måndag 29 juni 2015

Planer för framtiden!

Hej... Nu var det länge sedan jag sa något, men tänkte att det säkert är bra att visa livstecken.
Jag har inte hunnit redigera klart bilderna från skolavslutningen varför de inte kommit upp ännu, men nästa inlägg kommer det bli lite bilder på både det ena och det andra! Har varit lite borta mest hela sommaren känner jag.. Hur som helst!

Nu är det inte lång tid kvar tills jag flyttar in på Birka. Någon månad bara och det råder lite blandade känslor. Jag har velat göra det här i så många år och nu när det bara är någon månad kvar känns det lite som att meeh byn verkar lite uppblåst över Birka men låt gå-ish! Fick ju ett helt dubbelrum att breda ut mig i första året, vilket känns stabilt måste jag säga! Kommer dock behöva göra lite förberedelser inför detta så klart men det räknar jag nästan med.

I sommar köpte jag en drönare som jag och pappa lekt med sedan vi fick den. Svårt när en inte gjort sånt förr och inte vet var alla funktioner sitter. Detta ska vi så klart klura ut nån dag när det inte regnar, blåser eller står en högljudd grävare och gräver upp hela gården. Vad har vi för drönare då? Nä ingen allvarligt lyxig jäkel, en sån!
Hubsan x4 quadcopter som gör ungefär 100 meter åt alla håll, beroende på terräng. Den är också utrustad med en liten Hdkamera som sparar ner filmer på ett Msdkort. Problemet är dock att vi inte har någon adapter att sätta kortet i när det väl blivit filmer på det så det får vänta tills vi köpt ett eller lånt grannens.


En annan kul grej! Jag har hittat en CDskiva som jag letat i evigheter efter, så jag beställde den. Ebay då, så får väl se när den kommer... Den här!

Jag har sett vissa delar av materialet som finns utlagt på youtube men vissasaker fanns inte så vi tog och gjorde ett bondförsök och köpte en från Taiwan! Får se när den kommer... Bilderna från avslutningen kommer i nästa inlägg!
Nu orkar jag inte skriva mer, är på tok för fet och trött för det! Ses sen!

onsdag 10 juni 2015

Skolavslutning på måndag...

På måndag är det sista dagen på kursen vilket betyder att vi ska göra något speciellt. Vi skulle få fika där så klart, men vi hade även tänkt ha lite picknick någonstans med Ramune och allmänt mys.
Men först en liten resumé över vad som hänt!

Förra paketet från Kawaéimport anlände äntligen för ett par veckor sedan och mamma fick sin plånbok, glad mamma. Här är en bild på hela loten.
I den första loten fanns alltså två paket hello Panda. Jag valde jordgubb och dubbel choklad. Ganska goda men lite hm...Jag vet inte, köp Pocky, det ger lite samma känsla och är inte lika dyrt.
Fyra Ramune, melon i de gröna, de klara är vanlig. Smakar typ sockerdricka och melonkoncentrat. Relativt najs, älskar ramune, inte bara för att flaskorna är roliga utan för att det är gott också!
En tablettask med hello kitty på, små tabletter med smak av vaniljsocker typ. Köpte mest för att de var gulliga ärligt talat. Calpistabletter, fruktansvärt goda, dem ska ni prova! Lite yoghurtkänsla i smaken. Vindruvevingummin. Smakade vindruvekoncentrat vilket jag gillade. Det var inte så jävla supersött, vilket kändes bra, jag är inte så mycket för sötsliskighet ärligt talat. Nu!
Jag har ju beställt en lot till som kom igår och den innehöll förutom:
Domma! fler paket med tuggummin, en Ramune till, Nishin-nudlar med sesamoljesmak och en Noren. Ingen panik! Ni ska få veta snart vad en Noren är för något!
Först ska jag bara berätta att de där kakorna i paketet smakar soya och luktar lite som de där påsarna med naturgodis en brukar köpa på konsum. Rätt okej. Men sesamnudlarna rekommenderas starkt!
Den sorten alltså. Nissins Demae ramen med smak av sesam. Mycket goda, men finns inte på konsum vilket är lite tråkigt. Nu ska ni få se:


Min Noren! Det är alltså en dörrgardin som är lite som en tvådelad "tavla" som du hänger för ingången till det rum du vill ha en "dörr" på helt enkelt! Jag valde en rosa med Sakurakvistar på.


I övrigt är det säsongsavslutning i japanskan på måndag, som sagt så vi tänkte fira med picknick med lite japanskt tema. Var har vi bara nämnt lite till varandra men vet inte ännu faktiskt, och det är ju bara onsdag så det är väl ingen panik om att bestämma plats heller.
Ramuneflaskorna och soyasakerna samt tuggummina ska med i alla fall, så pass vet vi.

Förutom att presentera mig har jag lärt mig skriva lite bättre, vilket känns fantastiskt. Det blir en fortsättning på den här kursen, lätt.
Sist pratade vi förresten om avlånga bananer och platta Cdskivor. Så det så!


Nu ska jag måla lite och kasta ut på Deviantart. Lite produktiv måste en ju vara.

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...