kanske fyra timmar, det tror jag att jag grejar just nu. Sedan underlättar det kanske om jag också sover på nätterna, men det är något jag får ta hand om i sinom tid.

Idag var jag då in till och lunchade lite med syrran innan jag gick till biblioteket för att läsa lite om ockupationen av Norge. Nu tror jag att jag har det mesta jag behöver ta med till min serie i alla fall. En ny karaktär kan behöva läggas till, men det är en värdslig sak. Nu har jag så att jag kan skriva ett manus! Äntligen! 

Sedan var det dags att ta sig till Skatteverket för att hämta ut mitt nya leg, jag ser faktiskt inte lika död ut som på mitt förra och det tackar jag allt och alla för. Passade på att ta oskulden av detta senare på eftermiddagen men innan dess var det dags att gå på möte också.

Det är nämligen såhär, oavsett vad jag har pluggat här i livet har det alltid dykt upp någon som ska fungera som femte hjul och fråga hur det går och naturligtvis har det att göra med min inkomst, men ändå. Idag mådde jag bra, så jag sa som det var att studierna går utmärkt men har stannat upp ett litet tag tackvare att de klantat till det så att jag var tvungen. Något jag faktiskt varit lite sur över!
Det här sa de inte så mycket om, det var faktiskt deras fel att jag inte kunnat plugga i den takt jag velat. Sedan dök det upp lite vardagliga frågor som "vad gör du på fritiden" så jag sa helt enkelt att jag gör två saker som hobby just nu -Läser Japanska och gör serier. Det här tyckte de att jag skulle lägga mindre krut på än jag gör i nuläget men här tror jag de har förbannat dålig koll på vad jag valt att prioritera och inte. Har ni varit hemma hos mig och sett hur jag pluggar? Nä det har ni inte , så två ord till den som pratar om sånt hen inte vet något om här. Jag lär väl fortsätta som förut, men med lite mer fokus på vad som gäller i livet.

Sedan var det dags att gå hem. Då stötte jag ihop med en halvläskig kille som först börjar prata med mig på halvbruten engelska, sedan börjar han tokragga på mig. Jag sa åt honom att han fick söka efter någon annan då jag inte var intresserad, men det verkade vara en typisk envis geting det där. Tur att min syster följde med mig och handlade lite innan vi tog bussen hemåt. När vi väl nådde busstorget sprang jag in i det så kallade "tuffa gänget" från gymnasietiden, bara det att de inte längre såg speciellt tuffa ut! De stod och rökte och skrek högljutt om vilka de haft sex med och vilka de ansåg var dumma i huvudet. Stackars trasiga människospillror som inte begriper bättre. Sedan satte vi oss på bussen, drack upp det som var kvar av hallonsaften jag tagit med hemifrån och rullade hem igen. Jag är nöjd med dagen, även om jag inte kan låta bli att vara lite smått irriterad över det de sa om mitt tecknande. Nu är det egentligen ingen större affär, jag hinner göra klart allt ändå, men jag är väl bara sådan som hänger upp mig, tyvärr så illa.




måndag 18 februari 2019

Ett snabbare sätt att levla! (Japanska)

Det här är alltså en konversation jag hittade i det här klippet:
https://www.youtube.com/watch?v=OUzxpz8m8QQ 

Jag fyllde ut med den kanji jag redan kunde och då blev det som nedan:
私は大阪に住んでいます。
私の家近くに大​き公​園があります。
いつも寿​司やに行​く時、この公​園をとうって行​きます。

"In Swedish please?" Ja, det kan vi ordna.
Watashi wa = Jag gör/är... Det hela har med mig att göra här då.
"Watashi" i detta fallet är Miku som vi kan se i klippet. Här har vi vad jag skrev:

"Jag bor i Osaka. Nära mitt hus finns det en stor park.
Varje gång jag åker för att äta Sushi, åker jag genom parken."

Det var en hel del fler meningar, men jag tog bara den första. Det här är ju egentligen något jag tycker att Mika borde ha lärt oss under A-kurserna men då var vi fullt upptagna med att lära oss hiragana (ひらがな), katakana (カタカナ) och grundläggande kanji (基本漢字). Dessutom hade vi väl inte den bästa klassen heller, men det är en annan del av den här historien. Jag tror att jag ska titta lite mera på Miku och sedan kanske också prata ihop mig lite med Mika så kanske lektionerna blir lite roligare.

