onsdag 29 juni 2016

Reflektioner över Brexit och lite om mina framsteg i tyskastudierna!

Jamen hello, dear friends! Hoppas ni har haft en bra midsommar och allt. Jag har haft en mysig midsommar hemma med mina föräldrar, systern och katten!


I fredags var det midsommarafton, eller det var faktiskt midsommar redan tisdagen innan, men det är det få som vet, om man inte håller reda på sådant. Så var det i alla fall!
Midsommarafton i fredags, men också dagen D för Storbritannien som ju röstade igenom Brexit!
Men nu undrar väl den som inte hängt med i svängarna: Men Wobleschka! Vad tusan är "Brexit"? Det kanske låter som en korkad fråga, men det är faktiskt rätt bra att veta, så jag berättar väl: British Exit, eller Brittiskt utträde. I fredags gjorde britterna allvar av sitt hot om att lämna den Europeiska Unionen. För mig kom inte Brexit som någon överraskning, Storbritannien har länge sagt att om EU vill ha dem kvar får de faktiskt ta och skärpa till sig, alternativt ge dem mer inflytande. Inget har hänt, man har tagit det som ett tomt hot och här står vi nu. Vad kan man säga? Ja, bra gjort, Storbritannien, ni bevisade att det var ett löfte snarare än ett hot. Det enda negativa här är väl att det främlingsfientliga partiet UKIP tog på sig mycket av äran för detta, vilket lett till diverse misstankar från många håll. Kanske med all rätt, när vi nu känner till vad sådana som UKIP och liknande rörelser kan ta sig till om de får för stort utrymme... Men om vi struntar i UKIP och liknande organisationer tycker jag faktiskt att britterna gjorde en jävligt cool grej med det här och jag är faktiskt lite stolt över dem, även om de i andra avseenden kanske betett sig ganska illa. Det här kan diskuteras i timtal, men det har jag ingen lust att göra. Bra gjort! Hoppas fler följer ert exempel!





Annars då? Jag sa ju att jag börjat läsa tyska igen och därmed rotade jag reda på min gamla "lieber Deutsch" som jag köpte året innan jag började på Birka. Jag har under sommaren hunnit göra ett kapitel och ska väl sätta mig och rätta det så fort jag får tid, jag har otroligt mycket att stå i just nu, eftersom jag dels har flera hus att ta hand om, en katt att skämma bort och krukväxter som också de ska skämmas bort! I morgon ska jag ta och skämma bort mitt kök med eterisk olja och dammtorkning tror jag. Jag har fått en grej för det här med doftoljor...
Det kan vara allt för idag, hoppas ni orkade läsa, annars är ni hyvens ändå! Kärlek och frihet!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...