måndag 17 februari 2020

Svenska 2 tillbaka på schemat! Historian halkar lite och vad är det med mitt mattesinne?

Då var det dags att ge sig på det här igen! Sist kuggade jag för att strömmen gick precis under examinationen och jag inte hann komma i kontakt med handledaren i tid. Det är alltid något liksom. Idag ska jag vara mer förberedd och hoppas på att jag kan greja det. Handledaren verkar vara på samma bana att den här gången ska vi inte kugga! Då ska vi inte göra det heller.

Historian har jag bara legat på laten med ärligt talat, men det tycks gå ganska bra trots detta. Det är ju egentligen bara att läsa sig fram här, inte som med matten att ta om samma moment om och om igen och ändå inte förstå vad det är folk menar. Jag har hört det många gånger, jag har en svag punkt och den heter matte. Jag tycker väldigt mycket om att räkna och kommer jag bara på exakt rätt teknik har jag inte så stora problem med det heller, men då är det ju det också -vad är exakt rätt teknik?
Jag tror att den heter koncentration och den har jag inte än, och att ta cannabisliknande preparat för att få det tror jag inte är rätt väg. Inte med min envishet. Det är väl bara att leva med andan att jag kommer greja det här, jag kommer inte att kugga!

Eller kanske säga som Leila Hamilton från Kaleido Star när spöket Fool undrade om hon var rädd för att dö under en manöver:
Why fear it, when it won't happen?

Den andan ska man nog ha med allt. Varför vara rädd för att misslyckas när det inte kommer att hända, i stället kanske man ska gå ut med känslan att det kommer att gå bra, då går det för det mesta bra också! 

lördag 8 februari 2020

Dagens kreativa krumsprång!

Denna dag blev en kreativ dag! Ibland blir man extra kreativ, även om jag varit lite överenergisk idag på grund av att jag faktiskt drack ett glas Celsius tidigare, något jag ytterst sällan gör då energidrycker egentligen bara gör mig mer hyper än jag redan är och det sa min gamla Engelskalärare är det sista jag lär behöva!

I veckan som var åkte vi ner till det lokala röda korset för att kolla om det fanns någon vettig person att slänga några ord med. Då hittade jag ett gäng hårspännen som någon satt fast gamla plastförpackningar från Mentos på som jag var dum nog att inte köpa. Däremot gjorde jag en egen version av dem här!
Alltså, den är så oerhört ful att jag tycker om den bara för det! Jag har använt mig av en gammal plastförpackning med bland annat Japansk Apollochoklad som jag fått av Mika en gång i världen och nu tänkte att, varför inte göra en "jag har mentos i håret"-idé av det hela! Så jag gjorde en sådan och en med nonstops som jag tyckte var för ful för att visa upp.

Annars har jag faktiskt Ernstat ännu mer! Jag har länge tänkt att jag skulle göra en såndär tvättlineliknande sak som man hänger foton på, men har man inga små klädnypor måste man ta små plastgem i glada färger i stället! Den här idén går ut på att skriva ut 8-10 bilder från olika semestrar man varit på, eller bara på saker som känns upplyftande och pinna fast dem på snöret!


Det vi ser här är rådhuset i Östersund, Pariserhjulet och de vita tigrarna på Junsele djurpark, en liten fisk vi räddade livet på samt vår egen lilla mysstuga "Åbo" som finns nere vid indalsälven. Det hänger fler bilder där, bland annat från Trondheim och Ön men de bilderna syns inte så vi kan ta det en annan gång. Tanken är att man ska kunna byta ut bilderna om man tröttnar på dem och sätta dit nya. Systern verkar också glad i idén!

För historians del börjar det bli dags att bli klar med modul 1. Jag vill absolut inte få dåliga reviews den här gången, så jag tänker att jag får lägga ner lite tid på att få arbetet bra. Eftersom det rör sig om ett av mina starka ämnen ska väl inte det vara någon större problem antar jag. Det är väl tiden då man väntar på att bli klar som är värst där eftersom jag inte har så mycket pengar att röra mig med för närvarande. Det är dock nyttigt att vara ekonomiskt begränsad ibland, det sätter perspektiv på hur det kan bli... Resten är som sagt historia.





Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...