Vad jag ska göra å Mikas vägnar just nu är väl att jag ska sparka lite på kanjitecknen jag fick av henne förra veckan samt göra klart pappret jag inte orkade rota i klockan halv åtta på kvällen.
Nä! Nu ska jag gå och tvätta mig, och inte leja Mousie som frisör, det kan bara gå åt helvete, titta bara på hur ledsen Burrvert blev!


söndag 17 februari 2019

Konsten att begrava trauman!

Dramatikerna med sin "General" fick lov att stryka på tassen lite tidigare än jag trodde.
Men gud vad makabert med gravstenar som symboler Wobbie, fy så äckligt!
Nej jag tycker faktiskt inte det, jag tycker det är en symbol för ett "avslutat kapitel" så väl som en minnessten för någon som dött ifrån en.


Jag sa i mitt förra inlägg att jag skulle ge Dramatis en månad, men ärligt talat orkade jag inte vänta i en hel månad på att någon skulle hoppa in i rollspel de förmodligen redan sett och ignorerat då de inte "innehåller alver" eller något annat som "Generalen" sagt ska vara med. Nej, jag tröttnade ganska kvickt och kommer säkert på ett nytt sätt att publicera mina rollspel. Men Dramatis. Tack och adjö, jag är lika missnöjd nu som jag var för fem år sedan och då är det utan "vampyrkvinnans" hjälp. Hon har ju en egen "sten" som ni säkert redan vet. Hennes är dock inte lika pampig.


Så jag markerar alltså avslutade kapitel med "gravstenar" och det är för att påminna mig själv om att "det här traumat är nu begravt, dags att gå vidare!" Jag längtar tills jag kan begrava det största traumat av dem alla, men än kan jag inte göra det, först måste jag se till att traumat dör. Oj vilket vackert inlägg, bara döden och döden... Men med döden också befrielsen från trauman som stört mitt liv alldeles för mycket. Vila i frid, Dramatis och Vampyrkvinnan, ni är inte så värst saknade.

torsdag 14 februari 2019

I mitten på förra månaden gav jag Dramatis en andra chans för att se om det var något att ha. Jag började med att använda mig av adblock för att blockera alla "emblem" som de strör omkring sig eftersom jag personligen inte gillar sådant. Nu ser jag det jag är intresserad av och är nöjd med det.

Jag har slängt ut några små inviter till mina rollspel för att se om sidan har något att komma med, men den enda som faktiskt verkar vara aktiv är en medlem jag aldrig gillat... Det gör ju det hela lite mer komplicerat. Har dock några rollspelsidéer som jag kan tänka mig att testa mot någon som verkligen kan bemästra konsten att rollspela. Ska bli spännande att se om jag hittar några innan 14 mars, annars löser jag det här på annat vis.
.Så, det om mina rollspelsvisioner!

Nämen nu! Pratar vi om någonting annat.

Det var ju alla hjärtans dag och den ska man väl tillägna dem man älskar va? Jamen då tillägnar jag resten av inlägget till Trøndelag!

HÄÄÄÄR kommer lite bilder från den typ bästa platsen på jorden -Trøndelag!
Eftersom det är alla hjärtans dag ett tag till, måste jag väl få prata lite om det stället också! Den här bilden kommer från Leka i Norr och dit skulle jag gärna åka om jag hade resesällskap, det ser sjukt gemytligt ut.


Det här då? Det är ju Bakklandet i Trondheim. Det kanske inte kan hjälpas att jag är hopplöst förälskad i Trondheim, eller så är det helt enkelt den del av Trøndelag jag sett mest av. Och Hommelvik, och Røros...


Här har vi Røros då. Dit funderar vi på att åka någon sommar men då blir det nog inte med tåg utan snarare en biltur och kanske då att man hyr en liten sån på vägen hem!
En hytta! När jag var liten hyrde vi hyttor och sov över i när vi var i Norge. De var väl inte mycket större än den på bilden men väldigt trevliga att vara i. Lite som små lekstugor som man kunde sova i med Trondheimsfjorden utanför fönstret.

Jaa, jag har hittat igen Tumblr också, eller jag har hittat ett nytt ämne att knarka kan man säga... Trøndelag! Kan det vara att jag är Jämte som gör att jag är så hopplöst kär i den regionen kanske?

Norge är ju magiskt, det har jag vetat sedan jag var liten, men magin har inte runnit ut för det. Därför lär det väl bli att vi hyr en hytta någon gång och lär känna Norge på riktigt -Igen!

Blir det Røros lovar jag att hjälpa till att spara till en natt i en sådan hytta också! Vi får fixa kattvakt den natten!
Nu lär jag ska sova i min egen säng innan mina ögon börjar gå i kors. Ha det bäst!




Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...