måndag 4 januari 2016

Nytt år, ny termin!

Första inlägget 2016 och jag har redan börjat med en ny planering! Medan jag summerar naturkunskapen från förra året kommer jag också att ta hand om matematiken på allvar, nu ska jag greja det där jag aldrig grejade, för jag tänkte inte vara den där som de trodde jag var när jag var liten, hon det där hopplösa fallet som aldrig kom överens med matten. Oroa sig inte, vi är sams, det är bara så att det blir lite krångligt ibland, men jag har upptäckt att matte faktiskt är ganska skönt och att det hjälper mig med andra problem. Därför får den hänga med ett tag till!

Historia kommer jag även att ta tag i ordentligt. Det kommer att bli en intressant vår, med en hel del mörker och ångest eftersom min fördjupning kommer att handla om just detta. Det kommer att handla om den svenska psykvårdens historia men eftersom det ämnet är väldigt brett kommer jag att tvingas specialisera mig på en del i det här och det ämnet har jag redan klart!


Jag kommer inte tala om allt, eftersom det inte är helt klart ännu, men ni ska få en liten ledtråd:
Furuhagen kommer så klart att nämnas, men mer som en av många skulle jag tro. Jag kommer att ta upp en del av de här mörka fläckarna inom den svenska psykvården. Sinnesslöanstalter, rasbiologiska institut och sånt trevligt kommer att tas med i rapporten. Däribland Furuhagen, Bona, Vipeholm, Bodaborg med flera lär tas upp, då de är kända. Kanske kommer jag att ta med lite om den svenska kriminalvårdens historia också. Än så länge är det ganska löst, men det kommer fixas till med tiden. Ni ska få se progress på detta senare.

Andra saker jag kommer att göra är att jag kommer fortsätta med ryskan och japanskan som jag gjort. Mer om det i ett annat inlägg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...