söndag 14 februari 2016

Smart lösning på delar av stressen!

Igår blev jag trött på att inte ha någon struktur på mina studier, så jag tog ett eget initiativ där. Funkar om man har fem ämnen i alla fall:
Köpte ett femdelat anteckningsblock på coop och skrev ner uppgifterna där, sen skriver man en uppgift per "lapp" där och rycker bort lappen när man är klar! Själv är jag i alla fall jävligt nöjd med det, nu gäller det bara att se till att få något gjort med det. Nu blir det lättsammare med det, önskar bara att jag kommit på det lite tidigare!


På tisdag verkar jag inte ha så mycket att göra, vilket betyder att jag lär bli sittande vid mitt skrivbord på elevhemmet med restplugg. Inte helt fel det heller, får dock skaffa mat så att jag ens kommer ihåg att äta något, det är något jag lätt glömmer bort när jag inte är hemma.


Så vad ska jag göra för något?
  • Psykosocial hälsa
  • Japanska
  • Matematik
  • Ryska
  • Historia
Ämne 1: Psykosoc har jag faktiskt inte kommit på riktigt vad jag ska göra på, eftersom jag bara läser det ämnet på halvtid och det då är svårt att få så mycket att göra. Kommer förmodligen göra ett projektarbete om KBT och kroppsorienterad psykoterapi. Detta tänkte jag ta till olika källor till, så jag kommer förmodligen inte att behöva mina böcker hela tiden även om jag behöver ta med dem till skolan för att läsa på lite om ämnena. Överstrykningspennor kommer att behövas!

Ämne 2: Japanska A2, vilket jag har rätt mycket jag ska översätta till Kana/kanji i, sedan lär jag få nya uppgifter av Mika också i morgon, så relativt mycket jobb med det! Jag ska repetera lite räkneord och bygga meningar i alla fall, sedan ska jag ta en vända med kanjin också, det är nog bäst!

Ämne 3: Matematik 1B, här ligger jag lite back i planeringen vilket stör mig, första kapitlet skulle ha varit klart för länge sedan men jag har inte hunnit med detta riktigt, vilket gör mig något irriterad. Jag är fast i bråk med olika nämnare, och nu ska jag loss helt enkelt!

Ämne 4: Ryska, vilket jag känner att det går relativt okej med eftersom jag inte behöver skynda i det ännu, dock är det bra om kapitel 2 blir klart någon gång, så det ska jag få gjort denna veckan!

Ämne 5: Historia, som jag egentligen har betyg i och inte behöver kämpa med så hårt, men ändå gör för att jag känner att jag ändå behöver plugga det, för att kunna det! Jag ska skriva ett fördjupningsarbete om den svenska mentalvårdens historia, vilket jag nog nämnt i ett tidigare inlägg. Det lär bli en del Bona och Hall, men också en hel del andra saker som det ökända Vipeholmsexperimentet och så klart en hel del annat. Blir intressant, men kruxet är väl att få till vad som är viktigt att ta med!

Sedan har jag lite restämnen att tenta av som jag får ta i slutet av maj, dessa är Engelska 7 och Naturkunskap 1. Detta känner jag att jag kommer fixa bara jag får de andra ämnena ur händerna först!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...